Gå til innhold

Hjelp! Frossen steik


Anbefalte innlegg

Håper noen er tilgjengelig med litt akutt eksperthjelp. Skal ha gjester i kveld på hjortestek, med passende tilbehør. Alt er egentlig planlagt og tilrettelagt, helt til han som kom med kjøttstykket har glemt å ta opp kjøttet i tide, og det er frossent inni. Det har tint ytterst, men kjernen i steika er frossen. Hadde tenkt å surre den å steke den i oven med termometer, men nå blir jeg egentlig bare veldig usikker med den frosne steika. Har noen vært borti dette tidligere, med noen god tips på lager??  :hmm:  :)

Ca mellom 1,5 - 2 kg kjøtt det er snakk om, lårstykke hvis det er av relevans. Er utrolig godt kjøtt dette her, så har ikke lyst det skal bli tørt og seigt. 
 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Legg kjøttstykket i en tett pose å legg den i vasken med varmt vann (ikke så varmt at du brenner deg, men godt over lunket) for å få den tint så mye som mulig før du setter den i ovnen. 

Så lenge kjernetemperaturen under 70 grader, så holder du fortsatt på safene i steken selv om den kanskje begynner å mørkne litt pga det varme vannet. I teorien i hvertfall, personlig kan jeg ikke garantere noe som helst. 

 

Har akkurat lest om dette da jeg selv har en stek i ovnen på langtidssteking i skrivende øyeblikk. :)

Endret av Sadshit
Lenke til kommentar

Legg kjøttstykket i en tett pose å legg den i vasken med varmt vann (ikke så varmt at du brenner deg, men godt over lunket) for å få den tint så mye som mulig før du setter den i ovnen. 

 

Så lenge kjernetemperaturen under 70 grader, så holder du fortsatt på safene i steken selv om den kanskje begynner å mørkne litt pga det varme vannet. I teorien i hvertfall, personlig kan jeg ikke garantere noe som helst. 

 

Har akkurat lest om dette da jeg selv har en stek i ovnen på langtidssteking i skrivende øyeblikk. :)

Supert, takk! Slenger den i vasken med en gang :) *krysser fingrene*

Lenke til kommentar

 

Hvis du har microbølgeovn så har vel de tineprogram også

 

Neinei. Microbølgeovner kan tørke ut kjøttet. Særlig de gamle. De nyere har egne tineboller som kan brukes, men ellers ville jeg frarådet dette på det sterkeste.

Ok, du har sikkert rett. Jeg trodde det bare ble et problem om en beregnet vekta på kjøttet feil, for da kan det bli varmt.

Lenke til kommentar

Håper noen er tilgjengelig med litt akutt eksperthjelp. Skal ha gjester i kveld på hjortestek, med passende tilbehør. Alt er egentlig planlagt og tilrettelagt, helt til han som kom med kjøttstykket har glemt å ta opp kjøttet i tide, og det er frossent inni. Det har tint ytterst, men kjernen i steika er frossen. Hadde tenkt å surre den å steke den i oven med termometer, men nå blir jeg egentlig bare veldig usikker med den frosne steika. Har noen vært borti dette tidligere, med noen god tips på lager??  :hmm:  :)

Ca mellom 1,5 - 2 kg kjøtt det er snakk om, lårstykke hvis det er av relevans. Er utrolig godt kjøtt dette her, så har ikke lyst det skal bli tørt og seigt. 

 

Takk på forhånd!

Hvordan gikk det med steika? :) Ble den bra?

Lenke til kommentar

 

Håper noen er tilgjengelig med litt akutt eksperthjelp. Skal ha gjester i kveld på hjortestek, med passende tilbehør. Alt er egentlig planlagt og tilrettelagt, helt til han som kom med kjøttstykket har glemt å ta opp kjøttet i tide, og det er frossent inni. Det har tint ytterst, men kjernen i steika er frossen. Hadde tenkt å surre den å steke den i oven med termometer, men nå blir jeg egentlig bare veldig usikker med den frosne steika. Har noen vært borti dette tidligere, med noen god tips på lager??  :hmm:  :)

Ca mellom 1,5 - 2 kg kjøtt det er snakk om, lårstykke hvis det er av relevans. Er utrolig godt kjøtt dette her, så har ikke lyst det skal bli tørt og seigt. 

 

Takk på forhånd!

Hvordan gikk det med steika? :) Ble den bra?

 

Det gikk bra! Hadde hatt den liggende på kjøkkenbenken lengst mulig før jeg hadde den i vann. Ikke alt for varmt, da det bare var den innerste kjernen som var frossen, og ville ikke at ytterlaget skulle bli tørt. Så det funket! Hadde bare lavere temp i ovnen under steking, og da gikk det helt bra. Så takk for tips! :) Hadde vurdert vann, men var bare redd for at det skulle tørke ut kjøttet for mye. Og huff nei, hadde aldri hatt den flotte steika i micro.  :nei:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...