Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
PantZman skrev (26 minutter siden):

Liten digresjon;
Ser ut som Proshop selger "AF" (YD1600BBAFBOX) varianten av R5 1600.
De andre butikkene jeg har sjekket har YD1600BBAEBOX.

Skal ikke ha selv, men måtte bare sjekke hva som var tilgjengelig i Norge etter denne videoen fra GN og div tråder på reddit. Dessverre ikke mer enn omkring 200kr å spare over en vanlig 2600 her til lands. 

Det der kan godt være en trykkfeil, og. E og F, liksom. Jeg ville spurt dem om det er viktig.

Lenke til kommentar
On 1/2/2020 at 10:04 PM, ExcaliBuR said:

Mener å ha lest at om du mailer ASRock så får du en sånn du beskriver.

Takk for tipset ExcaliBuR.

Da har jeg kontaktet ASRock for å få tilsendt L-kabelen de sender til kjøpere av ASRock Taichi X570 hovedkortet. Litt av årsaken til at jeg kjøpe Phantek Enthoo Evolve X USB-C Edition (finnes uten USB-C i frontpanelet) var for å kunne bruke USB-C fra frontpanelet. (ingen krise da man har en USB-C kontakt i bakpanelet også, men for enkelhets skyld)

Dette er greit å vite for andre som kjøper Asrock Taichi X570. Alt du trenger for å få en slik kabel tilsendt er kjøpsdato og serienummer på hovedkortesken. :) 

 

Quote

 

Support Request Form

Dear ASRock Customer,
Your question has been forwarded to ASRock’s Technical Support Center.

 

Slik ser forøvrig kabelen ut:
https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/cvngya/psa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_available/
psa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_avaipsa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_avaipsa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_avaipsa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_avaipsa_taichi_x570_usbc_adapter_cables_avai

Spoiler


D4wnErl.jpg
T7heEz1.jpg


Samt eiere av kortet bør være litt forsiktig med dette.
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/dqbd2l/psa_be_careful_removing_your_m2_drives_it_got/

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
1 hour ago, Boye said:

USBC header forlenger: gikk igjennom akkurat det samme noen dusin sider tilbake, og sikkert andre igjen enda lengre bak. Men..trodde de hadde korrigert det på nyere versjoner av korta..

Jeg kjøpte CPU, RAM og HK brukt fra en ærverdig forumkar og den tid det ble kjøpt var nok ikke denne kabelen inkludert. Om ASRock har kommet med nye revisjoner av hovedkortet hvor de har flyttet kontakten eller nå legger med kabelen i nye SKU vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Uuuh. Jeg kommer tilbake til Ryzen nå, og har selvfølgelig ingen intensjon å ville lese hele greia her.

Spørsmål: Jeg lagde her tidligere en passiv kjølt Ryzen 1800X (95W+ TDP) pc, men det bikket omsider over mot det ustabile, så da bare lot jeg det være, men nå et par år seinere eller så, så ser jeg at det finnes en 'Ryzen 7 3700X' (7nm) med lavere TDP (65W) og mindre størrelse på cpu'en, så da er det vel en god ide for meg å evt. sette på en Ryzen 3700X med tanke på varmeutvikling, sånn sammenliknet med den eldre 1800X (14nm) ?

Tenkte at hvis en 3700X holder mindre varm enn 90W TDP eller mindre, så tenker jeg at dette kunne fungere bra. Eller? Begge cpu'ene er åtte kjerne, den ene "7nm" og den andre "14nm") Begge skal passe AMD4 og forhåpentligvis også det eldre 'ROG CROSSHAIR VI HERO' hovedkortet, men er litt usikker.

Bonus: Hva tenkes "maks TDP" være for en Ryzen 3700X cpu, med "boost" opp til 4,4 GHz, eller hva det heter? Er vel mer enn 65W da, men hvor mye mer?

 

Ellers leser jeg nå at det var et problem med å mikse 3700X og Crosshair VI Hero hovedkortet, men skal være løst med bios 7401 angivelig, uten at jeg har fått sjekket dette mer nøye. Finner ikke 7401 bios hos Asus, men det er visst kommet nyere bios fra 7403 og videre.

Endret av Husspurv
Lenke til kommentar

Regnestykket er mer komplisert enn som så. Om du har 65W på en mindre overflate, så blir selvsagt kjøleribben mindre varm, men samtidig blir temperaturdifferansen potensielt større om det er mer varme som må overføres per flateenhet. SÅ kan det jo og godt være at konstruksjonen av CPUen også spiller litt inn her. Men, kan en ikke undervolte litt?

Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke brukt Ryzen pc'en på lenge (brukt til spill på Win 10), men jeg har forsøkt undervolte, husker ikke hvor brysomt det var. Problemet med varme kom når cpu'en boost'a seg til 4GHz, og så var det nok litt bios circus den første tida da Ryzen 1800X prosessoren kom til salgs. Husker egentlig ikke, men synes kanskje det er mer formålstjent å kjøre en litt kjøligere cpu, evt, bytte ut kjøleløsningen, men jeg likte egentlig den digre kjøleribba jeg har (sånn, diger rund sak, "TDP"=90-95W visstnok, husker ikke nøyaktig).

Mye tull med skew verdier i bios for å justere auto-throttling så vidt jeg husker, og hvem vet hvordan slikt fungerer i bios i dag, ikke jeg. :D Jeg har uansett i disse dager ikke mulighet til å starte opp pc'en med Ryzen cpu, da jeg tok ut grafikkortet, etter at et annet grafikkort på en annen maskin sa takk for seg. Alt dette her er en slags ide for framtida. Vil gjerne ha en mer passiv kjølt pc og vil gjerne fosøke få til det.

Vil legge til at Ryzen pc'en var eksperimentell, og det funka ikke helt som det skulle, pga, for svak kjøleløsning.

Endret av Husspurv
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...