Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle cores på 4,1GHz så krasjer den :hm:  Redd for at dette tyder på at Ryzen ikke overklokker veldig bra. Hørte noen rykter for kanskje 1 mnd siden (eller litt mer) om at AMD har initiert prat med Samsung for å levere chips i stedet da GlobalFoundries ikke overclocker noe særlig. Har forsøkt å finne frem til kilde uten at jeg fant det dessverre. 

Samsung og GlobalFoundries er jo i samme allianse, sammen med IBM. Så de bruker akkurat den samme prosessen, de jobber sammen om det. IBM driver mye reasearch og har kontakter til mange forskningsmiljø i USA og universiteter. GlobalFoundries var jo en del av AMD, så AMD er kontraktfestet til å kjøpe wafere av GolbalFoundries. Jeg ser derimot ikke at Samsung sine chiper skal være bedre enn GlobalFoundries sine. Da må i så fall Samsung og GlobalFoundries gjøre småforbedringer og optimalisering på sine fabrikker individuelt og samarbeide bare om produksjonsteknikken generelt. Vanskelig å vite, men en skulle tro at når de samarbeidet og lagde samme 14 nm FinFET så samarbeidet de om optimalisering også. Det faktum at AMD har mulighet til å lage begge steder er jo bevis på at det er nesten helt likt eller helt likt. Ellers måtte de gjort endringer for å tilpasse til andre transistorer. Mulig Samsung får det litt bedre til da. Bare er flinkere til å gjøre det riktig. 

 

Så ikke ut som at 1800X krasjet for min del. Det er ikke sånn det ser ut når en CPU krasjer pga overclock. Ikke min erfaring, i hvertfall.

For meg så det ut som at de faktisk mistet feeden, siden han som tilsynelatende satt ved PCen og snakket, fortsatte å snakke etter at linken ble brutt.

Uansett ville jeg ikke lest for mye om det. Uheldig at det stoppet opp, men årsakene kan være mange. Dette var jo ikke akkurat BIOS OC heller, men gjort i deres helt nye, utestede OC program til Windows. Så kan like godt være et problem med HK eller SW ville jeg sagt. Etter å ha sett IEM i helgen så virker det generelt vanskelig å få en helt vanlig PC til å oppføre seg vanlig. Tror ikke AMD er så dumme at de overklokker en CPU til en frekvens de er usikker på om er stabil på en live event. De har nok testet at den chipen klarer 4,1 GHz et par ganger før demoen.

 

Ellers enig i at det ikke så ut som en CPU krasj pga OC, ikke at jeg har overklokket mye da... Putte ledninger inn i CPU vifte har jeg derimot klart et par ganger, så går vel for det samme :p

Lenke til kommentar

Veldig rart hvis ikke 4 Ghz boost skal gjelde alle kjerner.

I så fall ville nok fleste styrt unna en dyreste cpuen.

Kan være hovedkort som er begrensingen eller dårlig laget overklokkings program.

Er vel slik det ofte er, klokker man via program blir ikke volten oppjustert.

 

Det kan jo være dårlig Chip også, en tidlig utgave av cpuen.

Jeg blir ikke overrasket hvis overklokking og gaming opplevensen blir bedre med i7 7700k.

Men uansett har AMD laget en cpu som kan konkurere mot videoredigering\virtualisering.

 

Hvorfor vente til 2 mars?

Cpuene blir ikke bedre av å vente til siste stund?

Hovedkortene\cpu vertfall tidlig utgave har kommet i butikk, men ble solgt ut.

Jeg mener fremdeles man burde vente på testene.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

 

Jeg har fått CPU-Z benchmark-tall for 1800X utført av uavhengige. Legger dem ut her så snart NDA er gått ut.

 

Innen da er det mye mer interessante benchmarks ute...

 

Meget mulig, men min kilde er under NDA, og jeg kan vil ikke gi tallene ut før den er gått ut.

 

Uansett, tallene sammenlignes jo direkte med tall fra brukerne her i denne tråden, så jeg velger å tro det er litt morsomt likevel.

Lenke til kommentar

På en måte litt dårlig å ha NDA på reviews mens du tar preorders. Brukt mye av game devs for å få folk til å kjøpe et spill på hype som spillet ikke lever opp til. Downgrades fra demoer ol. Likevel om AMD tjener mer penger på dette, så synes jeg ikke det sånn sett er så ille. Husk og hvem de konkurrerer med. Hvis du ser på Nvidia (*host* FE 1080/1070 *host*) så er plutselig ikke preorders før reviews ute så ille.

 

Så ideelt sett er jeg enig at det burde være annerledes, men slik situasjonen er så synes jeg det er greit. Det er ikke som om noen blir svindlet heller, og ingen tvinger deg til pre-order. Og hvis AMD får inn litt mer penger til å holde konkurransen i live så er jo det bra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...