Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (8 minutter siden):

Jeg ble ikke helt klok på den videoen så jeg spør bare her: Kan man kombinere både PCIe x16 gen 4 skjermkort, PCIe x4 gen 4 SSD og PCIe x4 gen 4 chipset-link på ett hovedkort, eller vil produsentene måtte velge mellom de to sistnevnte?

Trenger ikke velge mellom NVMe eller chipset PCIe 4.0, men det er bare X570 som har PCIe 4.0 til chipset. B550 er PCIe 3.0

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke helt våken jeg. Så den har altså PCIe 4.0 ut i baner til GPU-slots og NVMe? Jeg er ikke så skråsikker. Fikk feeling at det var internt i CPU only. Men jeg har ikke finspisset ørene dessverre. Kanskje noen andre har et tydelig svar eller kan peke på hvor det evt. tydeliggjøres.

Endret av G
Lenke til kommentar

Om jeg har forstått rett: CPUen har 24 PCIe gen 4 lanes, der alle kan brukes i gen 4 modus når det kombineres med x570 chipset. Altså 16 til GPU, 4 til nVMe og 4 til chipset. Men dersom man går ned til B550 så skrues chipset-linken ned til gen 3. Resten forblir gen 4.

Lenke til kommentar

Mulig han sier det her. Men veldig mumlete. Kan hende du har det rette svaret Simen1

Edit:

Høres ut som han sier skikkelig fra på fylla snøvlete NVMe M.2 slots ca. her ja. Lyttet om igjen 5 ganger :lol:

Edit2:

Må bare sette det hele i kontekst. "B550 has zero of these.."

Tror du skivebommer Simen1

Mao. en markedsføringshype fra AMD kan det virke som?

Edit 3:

Eller?

Uryddig video

 

Edit4:

Får bare beklage at jeg ikke helt har dagen i dag. Du har sannsynligvis rett ja. Ble mye fram og tilbake inni video av dette her..

Endret av G
Lenke til kommentar
16 hours ago, Simen1 said:

Om jeg har forstått rett: CPUen har 24 PCIe gen 4 lanes, der alle kan brukes i gen 4 modus når det kombineres med x570 chipset. Altså 16 til GPU, 4 til nVMe og 4 til chipset. Men dersom man går ned til B550 så skrues chipset-linken ned til gen 3. Resten forblir gen 4.

Det hele er ganske enkelt. Du får 4.0 på gatene som er linket direkte til cpu'en mens det som går gjennom pci-chipset får 3.0. I all effekt det samme som Intel sine z490 kort ser det ut som. Ingen av de virker å ha pci 4.0 gjennom chipsettet.

Så "øverste" m.2 og pci16 på hovedkortet er pci-e 4.0 mens resten blir 3.0. Høres ut som en grei løsning for å holde kostnadene nede og samtidig utnytte cpu'en sin 4.0 egenskaper.

Lenke til kommentar

Prøver ut denne, så langt så er den mye bedre i lette workloads som browsing, youtube og annet uten å få de boost / temp spikesa for hver lille ting man gjør. Vcoren ligger nå til vanlig på 1v ved disse workloadsa og booster som vanlig til mer krevende ting.

I gaming så har jeg tatt ett par benchmarks i SOTTR / FFXIV og ikke sett noe forskjell fra forrige runs med vanlig balanced powerplan (+ - 5 fps på min/average).

mOintok.png

 

Endret av Rajak
Lenke til kommentar
OC-Freak skrev (På 10.5.2020 den 11.45):

Oppdatering; mulig jeg har funnet den råtne bananen i kassa.

VDDG CCD/VDDG IOD/cLDO VDDP var gjemt under en egen kategori i bios hvor det var en underkategori som heter AMD overclocking som igjen hadde undermenyer for å stille inn disse spesifikke verdiene.

memtest inc.

Edit: stabilt så langt, tror jeg skal våge meg på litt mer agressive timings ( Calculate FAST foreslådde verdier i kalkulatoren).

calcfast.jpg

Oppdatering; har for så vidt vært stabil, men har fått ett problem som jeg antar kommer av en eller annen innstilling i bios. Hvis maskinen går i dvalemodus får jeg blåskjerm når maskinen prøver å våkna fra dvale. (Vanligvis driver_irql_blabla men også bare en STOP feil). Har bare skrudd av dvalemodus per nå. 

Noen som vet hvilke av innstillingene fra kalkulatoren som vil gi dette problemet?  

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar
OC-Freak skrev (16 minutter siden):

Har dog aldri hatt problemet før jeg byttet til den nye prosessoren, dvs stabilt siden jeg bygget den i Mai 2017.

Jeg vet ikke dette med våkne fra dvale. Kan tCKE ha noe med dette å gjøre jeg har sett at verdier som 6, 7, 9 har vært brukt der, men da for minne hastighet opp til 3466Mhz.

Lenke til kommentar
7 hours ago, oOF said:

B550 kommer vel i grunn for seint på markedet syns jeg.

Helt enig, det burde senest vært her før jul med tanke på at X570 kom allerede i juli. Det beste hadde vært om de hadde det fra dag 1. men noen kjører "entusiast først" opplegget.

X570 er også bekreftet å være litt "rushet" for å rekke ønsket launch, derav chipsett med vifte noe som etterfølgere ikke vil ha.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...