Gå til innhold

Jorden er flat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Budeia skrev (13 minutter siden):

Mennesker har bl.a. tyngre skjelett enn fuglene, og i tillegg ikke vinger til å fly med. Men selv en fugl har en viss egenvekt når den sitter et sted. 

Hvordan mener du at vi holdes på bakken uten tyngdekraft? Hva er det som gjør at når vi hopper at vi lander på bakken igjen og ikke bare fortsetter oppover? Det må jo være noe som gjør at ikke alt rundt oss bare svever av sted.

Lenke til kommentar
TheKims skrev (1 minutt siden):

Hva er det som gjør at når vi hopper at vi lander på bakken igjen og ikke bare fortsetter oppover?

Det er ikke vanskelig å lande igjen etter et hopp. Det krever derimot energi å virkelig ta av og fly videre. Hvorfor burde det være vanskelig å lande igjen etter et hopp?

Lenke til kommentar
11 hours ago, Budeia said:

Estimert av globuslæren, ja. Men det er en interessant påstand at store objekter skal tiltrekke seg små objekter. Hvis du ikke bare mener at det som har større masse, også veier mer. 

Nei, nå svarer du bare på refleks. Eller prøver du å si at det er forskjell på størrelsen av Mt. Everest på flat jord? Jordens fasong endrer vel ikke fjellets størrelse.

Og bare så det er sagt. Hvis man forminsker jorden ned til en biljardkule vil den være glattere enn en biljardkule. Og nå spør du hvordan én an de ugjevnhetene ikke kan vinne over gravitasjonen fra hele kulen. I tillegg vil havene være så grunne at man ikke ville sagt at kulen engang var våt.

EDIT: Og, nei, store objekter tiltrekker seg ikke små objekter. De tiltrekker hverandre.
Hvis du som person tautrekker med en bil vinner bilen. Det betyr ikke at du ikke drar i tauet.

Endret av fokkeslasken
Lenke til kommentar
11 hours ago, Budeia said:

Vet ikke om jeg stoler på noen som ikke kan forklare om vi er i det ytre rom eller ikke. Eller som bruker påstander om det ytre rom alt ettersom det passer dem.

Påstander om ytre rom? Det benyttes i forklaringer for å ha et tilfelle hvor jordens gravitasjon ikke påvirker det som skjer. Enten kan du forestille deg dette eller så kan du ikke. Man kunne like gjerne sagt "tenk deg at jordens gravitasjon ikke finnes. Hvordan ville vannet blitt påvirket av ballen man heller det på?"
Problemet med dette er at erfaring har vist oss at tanke-eksperimenter er fryktelig vanskelig for de som tror på flat jord, så derfor får dere videoer fra ISS hvor man med egne øyne kan se hva som skjer i de tilfellene.

Quote

I tillegg, akkurat som du har kommet hit for å proklamere dine sannheter, har i stor grad vi andre også det. En sterkttroende har ikke noe ønske om å bli omvendt. Dere ser at innleggene til André den Gode også bærer preg av at han vil proklamere flat jord. 

Hva om du tar feil i dette? Hvordan stiller saken seg da? Jeg vet hvertfall for min egendel er jeg her for å forhåpentligvis hjelpe noen til å slutte med graverende tankefeil. Det er andre grunner til å si imot flat jord enn å "proklamere sine sannheter". De(re) for tro hva dere vil, men gjør det på korrekt grunnlag. Og "vann limes ikke til en ball" er en klassiker av tankefeil. Samme med en haug andre ting med flat jord som for eksempel perspektiv.

Det du her skrev virker som du tror dette er en verdidiskusjon.

Endret av fokkeslasken
Lenke til kommentar

Dersom holdningen er at "jeg nekter å tro på det dere og vitenskapen mener, fordi jeg er fast på bestemt på at ting henger sammen slik jeg tror", så tror jeg det er vanskelig å "omvende" en flatjorder, selv med gode forklaringer. 

Det hadde vært mer givende for meg å forstå hvorfor det er så viktig at jorden er flat og gravitasjon ikke eksisterer, altså hva ville konsekvensen være hvis man godtok det, og hvorfor er det så farlig? 

Slik jeg tildels har forstått det, så handler det om Gudetro, at dersom man godtar vitenskap, så forkaster man guden, men jeg skjønner fortsatt ikke at det ikke skal være mulig å tro på begge? Eller ihvertfall hvorfor ikke gi det et forsøk?  

Det går da fint å forstå og godta vitenskap og fremdeles tro på sin gud, det er jo ikke slik at gud har forklart hvordan det henger sammen på en annen måte?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...