Gå til innhold

Elbil-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Drunkenvalley said:

Nja, neppe. Trenger berre ein adapter, eller egen kabel.

Antar sakteladingen er med J1772/Type 1, så den kan lade ved alle offentlige Type 2 ladere med en Type 2 -> Type 1 kabel.

Hurtigladingen er vanskeligere. Sannsynligvis kommer den med USA-varianten av CCS, men det finnes ikke i Europa. Om ikke GM velger å selge bilen i Europa blir det nok ganske vanskelig å få bygget bilen om til Europa CCS. Og man kan nok glemme garantien.

Man må nok rett og slett bare håpe på at GM velger å selge bilen i Europa. Noe jeg ikke aner om vil skje.

Jeg tror derimot det vil bli elektrisk pickup tilgjengelig innen 2-3 år. Så får vi bare se om det er Cybertruck, Hummer, Rivian R1T, Bollinger B2, eller noe annet som kommer først. Vi får se.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Drunkenvalley said:

Huh, det er forskjell på CCS i Europa kontra USA? Trudde det var same standarden.

USA varianten har Type 1 pluggen pluss to DC pinner. Europa varianten har Type 2 pluggen pluss to DC pinner. Så ja, det er ikke rett frem å flytte kjøretøy mellom markedene, hvis man ønsker å kunne hurtiglade.

Kan også nevne at å eksportere Cybertruck fra USA til Europa også er utfordrende. Den er utstyrt med Teslas helt egen plugg, som ikke finnes i Europa. Teslaene kommer med Type 1 -> Tesla overgang, så man ville kunne saktelade i Europa, men hurtiglading kan man stort sett glemme, om man ikke får tak i et CHAdeMO adapter som fungerer. (Mener det finnes CHAdeMO -> Tesla adapter, men Cybertruck har ikke nødvendigvis støtte for det i SW.)

Endret av Espen Hugaas Andersen
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (7 minutter siden):

Ganske sikker på at man må sitte i alle biler, selv pickups.

 

Drunkenvalley skrev (1 minutt siden):

Kva har A og B med kvarandre å gjere her?

Jeg skrev sette seg NED i      (F.eks en sofa hjemme)
Min pickup setter man seg INN i     (F.eks på en spisestol)
Min lastebil setter man seg OPP i     (F.eks på en høy krakk)

 

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (3 timer siden):

Neida. Det er absolutt mulig bare du vil nok, men det er jo en grunn til at vi ikke ser Ford F150 eller Sierra 1500 her på berget.

Hvor på berget er det du befinner deg? Spør da både Ford og Chevrolet sine fullsize pickuer er en normal skue i de områdene jeg normalt ferdes. 

Dessuten, et kjapt søk på finn gir 150 resultater av fullsize pickuer til salgs fra Ford, Dodge og Chevrolet, så det finnes nok av store pickuper her på berget.  Jeg tror og at en elektrisk variant av disse vil bli skikkelig populære om prisen holder seg på nivået med dagens varianter og de kommer med anstendig rekkevidde.

Lenke til kommentar
20 minutes ago, Dubious said:

Jeg skrev sette seg NED i      (F.eks en sofa hjemme)
Min pickup setter man seg INN i     (F.eks på en spisestol)
Min lastebil setter man seg OPP i     (F.eks på en høy krakk)

Du kan regelrett kjøpe elbil i dag i dag kor du setter deg inn. Det er derfor eg ikkje ser relevansen mellom dei to erklæringene.

Lenke til kommentar

Cybertruck kan trolig brukt-importeres til Norge, da biler som skal registreres i Norge må være typegodkjent i EU eller USA, hvor Cybertruck er sistnevnte. Nå som det også er tillatt med orange parklys foran og røde blinklys bak i Norge, så kan trolig bilen importeres uten nevneverdige modifikasjoner. 

Når det gjelder lading, så er Type 2 og Type 1 kompatible med hverandre, også når det gjelder hurtiglading. Men du trenger en adapter da den fysiske pluggen er forskjellig. F.eks. er alle Chevrolet Bolt som er solgt i Norge (importert igjennom Bergheim) solgt med Type 1 CCS sammen med en adapter. 

Når det gjelder Teslas USA-plugg finnes allerede Chademo-adaptere til denne for hurtiglading, og både Type 1 og Type 2 adaptere for vanlig lading. Så å lade en Cybertruck i Norge blir ikke et problem, i hvertfall ikke på vanlige ladestasjoner. Men ironisk nok kanskje på Teslas egne hurtigladere.

Jeg tror vi kommer til å se både Cybertruck og Hummer EV på norske veier. Faktisk tror jeg det er overveiende sannsynlig at flere av landets Amcar-importører kommer til å selge slike. Men det blir nok sikkert mest for spesielt interesserte, siden de her blir kategorisert som lastebil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...