Gå til innhold

Jorden er flat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
fokkeslasken skrev (56 minutter siden):

Åh hjælp. Du er en av de også. For det du interesserer deg for er hva som kommer mer frem snart/nylig/mer-og-mer (velg det som passer). Av varianter jeg har hørt kan nevnes:
- Jesus kommer snart tilbake.
- Myndigheten vil snart kontakte flat jordere for å få hjelp med sine teorier.
- Evolusjonsteorien er i praksis død fordi det ikke finnes bevis.
- Det begynner å bli vanskelig å holde chemtrails skjult.
- mm.

Pluss avarter av disse, selvfølgelig. Og, lo and behold, det er alltid uten unntak fremmet av noen som har gravd seg ned i ekkokamre på youtube, og flesteparten av dem er høylydte om hjernevask.

Du fokke. Vet du egentlig at du er inne på en Tråd som heter "Jorden ER FLAT" 

Den ligger under Religion, livssyn og filosofi. 

haha..har du gått feil. Ta å  lade opp batteriene og finn Satellitt forumet, tror du passer bedre inn der.

 

 

Endret av Andrè den gode
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andrè den gode skrev (1 minutt siden):

Du fokke. Vet du egentlig at du er inne på en Tråd som heter "Jorden ER FLAT" 

Den ligger under Religion, livssyn og filosofi. 

haha..har du gått feil. Ta å  lade opp batteriene og finn Satellitt forumet, tror du passer bedre inn der.

 

 

Så kan du og dine meningsfeller sitte å se på Animasjoner og tegnefilmer fra NRK

se her.

https://www.nrk.no/video/96826

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andrè den gode skrev (4 timer siden):

Du kan ikke stå på stranden å se at jorden er rundt, du ser at den er flat. Horizonten er flat, du ser halve bygget, men hele skulle vært skjult.Hvor er kurven? Si meg eller hvis kurven på jorda. Send det over.

Nei, hele skal ikke være skult. På en rund jord kommer det an på både hvor høyt du står, og hvor langt vekke du er fra det du ser på. Jo lengre vekke, og jo lavere, jo mer skal være skjult.

Du kan ikke bare si at "hele bygget skulle vært skjult" på en rund jord. Dette er feil!

Bilde av kurven fikk du sammen med data som viste 1% lufttrykk på 27km høyde. Men uten grunn så godtok ikke du bildet. Du kom heller aldri tilbake med et svar på trykket (99% vakuum allerede ved 27km, og dette er fra en privatperson som har sendt opp sin egen ballong)

Du ser jo den samme kurven på bildet av strømmastene over vannet i Louisiana. Der ser du det helt tydelig kurver nedover, før det forsvinner bak horisonten. Var det slik du sier, skulle mastene vært helt rett helt. Det er de ikke. De viser kurven, som du nekter å se.

Endret av Reeve
Lenke til kommentar
Andrè den gode skrev (1 time siden):

Oppførsel, du som kaller folk du aldri har møtt for  løgner. Du har vist deg frem bra klart her ? 

 

Trenger jeg å ha møtt deg for å avsløre dine skriftlige løgner her i tråden? Du hevder stadig vekk at dine motdebattanter har sagt/ment noe de aldri har skrevet. Og du fortsetter å gjenta usannhetene. Det er løgn. Så hvis du setter likhetstegn mellom det at du er avslørt i å komme med løgner og det å være en løgner, så har du konkludert selv. 

21. januar spurte jeg deg: "Er det noen annen enn deg som påstår at vi lever på en "spinnende meteor" her i tråden? Stråmannsargumentasjon trenger vi ikke, eller er du rett og slett så kunnskapsløs at du ikke engang vet hva en meteor er?"

Du svarte som vanlig ikke på spørsmålet, men likevel fortsetter du i dag: Du vil forstå hvorfor jeg tror jorden ikke er en spinnende meteor, som til evig tid har aksellerasjon gjennom intet?" Som om en eneste av oss noengang har hevdet det.

Dette er så til de grader off topic, men du får svar på tiltale. Finn nøyaktig hvor jeg har kalt deg en løgner. Jeg har bare skrevet: "Så legg ut dine egne videoer med forklaring på hva du tror de viser. Eller er det nok en løgn du kommer med?"

Din egen video har du fortsatt ikke fremskaffet.

Det jeg imidlertid har skrevet, som jeg står godt inne for er: "Slik du fremstår her, så er du er ikke noe annet enn en kunnskapsløs fanatiker med særdeles liten evne til å diskutere." og "I virkeligheten ville jeg ha kalt deg det jeg mener du er i klare ordelag, noe som ikke egner seg her på dette forum."

Edit:

Sitatet i dette innlegg er altså nok en løgn, da jeg ikke har kalt deg en løgner. Den konklusjonen har du trukket selv.

Endret av Omnithunder
Lenke til kommentar

Det er ikke måte på hva slags absurde påstander og "bevis" som har blitt presentert i denne tråden for at jorda er flat.

