Gå til innhold

Pc til teknisk fagskole bygg


Anbefalte innlegg

Starter på teknisk fagskole bygg til høsten og trenger da en ny pc. Er ikke datakyndig i det heletatt. Men må være minst 15 " og blir vell en del autocad eller noe lignende som det. Kan godt være brukt men ikke eldre enn ett år. Håper dere kan hjelpe meg.Budsjett 3000-8000. https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/barbar-data/17-19-tommer/hp-pavilion-17-17-g162no/230134.10998/ er en jeg har sett på og denne http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=76590050 et noen av disse og anbefale? Og hva anbefaler dere Intel eller Amd,ser Amd sine er litt billigere regner med det er en grunn til det.

Endret av Ray_m
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Er archicad som blir brukt ikke autocad som jeg antok,vet ikke forskjellen på det og autocad.

Du trenger en i7-prosessor, 16GB RAM og et dedikert skjermkort med minst 2GB RAM til ArchiCAD.

Den Lenovo-en du linket til har kun integrert grafikkprosessor.

 

http://www.graphisoft.no/archicad/systemkrav/

funker denne? https://www.dustinhome.no/product/5010900478/b51-80?ssel=false&utm_source=kelkoo.no&utm_term=lenovo&utm_medium=pricecompare&utm_campaign=5010900478
Lenke til kommentar

Jeg ville sett på Lenovo W550s eller P50s. De koster mer, men er verdt pengene. Husk at maskinen skal være arbeidsverktøyet ditt på skolen i minimum 2 år, du får en del igjen for å velge riktig nå.

 

Jeg antar at du får studielån/stipend? Isåfall: spar pengene du har satt av til laptop nå, og spytt i de manglende kronene fra første låneutbetaling for å kjøpe en maskin som faktisk holder. 

Lenke til kommentar

Som andre har nevnt:

Ikke kjøp noe med mindre enn 1920x1080 oppløsning. Helst noe høyere. Av erfaring.

Ikke spar penger på et verktøy du skal bruke i 2+ år. Høyoppløst, god skjerm, godt batteri og god byggekvalitet er verdt prisen. Av erfaring.

 

Multicom sine PC'er har vel tradisjonelt vært så som så på byggekvalitet?

Endret av StorPeder
Lenke til kommentar

Har du fått beskjed om at du må ha pc klar til første skoledag? Hvis ikke ville jeg ha hatt litt is i magen - kanskje dere får gode tips til aktuelle maskiner fra foreleser, eller kanskje det til og med blir organisert et gruppekjøp med rabatt hvis mange trenger ny pc.

har ikke fått noen beskjed om det,men min gammle har tatt kvelden så må uansett ha meg ny,så kan jeg like greit bare kjøpe nå .
Lenke til kommentar

Er enig i at det er lurt å satse litt på kvalitet. Er greit å ha noe som er til å stole på og behagelig å bruke. Jeg er ikke så godt kjent med kvalitet annet enn for bedriftsbærbare. Men de vanlige bedriftseriene er gått over til de treigere U-serie prosessorene, så det er bare gijen de svært dyre arbeidsstasjonene som har quad-core.

 

Får intrykk av at det er ytelsen på CPU som er viktigst når du kjøper. Grafikkort betyr også noe, men SSD og RAM kan oppgraderes i etter tid. Etter det jeg kan se vil eldre quad-core (Sandy/Ivy bridge eller Haswell) fortsatt gjør ganske god jobb. I såfall kan du spare litt eller få mer kvalitet for pengene ved å kjøpe en brukt bedriftsbærbar med slik prosessor og egnet grafikkort. Da tenker jeg serier som Thinkpad (T/W), Elitebook, Zbook, Precision, Latitude 6000-serien og Lifebook. Edit: og Celsius

 

Her er et eksempel. Mener å huske at versjonen med FullHD hadde eledig skjerm men ganske god batteritid, og omvendt for versjonen med 3k-skjerm. Vær oppmerksom på at noen av de har ganske bråkete tastatur som lager klikkelyder.

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=7739751

 

Edit: forsvant et tall fra linken, skulle være denne

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=77397516

Endret av Kongeskipet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...