Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Sidespor ang. "Device Remover" i spoiler.

Spoiler

 


Hvis man har bytta til Ryzen og ikke gidder å kjøre reinstallasjon av Windows (pga. programmer, instillinger osv.) så kan "Device Remover" være en kjekk ting å kjøre i etterkant.

Device-Remover_1.png

Sett den til "display mode" "show only hidden/detached devices".

Man kan også gjøre dette manuelt ved å starte device manager i riktig modus (via cmd) men kjekt program som gjør det automatisk for deg fremfor å måtte ta 1 og 1 enhet manuelt.

 

 

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sidespor ang. Storage Spaces i spoiler.

Spoiler

 


Var litt knot å få den gamle Win10 Storage Space SSD poolen opp å gå ved å flytte OS disken over til X570 fra X58.
årsaken var at 2 av SSDene i poolen kjørte i Raid mode på ICH10R og den tredje SSDen kjørte i ACHI.

ACHI SSDen kom opp som en lek men ikke de 2x160GB Intel som kjørte i ICH10R Raid mode. (forventet). Så etter litt klur med det sedvanlige "windows raid2achi migration" så ville omsider Storage Spaces laste volumet og jeg har fått flyttet alle data over til 8200en (gøy med lynrask kopiering).

De to 160GBene stod før i Raid og volumet ville derfor ikke opp. For å gjøre det litt mer moro var også ene sata strømkabelen defekt og måtte byttes.

c3oh1QG.jpg

Men det er ikke 100% stabilt ved at 160GB diskene blir "Unknow devices" i device manager ved en reboot av PCen og for å fikse det må jeg velge "uninstall" og "scan for changes" så kommer volumet opp igjen.

Ergo flytte dataene og lage greia på nytt :) Men funker greit nok mellom hver OS boot.

Når jeg omsider har reinstallert OSet på NVMe 8200en så blir det 4 gamle SATA SSDer i en SSD Storage Pool. 1x120GB Intel, 2x160GB Intel og 1x512GB Samsung 840. Gjenbruk for miljøet og vil bli brukt til data som ikke trenger ekstrem hastighet eller backup etc.

Siden X570 HKet har 3 M.2 2280 spor så blir det å bygge ut hovedlagringen med flere 8200er el. etterhvert tenker jeg.

 

 

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (På 30.12.2019 den 12.57):

Første bilde av riggen.

  Skjul innhold


UcSK9m3.jpg


Gammelt tastatur og mus og en rimelig sliten musematte som skal erstattes med en XXL sak som ligger under både tastatur og mus.

Ellers kun 1 kabel fra skjermkort som går rett ned i kabelskjuleren rett under samt at eneste synlige kabel er den tykke med strøm til hovedkortet. Strøm til CPU går rett ut bak hovedkortet. Flotte kabelskjulere på baksiden gjør alt pent og ryddig hvor det kun er 1 synlig flat kabel ned til kabelskjuleren.

PS.
Tastatur, mus, kabinett og skjermkort er synket på RGB fargekode og skjermen har også innebygd RGB stripe på undersiden som kan settes til samme fargekode om ønskelig men har den nå avslått.

Ellers er jeg for minimalistisk RGB og pene, rene linjer og er det jeg har hatt som fokus med oppsettet. Veldig fornøyd med kabinettet og ikke minst at det har gode løsninger for selv custom vannkjøling om jeg ønsker å bevege meg dit igjen.

Kremt, har filtknotter under de sorte gummibena for å kunne flytte på det litt enklere ved støvsuging og slik.

Phanteks Eclipse P300?^^

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt nytt år :)

Hvilken power plan benytter dere? Kjører selv "1usmus Ryzen Power Plan" da jeg forløpig kjører 1903. På 1909 anbefales "1usmus Ryzen Universal".

Men på siste chipsetdriver pakka fra AMD så installeres også 2 power plans som kalles "Amd Ryzen High Performance" og "Amd Ryzen Balanced". Er disse egentlig 1usmus sine med AMD navn? Andre forskjeller og hva bør man benytte?

Se screenshot i spoiler

Spoiler

W9pNNbK.jpg

 

Lenke til kommentar
58 minutes ago, ExcaliBuR said:

Av hva jeg har skjønt så er 1usmus sine planer ikke implementert i de driverene.

Med 1usmus så må du gjøre forandringer i BIOS og, kan ikke se at det står gjeldende for driverne fra AMD. Så blir kanskje sluppet ny plan samtidig med ny AGESA?

Ok, så bruk AMD sin power plan når man kjører chipsett driverne?

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 timer siden):

Fant alle bios settingene med unntak av de 2 siste. Men satt de andre (Asrock Taichi C570).

Har samme HK.

De siste innstillingene er ikke så viktige.

Sitat

If you can't find certain settings, such as "AMD Cool'n'Quiet" or "PPC Adjustment", do not worry, they are of secondary importance. Some motherboard manufacturers just hide them.

 

Lenke til kommentar
meg0709 skrev (13 minutter siden):

Hvor mye bedre eller dårligere er en 1800x mot en 3570k?
Tenker å gi bort 1800x når jeg setter sammen noe nytt, som ikke er så lenge til.

1800X: 8 kjerner / 16 tråder mot 3570k: 4 kjerner / 4 tråder

Overklokket så kan sikkert 3570k gjøre det like bra i spill som ikke krever så mange tråder. I mer tråd krevende spill som f.eks Battlefield vil nok 1800X være ganske overlegen 3570k (selv overklokket).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har oppgradert PC med en Ryzen 3600x prosessor.  Fra før har jeg en Noctua NH-D14 liggende. Har bestilt deler får å få denne AM4-kompatibel. Men da jeg skulle tørke støv av viften så knakk en av bladene på 140mm vifta. Tenke å montere vifte likevel, men kun benytte den 120 mm vifta i midten. Hva tenker dere om det. Vil uansett være bedre en stock wraith-vifte?   Eventuelt får jeg kjøpe ei ny 140mm vifte å sette på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...