Nasa lyver, regjering og stat lyver, alle verdens maktmennesker + alle i skoleverket, militæret, alt av piloter etc. etc. er involvert i en enorm konspirasjon som lyver og villeder oss til å tro at jorda er rund når den etter sigende egentlig skal være flat.
Alt dette og langt mer og for hva slags grunn?

Jeg kan ikke beskrive hvor arrogant det fremstår for meg å tro at menneskerasen er unik, at en gud oppe i himmelen (hvor nå det måtte være) har "skapt oss i sitt bilde" samt at vi er den eneste intelligente rasen som finnes, i den eneste verden som finnes.

Deretter kommer alt av ovennevnte ting som at

- en "elite" lyver for oss alle for å "lede oss bort fra gud"
- jorda er flat fordi enkelte mennesker påstår at det ikke finnes en kurve, selv om mange andre ser en kurve med egne øyne
- "perspektiv gjør at det ser ut som sola går ned bak horisonten"

Si at gud finnes og er så allmektig, hvorfor skulle han ikke klare å skape en rund jord som holder oss til overflaten med gravitasjon, selv om han måtte bruke magi for å klare det?
For ikke å snakke om at VI må bevise at jorda er rund, når dette er noe som har blitt regnet ut og observert lenger enn noen kan forestille seg og forsket på i mange år av intelligente mennesker.

Så kommer vi til andre, etter min mening like absurde, påstander om at jorda ikke bare er flat, men også dekket av en stor dome, et "lokk" som gjør at vi ikke kan forlate jorda.
Og prakteksemplet av "bevis" for dette er at bærerakettene som brukes til oppskyting av satellitter, romferger etc. ikke viser video fra oppskytingen på mer enn ca. 3 minutter.

Det faktum at bærerakettene bare brukes opp til en viss høyde og man derfor ikke kan vise sammenhengende video selv om nyttelasten fortsetter å filme fra den blir sendt videre, er selvsagt ikke viktig.
Heller ikke det at det er masse bortkastede penger å sende en rakett videre for å filme sammenhengende, uten at reisen har et annet formål enn å vise flathodene at jorda er rund.

Og til hvilken nytte? Som andre har påpekt, er det stor sannsynlighet for at selv en video som viser en sammenhengende ferd så langt ut at man ser den runde jorda, vil bli avvist. Kun fordi flathodene er hellig overbevist om at jorda er flat og at alt som går imot det MÅ være fake.

 

Jeg fortsetter å lese denne tråden og har gjort det siden side 300 og noe, uten at jeg skjønner hvorfor jeg gidder.

Noen av flathodene som har vært innom, påstår at de bare "søker sannheten", men det er påfallende hvor resistente de er mot å ta til seg ny informasjon så lenge det går mot flat jord.
Det er i hvertfall bevist gang på gang at de som tror jorda er flat, har gjort seg opp den konklusjonen fra før og ikke bryr seg om fakta, de vil bare ha bevis for det de allerede er overbeviste om og nekter å godta bevis for det motsatte.

Hvis det ble ettertrykkelig bevist, hadde jeg godtatt at jorda kunne være flat, men de som tror på flat jord kommer aldri til å godta at den kan være rund uansett hvor mange beviser de måtte få på det.
Derfor er egentlig hele denne årelange diskusjonen bortkastet, likeså dette innlegget.

Jeg håper de kommende årene gir oss ny og forbedret teknologi som kan bevise en gang for alle at jorda er rund.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
4 hours ago, Espen Hugaas Andersen said:

Denne forklaringen din er helt feil. Noe av det første sonder og satellitter gjør når de separerer fra raketten er å folde ut solcellepanelene, hvis de er utstyrt med utfoldbare solcellepaneler.

Flyr man til L1 og Mars med panelene ute? Ok.

4 hours ago, Espen Hugaas Andersen said:

DSCOVR hadde utvilsomt mer enn nok strøm til å ha filmet i de 110 dagene. Noen grunner for at det ikke ble gjort er:

1. Kameraet på DSCOVR er et *teleskop* med *fast zoom*, tilpasset avstanden mellom jorden og L1, altså omkring 1,5 millioner km. Ved denne avstanden fyller jorden bildet perfekt. Altså om man begynte å filme i lav bane, så ville man bare se en liten brøkdel av jordoverflaten, som suste forbi. Pga lukkerhastigheten ville trolig bildene være helt ubrukelig. Grønnblåbrunt grums.

2. Dette teleskopet er ikke et videokamera. Usikker på hvor ofte det kan ta bilder, men kanskje 1 bilde hvert minutt eller noe slikt. Og om man skulle overføre video ville man raskt begynne å ha behov for ganske store antenner, pga datamengdene.

3. Det er null behov for en 110 dagers video av jorden på DSCOVRs reise til L1. Det gir ingen ny informasjon om jorden eller rommet.

1 & 2: Klart. Men det blir nok hakket mer teknisk enn hva som er spiselig av flat jorderene.

3. Joda. Alle vet det. Men det er hva han ber om.
...av en eller annen merkelig grunn.

Lenke til kommentar
4 hours ago, Andrè den gode said:

Din påstand: Hvorfor den ser ut som den går under bakke nivå? den skal aldri gjøre det på flat jord.

