Gå til innhold

Virtual Reality - Diskusjonstråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ny Boneworks trailer og utgivelsesdato hvert øyeblikk nå.
https://store.steampowered.com/app/823500/BONEWORKS/
 
Trolig det spillet jeg gleder meg mest til akkurat nå, kanskje rent bortsett fra Valve sitt eget storspill.
 
Edit:


 
Ute 10ende Desember.
 
 

Boneworks is an experimental VR physics action adventure game coming to you on December 10th! Witness the events that unravel after Monogon’s MythOS locks down after an unexpected Void breach. Then, play for endless hours with a physics sandbox mode, battle arena, and story replays for additional powerful items.

 

Her var det ny fiende og man bruker tydeligvis ammo som valuta for å skaffe seg ting og tang, interessant! Og hvem er den karen i begynnelsen? 

 

 

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser gøy ut! Er et par situasjoner der hvor jeg tenker det er risiko for å bli overivrig og løpe inn i veggen. Hva tenker dere som er mer rutinert? Jeg har prøvd veldig lite VR, men den ene gangen jeg testet var det en som stupte i veggen i Superhot VR.

Liten fare i et spill som dette kontra Superhot. Superhot er et roomscale spill hvor du bruker hele rommet  du har satt av til VR. Det er typisk i den typen action spill du ødelegger inventar og skader deg selv, Gorn er kanskje kroneksemplet :p I spill med smooth locomotion hvor du beveger deg fremover med stikke/trackpad (som du er vant med fra fps spill på skjerm) står du stort sett på stedet hvil /selv om du også her har mulighet til å fysisk bevege deg rundt. 

 

Dessuten så har du også guardian/chaperone som popper opp hvis du nærmer deg grensen av rommet du har satt opp.

 

Ett annet tips er også å bruke et teppe som sone for hvor du kan gå. Selv har jeg dette teppet fra IKEA. Det er det beste VR tilbehøret jeg har. Øker komforten i VR betraktelig, særlig hvis man spiller lenge av gangen. 

Lenke til kommentar
On 10/14/2019 at 7:11 PM, Gabri3L said:

John Carmack på Joe Rogan Experience, snakker om VR (en del Oculus Quest ofc) i ~2,5 timer. Kanskje mest for nysgjerrige VR nybegynnere. :)
 

Mer Carmack nyheter i dag:

Han trapper ned stillingen hos Oculus for å arbeide med artificial general intelligence (AGI)

https://www.roadtovr.com/oculus-john-carmack-moving-to-consulting-cto-role-to-make-time-for-non-oculus-ventures/

 

Quote

Starting this week, I’m moving to a “Consulting CTO” position with Oculus.

I will still have a voice in the development work, but it will only be consuming a modest slice of my time.

As for what I am going to be doing with the rest of my time: When I think back over everything I have done across games, aerospace, and VR, I have always felt that I had at least a vague “line of sight” to the solutions, even if they were unconventional or unproven. I have sometimes wondered how I would fare with a problem where the solution really isn’t in sight. I decided that I should give it a try before I get too old.

I’m going to work on artificial general intelligence (AGI).

I think it is possible, enormously valuable, and that I have a non-negligible chance of making a difference there, so by a Pascal’s Mugging sort of logic, I should be working on it.

For the time being at least, I am going to be going about it “Victorian Gentleman Scientist” style, pursuing my inquiries from home, and drafting my son into the work.

Runner up for next project was cost effective nuclear fission reactors, which wouldn’t have been as suitable for that style of work. ?

 

Lenke til kommentar
4 hours ago, Roedthaarogfregner said:

Kopierer over post fra annen tråd som nok passer litt bedre her:

Noen som har noe erfaring med Oculus Quest? Ble først oppmerksom på den nå nylig, men det virker jo som om den kutter mye av kompleksiteten som annen VR har som portvakt. Funker det? Er det bra? Er det verdt det? Og hvor mye gulvplass er minimum for å få brukt utstyret?

Tek.no anmeldelse: https://www.tek.no/test/i/Wbx4qG/oculus-quest

Ja det fungerer glimrende. Du får en skikkelig VR opplevelse med den og den er ekstremt lett i bruk i forhold til PC variantene. Men jeg synes ikke alle spill fungerer like godt, det kan bli et problem med ytelsen i noen tilfeller der man har forsøkt å porte over mer krevende spill fra PC. Da kommer du ikke utenom en kraftig pc. Men her kommer det nå snart en kabel som du kan koble til pc og vipps så har du et PC VR sett :)

Andre ulemper er at den ikke er veldig komfortabel å ha på hodet i lengden. Den er litt fremtung blant annet.

