Gå til innhold

Forslag til reise?


Anbefalte innlegg

Skal på ferie i en uke med 4-5 kompiser i august. Kriterier er at det helst skal være en form for strand, trenger ikke å være Mallorcastrand liksom. Men ikke interessert i feriesteder hvor alle drar, som mallorca og de stedene. Vil også at det skal være billig å bo/leve og være litt å se på. Hadde vært ålreit om det var lett å ta seg til et annet land eller en by med buss/tog evt. Tenker mer typ Øst-Europa. Sett litt på montenegro, Slovenia, Kroatia, Ungarn osv.. Er det noen bra forslag? :) lyst på billig luksus rett og slett og mulighet for sol og bading

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sørlige del av øst-Europa eller tidligere øst-Europa er ikke så bra på sandstrender, det går mest i svaberg og rullesten.

 

Fra Dubrovnik kan dere reise opp til Mostar i Bosnia Herzegovina (buss eller sightseeing) eller til Kotor i Montenegro(buss, båt eller sightseeing), Øyhopping kan også være fint. Likte meg på Kolocep som er en av få steder i området med sandstrand.

 

Split/Hvar likte jeg også og man tar lett bår mellom disse 2. Det er også mulig for eksempel å ta buss til Zagreb.

 

Når man reiser fra sør i landet og nord til Istria har jeg inntrykk av av bademulighetene blir dårligere, men det er fortsatt mye historisk stein å se på.

 

Albania har ikke helt tatt av som reisemål, men er verdt å få med seg. I sør skal visst strendene være bra, men det er vanskeligere å komme seg rundt. Lenger nord ved Dürres er det lettere å komme seg rund til severdigheter i landet og dere kan også ta en tur over til Montenegro.

 

Elles er jo den franske rivieraen en klassiker hvor man lett reiser langs kysten med tog. Men i august er det ganske så folksomt her. Har også tatt båten derifra til Corsika, det er en øy man lukter før man ser den.

Lenke til kommentar

Takk for forslag :) Ser ut til at vi landet på kroatia... Leser at dubrovnik er mer turistifisert enn split? Hvor kan det lønne seg å ha base mtp hva man får for pengene? Både mtp spising og hotell/leilighet. Noen som har noe bra å komme med her? Har bare landet på kroatia foreløpig. Avventer med å velge by da vi vet så lite. Takk!

Lenke til kommentar

Gamlebyen i Dubrovnik er absolutt noe å få med seg, men om dere drar dit i juli eller august så kommer dere til å gå i kø der. Spesielt når det er cruise-båter innom er det trangt i gatene. Løsningen er å bo ute på en av øyene eller dra dit i slutten av september/begynnelsen av oktober. Det er den beste sesongen å besøke området. Mindre turister, lavere priser og fortsatt varmt stabilt vær og god temperatur i vannet.

 

I Split syntes jeg det var greit å bo i gamlebyen, men det blir et stykke å dra for å bade. Om man bor på Hvar blir det mere badeferie, men dere må ta båten tilbake til Split for å reise rundt.

 

Dubronvik / Kolocep:

https://picasaweb.google.com/robertaas/DubrovnikJune2012

https://picasaweb.google.com/robertaas/KolocepJune2012

 

Split / Hvar

https://picasaweb.google.com/robertaas/SplitOctober2014

https://picasaweb.google.com/robertaas/HvarOctober2014

 

Fra Istria:

https://picasaweb.google.com/robertaas/RovinjJuly2015

https://picasaweb.google.com/robertaas/PulaJuly2015

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for forslag :) Ser ut til at vi landet på kroatia... Leser at dubrovnik er mer turistifisert enn split? Hvor kan det lønne seg å ha base mtp hva man får for pengene? Både mtp spising og hotell/leilighet. Noen som har noe bra å komme med her? Har bare landet på kroatia foreløpig. Avventer med å velge by da vi vet så lite. Takk!

Jeg skal selv reise til Kroatia i august. Lander i Dubrovnik og skal bo i en liten by 10 - 20 minutter unna i Cavtat. Jeg har valgt å leie feriehus da vi er 3 stykker som skulle reise, og fant egentlig ut at prismessig så spiller det ingen rolle. Grunnen til at jeg valgte dette (til tross for anbefalninger) er fordi jeg er student med lite penger og ville spare litt på reisekostnader mellom flyplass og bosted. Pluss så booket jeg bare i hui og hast da jeg fikk et godt tilbud.

 

Har aldri vært der før, men lest meg ganske mye opp og blant annet snakket med bekjente som har vært der nede. Det er blitt tipset å velge et annet sted enn f.eks Dubrovnik & Split da dette er de mest populære turiststedene. Men sånn jeg har forstått det så er det ikke dyrere å leve der ift. mat og drikke, men det er dyrt hvis dere er shoppingmennesker. Så i teorien, så har det lite å si. Men man burde lese seg opp på restauranter (!)! Jeg har blitt fortalt at man egentlig burde reise til Brac eller Hvar.

 

Brac (da burde man lande i Split) er en typisk sol og bad ferie. Hvar er også en typisk sol og strand ferie, men i følge ryktene skal det være et ganske bra nattliv der også :) I og med at dere er en guttegjeng regner jeg med at Hvar passer dere best, kanskje? Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...