Min påstand: den gjør ikke det, den går aldri under bakken under kurven, den går ut av syne grunnet at den går lengre og lengre bort fra der du står.  

Fint at diskusjon.no la til valget "innsiktfullt", men de skulle jammenmeg lagt til "latteremoji" også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

3 hours ago, Andrè den gode said:

så flott, at du har bevist at vi har vært minimum 20,000 km fra jorden. Grattis

Ja, ikke sant? Det betyr at alt du har sagt om low-earth orbit og aldri ha forlatt planeten er feil.

3 hours ago, Andrè den gode said:

Jeg har hørt folk bevist at stjernene er 100 lysår unna oss, og vi kan se de hver kveld rett ovenfor oss. Så da må de være 1000 ganger så store som sola, alle de millioner av stjernene.

Det tviler jeg på. Men jeg tror nok at du har hørt at noen har bevist det. Du må se forskjellen på ting man kan bevise med sine egne hender og en normal lommebok, og ting man trenger store dyre installasjoner for å gjøre.

Det jeg ga deg kan gjøres for en slikk og ingenting av alle, det du snakket om der er litt mer krevende.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Andrè den gode said:

Du kan ikke stå på stranden å se at jorden er rundt, du ser at den er flat. Horizonten er flat, du ser halve bygget, men hele skulle vært skjult.Hvor er kurven? Si meg eller hvis kurven på jorda. Send det over.

Dette med flat horisont forklarte jeg deg, og jeg hadde spørsmål tilbake. Du hoppet visst over den.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Andrè den gode said:

Du fokke. Vet du egentlig at du er inne på en Tråd som heter "Jorden ER FLAT" 

Den ligger under Religion, livssyn og filosofi. 

haha..har du gått feil. Ta å  lade opp batteriene og finn Satellitt forumet, tror du passer bedre inn der.

 

 

Dette var ditt tredje svar til den posten. diskusjon.no har edit-knapp.

Lenke til kommentar
6 minutes ago, fokkeslasken said:

Flyr man til L1 og Mars med panelene ute? Ok.

Jepp, man vil bli truffet av mikrometeoritter, men stort sett er det så lite der ute i rommet at skadene er ubetydelige. Det er egentlig verre i lav bane - etter hvert begynner det å bli en del søppel der. Så det er satellitter som man antar kan være tapt pga kollisjon med mindre vrakgods. En skrue på f.eks 5 gram kan ødelegge en satellitt, og er et for lite objekt til å kunne følges med radar. Ett eksempel er Intelsat 29e, filmet med teleskop:

(Man kan se gass som kommer ut av satellitten, og flere biter med vrakgods som er i nesten samme bane som satellitten -> små lys som er i nærheten av satellitten og krysser like fort over stjernehimmelen.)

6 minutes ago, fokkeslasken said:

1 & 2: Klart. Men det blir nok hakket mer teknisk enn hva som er spiselig av flat jorderene.

I mitt syn er det viktig å gi riktige svar til flatjorderne. Ellers henger de seg opp i det, med rette.

Så får man bare håpe at de selv kommer frem til at de ønsker å gjenforenes med samfunnet. Vi kan ikke tvinge de, men vi kan opplyse de.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
17 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Jepp, man vil bli truffet av mikrometeoritter, men stort sett er det så lite der ute i rommet at skadene er ubetydelige.

Notert.

Quote

I mitt syn er det viktig å gi riktige svar til flatjorderne. Ellers henger de seg opp i det, med rette.

Det er et tveegget sverd. På den ene siden vil man gi så korrekt informasjon som mulig, men på den annen side må den være såpass dummet ned at de gidder ta den til seg. Du har sikkert sett at jeg har gjort hederlige forsøk på å holde satellittriangulering på et spiselig nivå ala "pek den retningen".

Endret av fokkeslasken
horrible typo
Lenke til kommentar
1 minute ago, fokkeslasken said:

Notert.

Det er et tveegget sverd. På den ene siden vil man gi så korrekt informasjon som mulig, men på den annen side må den være såpass dummet ned at de gidder ta den til deg. Du har sikkert sett at jeg har gjort hederlige forsøk på å holde satellittriangulering på et spiselig nivå ala "pek den retningen".

Ja. Overraskende at flatjordere er helt allergisk mot å gjøre sine egne observasjoner. Går helt i mot min natur, i hvert fall.

Lenke til kommentar
16 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Ja. Overraskende at flatjordere er helt allergisk mot å gjøre sine egne observasjoner. Går helt i mot min natur, i hvert fall.

Det er merkelig. Selv tror jeg det har med manglende utdannelse å gjøre. Ikke fordi de er dumme, jeg tror faktisk ikke det, men de forstår ikke hva utdannelse innebærer. At det fordrer ens egen utforskning av virkeligheten. At man lærer å gjøre ting selv. Mangler man denne biten vil man alltid være i vold av hva en blir fortalt samt at man ikke ser hvordan det kan være på noen annen måte, og derfra kommer nok helt sikkert denne trangen til å se alle andre som indoktrinerte som bare repeterer det de blir fortalt. For hvilken annen måte av å tilegne seg kunnskap har/ser de?

Endret av fokkeslasken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...