Jeg synes også at den lave oppdateringsfrekvensen kan være litt plagsom i forhold til PC variantene, den er akkurat på grensen til akseptabel synes jeg. Men så er jeg også bortskjemt med Valve Index så jeg har nok blitt mer kresen her.

Personlig foretrekker jeg PC variantene fremfor denne i min daglige bruk. Andre vil garantert foretrekke Quest fordi den nettopp er så lett i bruk og portabel. 

Jeg bruker den mest til lett surfing og til å ha med meg i ryggsekken når jeg er ute å reiser.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som kunne ha gitt en kort kommentar til hva man bør kjøpe nå?

Jeg har i utgangspunktet vært veldig positiv til VR og kjøpte en PSVR (første versjonen), men pga alt ledningsstyret og at man må kolbe ut for å få til HDR på PS4 Pro, så har det blitt til at den ligger frakoblet i en eske.

Ønsker virkelig ikke å bli kvalm av å bruke VR, og kunne kjenne det etter noe bruk med PSVR, men har som sagt brukt det altfor lite til å bli "vant til det".

Ser v2 av HTC Vive koster 15 til 18 tusen.. Er det verdt det?

Husker også at når VR skulle bli introdusert til massene, så var det en jævla kul demonstrasjon hvor de viste Minecraft. Er det noe som er i dag? Hvordan er spillutvalget?

Jeg har egentlig ikke kjempegod plass i mancave (hvis vi ser bort fra stuen).

Noen med innspill?

 

Takker! :)

Lenke til kommentar

Hei,

Ble oppmerksom på denne tråden her nå, jeg kjører utelukkende iRacing (racing simulator) med Rift S. De fungerer i og for seg veldig bra, men jeg har fått med meg at Valve Index også er et merke mange skryter av (men har ikke funnet at de kan skaffes i Norge?).Er det de beste om dagen, hva med Vive Cosmos eller Pimax? Kort og godt; hva er det beste VR settet i dag til simracing? 

Takk for svar?

Lenke til kommentar
4 hours ago, Bone said:

Noen som kunne ha gitt en kort kommentar til hva man bør kjøpe nå?

Jeg har i utgangspunktet vært veldig positiv til VR og kjøpte en PSVR (første versjonen), men pga alt ledningsstyret og at man må kolbe ut for å få til HDR på PS4 Pro, så har det blitt til at den ligger frakoblet i en eske.

Ønsker virkelig ikke å bli kvalm av å bruke VR, og kunne kjenne det etter noe bruk med PSVR, men har som sagt brukt det altfor lite til å bli "vant til det".

Ser v2 av HTC Vive koster 15 til 18 tusen.. Er det verdt det?

Husker også at når VR skulle bli introdusert til massene, så var det en jævla kul demonstrasjon hvor de viste Minecraft. Er det noe som er i dag? Hvordan er spillutvalget?

Jeg har egentlig ikke kjempegod plass i mancave (hvis vi ser bort fra stuen).

Noen med innspill?

 

Takker! :)

Kort fortalt så ville jeg vil kjøpt enten Quest eller Rift S. Og hvis du har tålmodighet og regner deg selv for en litt mer teknisk bruker så er det verdt å vente på Valve Index. Det er noe mer dill med Valve Index men den har per nå den beste teknisk løsningen jevnt over. Ingen VR sett er enda perfekte. Alle har fordeler og ulemper, men du får som regel bedre tekniske løsninger jo mer du betaler. Selv Valve Index har noen irritasjonsmomenter.

........................................................................................

