Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

 

Jeg har rabatt på såogsi alt komplett, morsomt igrunn da iflg. Folk her, så burde komplett stenge kontoen min..

 

Men vinglepetter er noe annet, DEN fortjener jeg. :p ^^

Man kan få spesialbehandling på komplett? Hørest nice ut med rabatt på så og si alt.

 

Har avbestilt og bestilt minst 3 ganger så langt, er ikke lett og lande på en pakke man er fornøyd med. Enn så lenge har jeg CH6 og 1700x

 

Jeg hadde tenkt 1700X og Asus Prime Pro, kan ikke se at CH6 gir noe ekstra som er verdt 1100,-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Minne problemet ditt løses ved å ikke kjøpe slike teite monster store rambrikker, eneste som er mer jalla enn det er RGB på hk, skjermkort osv.

 

Lurer på hvor mye ekstra de tar bare for å legge til slik jalla rgb som er HELT ubrukelig, antageligvis mer enn de burde.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Causes of poor gaming relative to CPU performance of Ryzen:

 

1. Windows is load-balancing across CCXes.

 

This means that a thread is being moved around on the CPU - which is normal - so that a single core isn't used more than others. On Ryzen, that needs to happen ONLY within a CCX, otherwise you will incur a massive penalty when that thread no longer finds its data in the caches of the CCX.

 

2. SMT hurts single threaded performance due to shared structure.

 

Ryzen statically partitions three structures to support SMT:

a. Micro-op queue (dispatcher)

b. Retirement queue

c. Store queue

 

This means that, with SMT enabled, these resources are cut, potentially, in HALF (mind you, these are just queues that impact throughput of a single thread).

 

3. Memory latency quirks still not worked out.

 

Gaming can be quite sensitive to memory latency and bandwidth. These issues will be, most likely, remedied with BIOS updates.

 

Combined you can see, clearly, what is happening and most of the reviews make sense.

 

A Windows driver update to treat each CCX almost as if it were its own CPU will help immensely. The SMT problem is likely PERMANENT... unless AMD can adjust the partitioning with microcode, which I doubt.

 

What this all means is simple: once the Windows update has landed, BIOSes are patched up, and SMT is disabled, an 8-core Ryzen will likely be competitive with a quad i7 in gaming while blowing past it in multi-threaded. If all you do is game, then the 1700 may well become a very valid option that will work increasingly better in future games.

 

This also lets us know where Zen 2 will be able to improve the most. Make the impacted queues competitively shared (or just a little larger), improve inter-CCX communications, decouple the L3 speed from core speeds (for higher core clocks), and a few other relatively simple tweaks and you have a second generation Ryzen that steals the show.

 

We also know why AMD hasn't released anything other than their 8-core chips - these issues need to be ironed out in production. You need thousands of eyes and testers and numerous companies each responding to their customers' needs to get a grip on what is most important to fix before finalizing Zen 2.

 

 

https://forums.anandtech.com/threads/official-amd-ryzen-benchmarks-reviews-prices-and-discussion.2499879/page-107#post-38771400

Endret av Nizzen
  • Liker 6
Lenke til kommentar

 

den techspot testen gjelder nesten bare spill, ikke rart man får ujevne resultater. men når man blar videre til stresstest, 4k youtube conversion osv, det er her man ser forskjeller mellom i3 og i7. dette er derfor jeg mener man burde ikke fokusere på spill hvis man skal lete etter gode cpuer

Noen vil ha god ytelse til rendering og noen til spill. Så finnes det også dem som vil ha god ytelse på alt. Det er lov å kjøpe til sitt bruk :)

 

Akkurat! Om du skal ha CPU til HPC så er spillbenchmarks irrelevant, men om du skal ha CPU til gaming så tabber du deg skikkelig ut om du kjøper en HPC CPU!

Lenke til kommentar

Kan aldrig i världen se för mig att folk köper 7700k, Socket 2011-3, eller Ryzen och i tillägg har 1080 kör i 1080p eller vart fall inte 720p för nyare spel.

Jeg kjenner folk med kraftig GPU og CPU, men 1080p monitor. I min erfaring så er skjerm helt nederst på listen når folk kjøper PC. For gamere er det jo folk som er ute etter høy frekvens skjermer, og gjerne 1440p. For content creators er de ofte klar over at de trenger en skjerm som reproduserer farger nøyaktig. Likevel vil jeg tro at mange som gjør det mer som hobby ikke har slike skjermer. Og som Steam survey viser så har ikke de fleste slike drøye gamingskjermer heller. Når en skjerm koster 7000 kr pluss så begynner det å bli mye.

