Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

 

Ryzen 5:

1600X har 30W høyere TDP, men 100 Mhz høyere base, og 200 Mhz høyere boost frekvens enn 1500. Jeg ser ikke hvordan det kan stemme med mindre 1500 er bedre binnet enn 1600X. 

 

 

Regner med det er fordi 1600x har XFR og trenger mer watt, samme som 1700 og 1700x. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-jQUdcq

1600X har 30W høyere TDP, men 100 Mhz høyere base, og 200 Mhz høyere boost frekvens enn 1500. Jeg ser ikke hvordan det kan stemme med mindre 1500 er bedre binnet enn 1600X. 

TDP er bare en oppgitt verdi på omtrentlig krav på kjøling, ikke strømforbruk. Dårlig spesifisering, ikke binning, er svaret.

 

6800K og 6900K er begge spesifisert som 140W. Er 6900K, som både har flere kjerner og har høyere klokkehastigheter, bedre binnet? Nei. Ingen i sin skjønneste orden (brukeren over) tror vel at begge disse prosessorene bruker 140W?

 

Dette er grunnleggende fakta som mennesker med et snev av kjennskap om emnet kan noe om.

Lenke til kommentar

Selv forstår jeg ikke hvorfor thermal design power (TDP). Blir brukt. Vet ikke sikkert det kan kalles gjennomsnitt strømbruk? Men ikke beregnet på prime 95 som belaster cpu maks over tid.

 

Da man skulle tro det for å vite ca hvor mye kjøling og hvor varm maskinen blir.

Eller beregne ca hvor mye strøm maskinen trekker.

 

Bedre hvis man oppgir: scenario design power (SDP) så er kanskje det mere riktig?

Lenke til kommentar

Jeg vet jo åpenbart det. TDP er Thermal Design Power. Så altså hvor stor effekt du minst må ha på kjølingen din for at CPUen skal kjøre på oppgitte frekvenser. Så hvis du har mer kjøling vil CPUen kunne kjøre på høyere frekvenser, og alle typer benchmark programmer vil jo belaste CPUen på en slik måte at du kommer over TDP.

 

TDP gir derimot en pekepinn på ca hvilket strømforbruk produsenten tenker seg at CPUen har. Så når du kjører et heavy benchmark kommer du åpenbart lett over, men det er jo samtidig ikke slik at alle CPUer bruker 200W. Om du har 15W TDP kan du komme opp i 20W-25W f.eks. Gir det derimot mening at en 65W TDP CPU og en 95W TDP CPU kommer opp i samme tall i Cinebench f.eks? Det | Seven | sier gir derimot mening. Altså at den ene vil normalt sett booste frekvensene sine mer, mens den andre under vanlige forhold ikke vil.

 

Ellers angående 6800K vs 6900K så tror jeg dette er svar nok. Det er grunnleggende fakta at Intel bruker høyere binnede modeller oppover, og alle som har et snev av kunnskap om emnet vet det. Bedre binnet betyr bedre ytelse for likt strømforbruk. Men det er vel ikke akkurat Intel CPUer vi diskuterer her?

 

Power.png

 

Endret av TKongen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jQUdcq

«Jeg vet jo åpenbart det.»

 

Nei, du gjør åpenbart ikke det. Det handler om å lære seg å holde kjeft når man skal, fremfor å sprade rundt som en altomvitende guru. Akkurat som nå, når du følte behovet for gi en unødvendig gjengivelse av betydningen av TDP, når ingen har deg bedt om det. Kanskje bare for å demonstrere at du kan noe om det?

 

Spoiler-linken din nedenfor er også full av hull, om vi skal tro din argumentasjon om binning. 6800K har faktisk høyere strømforbruk enn 6900K her, og sistnevnte faller ikke under 140W-strømforbruk. Men uansett så har 6800K, 6900K og 6950X basefrekvenser på 3.0, 3.2 og 3.6 GHz. Og selv når turbohastigheten på 4,0 GHz aktiveres – som vi ikke engang vet – vil aldri alle kjerner klokkes så høyt. Et høyere andel kjerner av 6800K klokkes til 4.0 GHz enn hos 6950X. Relasjonen til frekvenser, og det mellom enkeltkjerner, er noe grafen og testen til Anandtech ikke tar til betraktning. Det er veldig lett å misforstå for de som ikke forstår dette.