Og så til resten, så lenge du ikke beveger deg kunstig i VR så skal du ikke bli kvalm. Begynn med spill som Beatsaber, Space Pirate Trainer og alt med teleport og roomscale f.eks Budget Cuts, spill hvor du kan traske litt rundt i rommet du befinner deg i og bruke teleport. Og når du prøver deg på kunstig bevegelse (smooth locomotion) sørg for at du er godt kjent med kontrollene og at bevegelse i spillet samsvarer med forventningene dine mest mulig. Hvor fort man tilvennes her er også individuelt. Høyere oppdateringsfrekvens hjelper også noe på komfort. Quest har lavest oppdateringsfrekvens med 72Hz framerate, Index høyest med 144, Rift S er 80Hz. En annen ting som er viktig for komfort er IPD. Sørg for at du måler den før du kjøper et VR sett og se om VR settet støtter din IPD. Du kan lett måle den selv her: https://imgur.com/a/gyYKB#cXGzjOX. Rift S har den ulempen at du ikke kan stille denne mekanisk slik som er vanlig på de fleste VR sett, pussig nok så har Quest mekanisk IPD måler.

Jeg vil si at Valve Index er det VR settet med best komfort per nå av en rekke grunner som blir litt mye å ramse opp her, men den har noen skikkelig gode løsninger, feks hodetelfonene/høytalere som henger utenfor ørene, de er skikkelig gode!

Jeg ville skippet HTC. For dyr i forhold til hva du får igjen for pengene. Men for all del Vive Pro og særlig med trådløst og øyesporing (eye varianten) er vil jeg si en veldig god løsning og teknisk sett den beste etter Valve Index. Men den er som sagt forferdelig dyr hvis du skal ha alt. Da får du mye mer for pengene med Rift S og hva man enn måtte mene om Facebook så er de gode på software og spill. 

Spillutvalget er akkurat nå i ferd med å bli veldig bra på PC. Du har hele utviklingen siden VR ble introdusert og en masse spill som er ferdig utviklet eller ute av early access og nå begynner også de eksklusive trippel A spillene å dukke opp. Asgards Wrath, Stormland, Boneworks, Valve sitt spill (trolig Half Life: Alyx) + mange flere.  

Minecraft finnes i to versjoner til VR. Den du tenker på tror jeg var en AR versjon til Microsft Hololens? Microsoft sin offisielle VR versjon er kun tilgjengelig via Oculus sin nettbutikk. Vivecraft er den versjonen med flest egenskaper. Begge er gode men Vivecraft er noe mer ustabil og ser ikke like pen ut som den enklere varianten til Microsoft er min opplevelse. 

Plass er ikke sånn veldig viktig så lenge du kan stå på samme stedet og fritt slå rundt deg med armene, jo mer jo bedre så klart, men å lenge du holder deg innenfor sikkerhetsnettet du har målt opp så skal du være trygg. Et godt tips her er å bruke et teppe som VR sone. Da føler du med beina at du er trygg og det øker komforten i VR med et mykt teppe :)

 

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Piper said:

Hei,

Ble oppmerksom på denne tråden her nå, jeg kjører utelukkende iRacing (racing simulator) med Rift S. De fungerer i og for seg veldig bra, men jeg har fått med meg at Valve Index også er et merke mange skryter av (men har ikke funnet at de kan skaffes i Norge?).Er det de beste om dagen, hva med Vive Cosmos eller Pimax? Kort og godt; hva er det beste VR settet i dag til simracing? 

Takk for svar?

Er ikke tilgjengelig i Norge enda. Jeg kjøpte min via utlandet. Nå er ikke jeg veldig interessert i Racing men med alle spill med høy fart så hjelper det godt med 144Hz ;) Det merkes godt! Høyere oppdateringfrekvens krever dog at du har en veldig god pc hvis du vil ha en god og stabil framerate. Kan velge mellom 80, 90, 120 og 144Hz på Index.

Om vi er heldige så får vi en lansering av Valve Index i flere land nå som Valve ser ut til å annonsere storspillet sitt de kommende dagene eller ukene. Vi får se... Noe annet hadde vært veldig rart.

 

Lenke til kommentar
Enceladus skrev (11 minutter siden):

Er ikke tilgjengelig i Norge enda. Jeg kjøpte min via utlandet. Nå er ikke jeg veldig interessert i Racing men med alle spill med høy fart så hjelper det godt med 144Hz ;) Det merkes godt! Høyere oppdateringfrekvens krever dog at du har en veldig god pc hvis du vil ha en god og stabil framerate. Kan velge mellom 80, 90, 120 og 144Hz på Index.

Om vi er heldige så får vi en lansering av Valve Index i flere land nå som Valve ser ut til å annonsere storspillet sitt de kommende dagene eller ukene. Vi får se... Noe annet hadde vært veldig rart.

 

Tusen takk? Da skal jeg følge med fremover mot jul??

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...