 

Så derfor er det folk som har brukt alle pengene sine på et 1080 f.eks, eller de bruker alle pengene på en Ryzen oppgradering, og så har de ikke mer igjen til skjerm. Så sitter de med en helt ok 1080p monitor, og planlegger å kjøpe ny skjerm senere. Jeg har sett mye folk som gamer på skjermer som ikke står i stil til PCen for å si det slik. Hvordan TN skjermer ol selges rundt 2000 kr forstår jeg ikke når Dell Ultrasharp skjermer er bedre enn alt til den prisen. Generelt er kunnskap om CPU, GPU, SSD, RAM osv langt høyere enn for skjermer. Forståelig da skjermer er mye vanskeligere å finne ut av.

 

Ikke spesifikt svar til deg lengre

 

Likevel så er det jo og slik at det sannsynligvis er langt mer enn et par prosent av de som har et 1080 har en 1440p eller 2160p skjerm. Så når en tester i 1080p så synes jeg og 1440p tester bør være med. Og lavere oppløsning enn 1080p synes jeg og blir litt vel drøyt. Samtidig finner jeg det litt ironisk at folk mener at en bør kjøpe Ryzen da flere kjerner er mer fremtidssikkert (enig der). Samtidig som en ikke bør vise 1080p benchmarks, fordi folk har 1440p skjermer, og det er irrelevant om 1080p benchmarks viser hvilken CPU som vil klare seg best i fremtiden. Si du kjøper ny GPU om 2 år til toppmodell, så plutselig er det 1440p du ser forskjellen i CPU, og da er det den CPUen som var best i 1080p benchmarket som gir best fps.

 

Samtidig er det kanskje lurt å vente litt om gaming er viktig for deg. Vi har jo rimelig mange rapporter om manglende Ryzen optimalisering (naturlig det når de har vært ute av gamet så lenge). Så med litt fikser på SMT, RAM og optimalisering så kan fort forskjellen bli mindre. Hvis forskjellen krymper og ikke blir så stor, så ville jeg sagt Ryzen er et bedre valg. Den gjør det jo bedre i andre oppgaver og multitasking, så å bare ha den muligheten tror jeg er verdt det. Eneste negative er at du må overklokke en 1700 da. For folk som ikke overklokker må de da skaffe seg en 1800X, og den er altfor dyr i forhold til 7700K. (ja, jeg vet den ikke er ment å konkurrere mot 7700K, men det er faktisk den AMD CPUen som kommer nærmest i spillytelse). Og det er faktisk ikke så mange som overklokker. De putter, eller får noen andre til å putte, CPUen i maskinen og så er de ferdige med deg for alltid. Så det er jo og en forskjell på hva som er best produkt for entusiaster og hva som gir salg. 

 

Ikke at jeg mener Ryzen ikke vil gi salg altså. De har fått med seg mange selskaper til å lage og markedsføre Ryzen baserte maskiner. Som og betyr at de faktisk har tro på at de vil selge bra og. Spesielt til laptop så har de hatt CPU launcher med veldig lite modeller laget basert på de nye CPUene deres. Så bra det er annerledes nå. De trenger (og fortjener) å få inn litt penger for 6 år med hardt arbeid :) De har gjort mange smarte avgjørelser når de laget Ryzen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det vanlig å kjøpe hele pc-en i en pakke (blandt entusiatene)? Jeg har en gang kjøpt skjerm sammen med annen hardware. Eller kabinett sammen med nytt hovedkort. Pcene mine er mere i konstant utvikling ettersom behovet forandrer seg og jeg synes det er mye morsommere.

 

Dessuten så lærerer jeg så mye mere. Hva forandrer seg ved å sette inn en m.2 disk kontra standard ssd. Hjelper det å sette inn raskere minne. Hvordan forandrer temperaturene med nytt kabinett eller forandring i viftene. Sterkere gpu osv. Kjøper man alt i et jafs så lærer man så mye mindre.

Endret av Limbeck
Lenke til kommentar

Tror de fleste bytter ut litt om gangen. Spesielt med tanke på den utrolige utvikling på CPU i det siste så er det nok mange som har bare byttet GPU, satt i SSD ol. Og kabinett er det jo lite poeng i å bytte ut, med mindre du vil ha en annen størrelse, eller gjøre noe annet emd det (f.eks kjøpe et som har plass til skikkelig vannkjøling osv).

 

Så det må vel være om du beholder maskinen din veldig lenge at du bytter ut alt. 