 

Og så har vi problematikken med spesifisering av TDP. TDP-spesifisering er en trappetrinn. Akkurat som årsalder. Så om du er 29 år og har fødselsdag om 1 ukes tid, er du fortsatt bare 29 år. Om Nizzen er 30 år og hadde sin fødselsdag i dag, er han per definisjon 1 år eldre enn deg. Men egentlig er dere begge bare to uker fra å være like gamle. På samme måte kan en TDP spesifisert til 65W ha faktisk TDP godt over dette.'

 

Den logiske konklusjonen vi da kan trekke er at enten vet du ikke hva du snakker om, eller så gjør du det og forfalsker bevisst fakta for egen vinning. Basert på tidligere innlegg fra deg, velger jeg å tro det første.

 

"Gir det derimot mening at en 65W TDP CPU og en 95W TDP CPU kommer opp i samme tall i Cinebench f.eks? "

 

Har du Cinebench-tall fra R5 1500? Er det, det du prøver å fortelle meg her?

Endret av Slettet-jQUdcq
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jQUdcq

Jo, det kan jeg. Dette forumet har blitt omgjort til et sirkus av troller som skal bable i vei helle essayer om emner de kan ingenting om. Jeg orker ikke å nevne navn i frykt for å bli suspendert. Men de mer måteholdne brukerne her inne vet hvem jeg snakker om. Dvs. hvis du kan finne de lenger.

Endret av Slettet-jQUdcq
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jQUdcq

Jeg har oppholdt majoriteten tiden min som forumleser i bakgrunnen. Men jeg kan si det så mye at hvis disse kvakksalverne blir en fast del av forumet og de nevnte trådene jeg leser, så kutter jeg gledelig Diskusjon.no ut til fordel for Anandtech, OC og andre forumer. Jeg kan da ikke være alene i å mene at dette forumet har sunket betraktelig de siste fem årene!?

Lenke til kommentar

http://www.gamersnexus.net/news-pc/2807-amd-ryzen-stock-coolers-and-asus-x370-board

 

 

We’ve got a lot of Ryzen news confirmations leading into the product’s inevitable launch, and will today be focusing on the stock coolers, ASUS X370 motherboards, and die shots of the Ryzen architecture.

And there’ll be more soon, of course!

We previously noted that some motherboards at CES contained text indicating support for an AMD “S3.0 Radiator,” which we could then only assume would be a stock cooler bundled with high-end Ryzen CPUs. This was plainly on display at CES, though we couldn’t get any official information on the cooler from AMD.

 

That said, through independent validation, we’ve learned that three stock coolers will ship for Ryzen CPUs, each labeled S1, S2, and S3. We don’t have a ton of information on these just yet, but we know the basics: The S1 stock cooler will be outfitted for 65W TDP CPUs; the S2 cooler will support 95W CPUs and is equipped with some form of RGB LED lighting; the S3 cooler is rated for 125W, so that’d be your OC unit, and provides color adjustment through an AMD MCU. We also know that some board vendors will have their own applications that allow color adjustment to the SR2 coolers.

As a side note, from what we understand, the package height of the Ryzen CPUs will be taller than AM3+ chips, hence the updated mounting kits.

Hva tror dere spøk at S2 viftene får RGB LED?

Lenke til kommentar

Tja, vi får håpe på at disse små elektronene ikke hopper av i svingene for ofte ;)

 

Det vil alltid være mye elektroner som havner på feil plass, men mengden avhenger av batchkvalitet, yield etc, derav binning. Selv på de aller beste eksemplarene havner elektroner feil, til og med på stock clocks, men i mindre mengder og derfor overklokker de også bedre.

 

Hvis AMD har gjort mye riktig så bør de overklokke godt uten å bli for varme og med minimal elektromigrasjon. Men inntil seriøse eksperter får eksemplarer inn til test er det vanskelig å vite.

 

Gleder meg hvertfall ENORMT til Nizzen får testet hvordan de overklokker  :D

Endret av IceBlitz
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tror det er veldig dumt å bestille nå, med mindre man vil ha noctua settet gratis.

Tror sansynligheten for det blir billigere er større neste måned.

 

https://www.prisguide.no/produkt/netgear-nighthawk-x10-ad7200-278338#anchor-price-follow

Det er et godt eksempel den kostet 8500 kr 16 november 2016 men tror det er prisfeil. Tror den gikk til 5500 kr på det dyreste. Hvis prisen skulle gå opp blir nok orderen kanselert.

Blir den billigere er det dere som taper på det.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
  • Gavekort fremhevet og fjernet fremheving denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...