Gå til innhold

Jorden er flat


Anbefalte innlegg

Andrè den gode skrev (6 timer siden):

Det som er nærmeste vannet har en slags speileffekt(distortion) at lyset har en forstyrrelse på veien grunnet tempareatur/fuktighet. ..... når de er er så langt som 5 mil unna. Det kan muligens forklares på andre måter også. Men dette er trenden på alle videos, så har også Nikon P900 en begrensing som dere ser. Den er ikke veldig tydelig langt unna. Det er flere ganger man kan se øyer 5 mil unna en dag , den andre dagen så er det helt borte(nesten)

 

Jeg forstod ikke helt dette. Håper du kan forklare litt bedre.

Dersom det er en speileffekt der, så burde vi vel se samme del av båten flere ganger(speilet)? For eks at den delen over vannet som vi ikke ser er synlig flere ganger oppover pga speileffekten, eller at den øverste delen vi ser er synlig flere ganger nedover pga speileffekten. Men det klarer ikke jeg å se i filmen.

I tillegg er jeg og nysgjerrig på hva det er som forårsaker denne effekten. Du skriver temperatur og fuktighet. Men hvordan fungerer det i praksis? Hva er det som blir speilet, hvordan blir det speilet og under hvilke forhold blir det speilet?

Prøvde å søke litt på nettet selv men etter flere variasjoner av søkeord fikk jeg kun opp "distorting mirror" på Wikipedia, men effekten de skriver om der er ikke i nærheten av hva jeg kan se på filmen. De skriver om den typen speil som er på tivoli og familieparker hvor speilbildet ditt blir forvrengt. Og båten vi snakker om i filmen er jo ikke forvrengt, men fra et gitt punkt på båten og ned er den skjult. Link til Wikipedia artikkelen jeg fant: https://en.wikipedia.org/wiki/Distorting_mirror

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Andrè den gode said:

Globen har blitt fakta da den ble godtatt av Dronningen av England på den tiden 1500-1600 tallet.

Så du vet ikke hva fakta er? Det forklarer jo mye. Fakta har altså ingenting med hvem som påstår noe å gjøre.
Fakta er noe uomtvistelig. Noe som er slik for absolutt alle uansett meninger eller holdninger de måtte ha. Vann er vått for alle. Det er et faktum. Man kan sågar teste dette, og man trenger ikke ta noens ord om det for gospel.
Horisonten er flat. Det er sant for alle. Forskjellen på oss er selvfølgelig at vi forstår hvorfor den er flat på en globe. Dere gjør ikke, og da tror dere dere har et bevis mot globen.
For eksempel er det fakta at ISS er så høyt oppe og at den beveger seg i den hastigheten. Det kan bevises av hvem som helst med to kameraer, en kompis og to mobiltelefoner. Man trenger ikke sjekke det med dronningen av England, man trenger ikke ringe deGrasse Tyson, man trenger ikke sjekke på youtube. Det eneste man trenger er de tingene jeg nevnte, samt kunnskap om rettvinklede trekanter.
Er du en av de som benekter ISS? Tross alt er det vanskelig å forene ISS med flat jord. Kanskje du er en av de som sier den er et fly, e.l. Faktum er at ISS kan sjekkes av alle, og mange har gjort det og ingen - ingen - har noen gang funnet avvik. Det er slikt vi kaller fakta. Tror du virkelig at flat jordere som formerlig vasser i Nikonkameraer ikke har forsøkt dette meget enkle eksperimentet hvor de kunne bevist at ISS ikke er der den påstår å være? Nei. Grunnen til at du ikke hører om det fra dem er at de får nøyaktig de samme resultatene som motsier flat jord.

Jeg har gjort det samme selv med satellitter og en mikrobølgepeiler. Og lo and behold, de befant seg veldig veldig veldig høyt over jordoverflaten.

Og vi sier det er fakta at jorden er en globe fordi det ikke finnes målinger som motsier dette. La det synke inn litt - ikke en eneste måling motsier det. Ingen av videoene du noen gang har sett, ingen av youtube-flatjord-prestene hvis ord du tar for gospel har noen gang funnet noe som motsier globen, det er rett og slett ingenting i virkeligheten som kan tolkes til flat jord som ikke også kan tolkes til globe.
Og du, du har ikke kommet med noe som helst fakta enda - noe du tolker til at du har vunnet.

8 hours ago, Andrè den gode said:

Det har vært en kamp mellom begge leirene. Globen har fått pengene og muligheten i 500 år!! Så ikke rart man har godtatt den....

Før man fikk kameraer brukte man teleskoper til himmelmålinger. Himmelmålinger som utelukkende fortalte at det man så på befant seg uendelig mye lengre borte enn hva som er mulig på en flat jord.

