Gå til innhold

Hvilken skoler skal eg velge som videregående? romfart/astronaut


KALL52

Anbefalte innlegg

Hei :) lurer på om noen kunne hjelpe meg å finne hvilke linje eg burde tatt på videregående for å jobbe med romfart og/eller bli astronaut? er veldig nyskjerrig i denne type jobb/utdanning. har veldig gode karakterer i matteog har en hjerne som har litt mer å gi en de andre i min alder. Går i 10.klasse (Ungdoms skole)

 

Tusen takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Realfag er svært viktig, det er jo kjernen av det man driver med i romfartens verden. Doktorgrad(er) innenfor naturvitenskaplige fag og/eller svært god erfaring som pilot er et must. Du må også snakke/skrive/forstå engelsk perfekt. Russisk er heller ikke dumt å mestre. Du må være i toppform både fysisk og psykisk. I tillegg til dette må du ha svært mye flaks, pågangsmot og eventyrlyst.

 

Du kan lese mer om kravene som stilles her:

 

https://www.nasa.gov/audience/forstudents/postsecondary/features/F_Astronaut_Requirements.html

 

http://www.esa.int/Our_Activities/Human_Spaceflight/European_Astronaut_Selection/FAQs_Qualifications_and_skills_required

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En alternativ mulighet er å ta romteknologi-linja på Andøya VGS (http://www.andoy.vgs.no/utdanningsprogram/yrkesfaglig/romteknologi-vg3/). Avisartikkel om skolen: http://www.aftenbladet.no/nyheter/okonomi/jobb/--Ta-videregaende-skole-i-romteknologi-3180967.html

 

For å komme inn der må du ha VG1: elektro, VG2: data og elektronikk. Sisteåret på Andøya legger opp til at man kan ta realfag og få studiekompetanse samtidig som man studerer romteknologi. Dette er dog ganske hardt, så det anbefales å begynne med matte og fysikk som privatist allerede de første årene på elektro. Ettersom elektro ikke er kjent for å være så hardt, antar jeg at du klarer det fint. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kva er det som er motivasjonen for å bli astronaut?

 

Som nemnt så finnes det fleire måtar å bli astronaut på, enten det er ved å utdanne deg til forskar eller som pilot. Men om kanskje så lite som nokre få år så vil det også bli mulig å bli astronaut ved å kun kjøpe ein billett når romreiser virkelig tar av som kommersiell virksomheit.

Så om du vil bli astronaut fordi du vil opp i verdensrommet så er nok den sikraste og enklaste vegen å få seg ein vanlig jobb som betalar godt nok til at du kan begynne å spare til ein slik billett.

Dei som blir valgt ut som mannskap på ei bemanna romferd treng ikkje berre å være gode i realfag samt fysisk og psykisk styrke, dei må også være best innanfor sitt område.

 

Dersom det berre er romfart generelt sett som interesserer deg så vil det være langt lettare å finne seg ein jobb innanfor rakettforskning, satelitt-plassering og liknande arbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...