 

Det er jo og slik at noen komponenter varer lengre enn andre. Så om du har lyst og har mulighet til å prioritere PC vil det jo gi mer mening å bytte ut ting basert på levetid. GPUer har f.eks store ytelsesendringer år etter år. En HDD varer til den feiler og det kommer sånn sett ikke bedre HDDer. Så selv om du kjøper SSD blir det jo i tillegg. Skjermer pleier og å vare en stund. 

 

Jeg har tom bygget PCer i eldgamle kabinetter (10-20 år) for enklere PCer. Litt gøy å ta den en har å få det til å passe sammen og :) Ikke noe for dem som vil at alt skal være perfekt, og alle kabler lagt perfekt da.

 

Så jeg kan bare snakke for meg selv og folk jeg kjenner, men jeg tror ikke det er så mange som bare kjøper helt nye PC pakker av entusiaster. Hvis du er entusiast vet du at du ikke trenger å kjøpe alt nytt, og hvis du har masse penger og bare vil ha det beste, så blir ikke alt lansert på samme dag uansett. Så da kjøper du når det kommer.

Lenke til kommentar

Det er en del påstander om at SMT funksjonen til Ryzen ikke fungerer som den skal, dette ser ut som det ikke stemmer da den viser at den fungerer bra i Linux ( og Windows ) når de riktige programmene tar den i bruk, eksempelvis les denne testen : http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-ryzen-cores&num=1

 

Derimot ser det ut som i noen konkrete oppgaver, deriblant en god del spill i Windows så gir det faktisk en ytelseøkning å slå av SMT, siden SMT også gir en ytelseøkt i flere programmer i Windows så må problemet ligge i hvordan Oset tar i bruk SMT på Ryzen under spilling. Så ja, slik jeg ser det kan dette trolig fikses via software og ikke en Ryzen ver 2.

Lenke til kommentar

 

 

den techspot testen gjelder nesten bare spill, ikke rart man får ujevne resultater. men når man blar videre til stresstest, 4k youtube conversion osv, det er her man ser forskjeller mellom i3 og i7. dette er derfor jeg mener man burde ikke fokusere på spill hvis man skal lete etter gode cpuer

Noen vil ha god ytelse til rendering og noen til spill. Så finnes det også dem som vil ha god ytelse på alt. Det er lov å kjøpe til sitt bruk :)

 

Akkurat! Om du skal ha CPU til HPC så er spillbenchmarks irrelevant, men om du skal ha CPU til gaming så tabber du deg skikkelig ut om du kjøper en HPC CPU!

 

 

det du sier kan virke logisk på papiret, men ikke i hvordan gaming nerdene bruker cpuer i den virkelige verden fordi på techspot testen som du linket til så kan man se en core i3 yter marginalt bak en i7 i spill, og det er bra for i3. problemet er at de fleste gamere som man kan lese her går enten for en i5 eller i7.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Er det vanlig å kjøpe hele pc-en i en pakke (blandt entusiatene)? Jeg har en gang kjøpt skjerm sammen med annen hardware. Eller kabinett sammen med nytt hovedkort. Pcene mine er mere i konstant utvikling ettersom behovet forandrer seg og jeg synes det er mye morsommere.

 

Dessuten så lærerer jeg så mye mere. Hva forandrer seg ved å sette inn en m.2 disk kontra standard ssd. Hjelper det å sette inn raskere minne. Hvordan forandrer temperaturene med nytt kabinett eller forandring i viftene. Sterkere gpu osv. Kjøper man alt i et jafs så lærer man så mye mindre.

For min del kjøper jeg ihvertfall nytt hk/cpu/minne/gpu/disk(er)/PSU/vannkjøling og setter det i ett tilfeldig chassi.

Som regel.

Det å oppgradere GPU eller diskløsning ser jeg mer som vedlikehold.

Så for Ryzen blir det å lage ett komplett nytt system.

Ikke drive å selge noe for å kjøpe nytt.

Det gidder jeg ikke lenger.

:)

 

@Rusher:

Ja, 1700 er sendt fra komplett.

Lenke til kommentar

Enig med JayzTwoCents, jeg kommer til å vente med å kjøpe Ryzen til alle barnesykdommene, som naturlig nok følger med en helt ny plattform, er fikset.

Gleder meg til å kose meg med 8 cores, Intel sine 8 core CPUer er for dyre for meg, med mindre Intel reduserer prisene veldig kraftig, så blir ikke min neste CPU fra Intel.

 

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar
  • Gavekort fremhevet og fjernet fremheving denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...