Det er ikke pengene som setter malen her, men jeg kan skjønne at det virker vanskelig for deg å se at hvermansen kan finne ut av dette selv - noe han har gjort i århundrer.

8 hours ago, Andrè den gode said:

som den nærmeste teorien da man ikke har det absolutte bevis, da man ikke kan forlate jorden.

Dette er omtrent like idiotisk som å si at det er umulig å si hvor dyp en brønn er uten å klatre ned i den.

8 hours ago, Andrè den gode said:

Her har dere alle en vei å gå, ikke alle klarer å forestille seg at man ikke har vært på månen og forlatt jorden.

Klart alle kan det, men det bryter med alt vi har av fakta. Du vet - de tingene vi kan finne ut av selv som vi ikke trenger fortelles av pengekåte yppersteprester.

8 hours ago, Andrè den gode said:

Dere har ingen som helst solide bevis for at man har gjort det.

Joda. Vi har bare ikke bevis du godtar. Men hva gjør vel deg til en dommer over hva som er et bra bevis eller ikke? Du virker ikke til å vite nevneverdig mye om hvordan disse tingene fungerer, så om du mener det ikke ser virkelig ut tas med en aldri så liten klype salt.

8 hours ago, Andrè den gode said:

Da ingenting video materiale eksisterer enda.

Igjen - joda, det eksisterer. Du godtar det bare ikke. Og har du merket noe annet med det også? Du har blitt spurt ørten ganger hva du trenger i en slik video, og du svarer ikke. Bare repeterer at det (hva det nå enn er) ikke finnes. Det er jo lett å klage på at ting ikke finnes når man ikke vil si hva det er.

For du har definitivt fått videoer av at vi har forlatt jorden. De var visst ikke bra nok, og du vil ikke si hva mer du krever. Hva forventer du egentlig at skal gjøres fra vår side da?

8 hours ago, Andrè den gode said:

Peonget mitt å komme inn her å diskutere med haugevis med kommentarer, er det DERE har IKKE bevis for at NOEN som helst rakett har forlatt jorden . Finnes ikke komplett video av turen fra start og ut av jorden, og heller ikke inn igjen. ?

Joda. SpaceX har vel den lengste, og en annen ble postet for få sider siden. Hva var feil med dem?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (16 timer siden):

SpaceX har vel den lengste, og en annen ble postet for få sider siden. Hva var feil med dem?

Green screen bilreklame laget i kjelleren, sa han vel sist du foreslo den. Siden det er umulig å forlate jorden, kan det ikke finnes slike videoer, og derfor må videoer som viser det nødvendigvis være falske. Catch-22...

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andrè den gode skrev (18 minutter siden):

Fin video

Hvis du blar noen hundre sider tilbake i tråden finner du forrige gang vi diskuterte den.

Edit: Vet ikke om jeg klarer å finne den igjen i tråden, men hadde en av kildene far den diskusjonen, som kan forteller følgende:

"The curve calculator predicts a hidden amount for those figures of 6,158 feet. San Jacinto Peak is 10,834 feet above sea level. This leaves a predicted visible amount of 4,676 feet."

Han laget en video til av det samme senere, enda litt lenger bortefra. Da var det 1000 fot mindre synlig, men altså fortsatt 3600 fot på en rund jord. 

Edit 2: Jeg ser at han selv har operert med litt større avstander fra det oppgitte utkikkspunktet. Så da kjørte jeg hans egne tall 123 miles gjennom flatjordernes favorittkalkulator, og fikk fortsatt over 3000 fot synlig. Så dette er den andre videoen, ikke den første...

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andrè den gode skrev (20 minutter siden):

Fin video 

Den forrige videoen din samsvarte 100% med kuleformet jord. Har du noen kommentarer til det eller hopper du bare videre til nye videoer?

 

Edit: Og ang den nye videoen:

Han sier han et 123 miles (198 km) unna. Hvis vi antar han er 100 moh (eller har du andre tall) så skjuler kurven ca 2000 meter. Iom at fjellet er 3302 så skal 1300 meter være synlig. Er det noe av dette som er feil? Hvorfor poster du denne videoen? Er det et nytt eksempel på at verden stemmer såsant jorda er en kule?

PS! Jeg har ikke sittet og sett en video i 20 min uten at du forklarer poenget. At det er sterk bakgrunnsmusikk og en nesten uhørbar stemme hjelper ikke på.

Endret av nirolo
Lenke til kommentar
tom waits for alice skrev (51 minutter siden):

150 fot i følge ham selv i videoen. Så 50 meter. Og det blir fortsatt over 1000 meter synlig.

Geir :) 

Så hva er poenget med disse videoene? De viser at alt stemmer med at jorda er en kule men blir hauset opp som bevis på at jorda er flat (i hvert fall i kommentarene på yt)?

