Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vi har en tendens til å kun ta til oss informasjon fra de vi er enige med. Det utgjør en fare, i den forstanden at man risikerer å få et ensidig bilde av både litt av hvert.

 

På forumet her så blir det ofte at man har en "side" som man støtter. Så jeg tenkte vi kunne ha en tråd hvor vi anbefaler bloggere som vi er uenige med i religiøse spørsmål (e.g. en muslim som anbefaler en hinduistisk blogger). I tillegg så hadde det vært artig med anbefalinger for noen fra sin "side" som man vil anbefale til "fienden".

 

--

 

Jeg vil anbefale bloggen til en kristen akademiker, Keith Reich. Bloggen heter Know Thyself. Den omhandler primært det nye testamentet, men toucher også innom andre emner. Reich er gjennomtenkt, lettlest, og er dyktig innenfor historie. Han er også flink til å svare på kommentarer på blogginnleggene hans. Hvis man vil prøve han ut så kan jeg anbefale hans artikkel om forskning vs apologetikk.

 

Av blogger av ateister som jeg vil anbefale troende så vil jeg anbefale bloggen Rationally Speaking. Den er primært skrevet av filosofen Massimo Pigliucci, men har mange gjestebloggere. Bloggen er nå lagt ned, men den var i gang i noen år, så arkivet er... omfattende. Bloggen tar for seg mange forskjellige emner, hvor mange av disse ikke har stort med religion å gjøre. Som et prøveinnlegg, hva med å lese litt om metafysikk?

 

--

 

Noen andre som har noen anbefalinger på lager?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...