En misoppfattning de ser ut til å ha er at man på en rund jord kun kan se X miles og så skal det stoppe brått, ikke at etter X miles må det man ser være Y over havet. Jeg forstår ikke dette her, mulig derfor jeg ikke kjøper helt den flat jord greia.

Lenke til kommentar
nirolo skrev (19 minutter siden):

Så hva er poenget med disse videoene? De viser at alt stemmer med at jorda er en kule men blir hauset opp som bevis på at jorda er flat (i hvert fall i kommentarene på yt)?

Jeg lurer på det samme. Og det er derfor jeg gjerne foreslår at de som poster dem tar seg bryet med å gjøre regnestykket selv, og kjøre tallene gjennom kurvekalkulatoren de selv aksepterer, før de poster. Så kan de spare seg bryet. Men Andrè kan kanskje forklare det for oss...? Hva er det som er så fint med den videoen, i hans øyne?

Geir :)

Lenke til kommentar
nirolo skrev (På 19.1.2020 den 19.35):

Den forrige videoen din samsvarte 100% med kuleformet jord. Har du noen kommentarer til det eller hopper du bare videre til nye videoer?

 

Edit: Og ang den nye videoen:

Han sier han et 123 miles (198 km) unna. Hvis vi antar han er 100 moh (eller har du andre tall) så skjuler kurven ca 2000 meter. Iom at fjellet er 3302 så skal 1300 meter være synlig. Er det noe av dette som er feil? Hvorfor poster du denne videoen? Er det et nytt eksempel på at verden stemmer såsant jorda er en kule?

PS! Jeg har ikke sittet og sett en video i 20 min uten at du forklarer poenget. At det er sterk bakgrunnsmusikk og en nesten uhørbar stemme hjelper ikke på.

2300 meter skulle vært skjult av Kurvaturen, det blir opptil hver enkelt å vurdere men jeg har disse kommentarene:

 Du ser ved beach`en ved 0 meter over havet, så ser du at ting ikke blir komprimert. Byen tar masse plass i bildet i forhold, men er bare noen få meter i høydeforskjell.... 

Det som er bakenfor byen, der er superkomprimert. Du ser 123 miles gjennom en IR linse.. Fjellet bak er komprimert i bildet..!! Dette er ikke tatt i betraktning. Jeg har en tysk ingeniør som har også vurdert bildet og han finner disse helt utrolige effektene av komplimering. Det er sjukt Dere får vurdere. 

Lenke til kommentar
tom waits for alice skrev (På 19.1.2020 den 19.31):

Hvis du blar noen hundre sider tilbake i tråden finner du forrige gang vi diskuterte den.

Edit: Vet ikke om jeg klarer å finne den igjen i tråden, men hadde en av kildene far den diskusjonen, som kan forteller følgende:

"The curve calculator predicts a hidden amount for those figures of 6,158 feet. San Jacinto Peak is 10,834 feet above sea level. This leaves a predicted visible amount of 4,676 feet."

Han laget en video til av det samme senere, enda litt lenger bortefra. Da var det 1000 fot mindre synlig, men altså fortsatt 3600 fot på en rund jord. 

Edit 2: Jeg ser at han selv har operert med litt større avstander fra det oppgitte utkikkspunktet. Så da kjørte jeg hans egne tall 123 miles gjennom flatjordernes favorittkalkulator, og fikk fortsatt over 3000 fot synlig. Så dette er den andre videoen, ikke den første...

Geir :)

Dere gutta, som tror dere bor på en spinnende meteor. 

Chicago Skyline med Willis tower er 443m høyt . Dette bilder er tatt fra St.joseph 95 km unna Chicago skyline. På en GLobe så skulle man ikke sett tårnene. Han som tar bildet står 10 eller 20 meter over bakken. Det er bedre bilder av liknende photos. 

Jeg GLEDER meg til et slikt bilde blir tatt med Infrarød Linse på en dag som er kald. 

https://www.distance-cities.com/distance-chicago-il-to-saint-joseph-mi

https://dizzib.github.io/earth/curve-calc/?d0=96.5606400000519&h0=20&unit=metric

 

 

Lenke til kommentar

Nå ble jeg litt forvirret. Du poster en video fra en flatjorder, uten andre kommentarer enn "Fin video". Så vi ser videoen, gjør matematikken og finner at resultatet passer helt bra med en rund jord. Og nå sier du at flatjorderen har komprimert bakgrunnen. Ja vel?  Hvorfor i all verden skulle han det? Det funker jo i så fall mot hensikten hans?

Dette var din video, ikke vår. Om du nå vil trekke inn tyske ingeniører for å debunke den, så deg om det.

Geir :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...