Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, kallis83 said:

selvfølgelig er 5900 raskere, ellers hadde ikke amd brukt den som eksempel i presentasjonen. de sier også:

"5800x elite gaming processor"

"5900x the worlds best gaming processor"

5900x kan uansett ikke være bedre enn 5950x det rimer ikke. Hvorvidt 5800x er bedre enn 5950x til gaming er det jeg lurer på.

Endret av magnusavr
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, Mala said:

Tror ikke jeg orker å spontan kaste meg på bestillinger av ny cpu nå. Men dere som har vært med på disse lanseringene og fulgt med, hvor lang tid har det fått frem til nye AMD cpu'en er «hyllevare»?

 

Tenker jeg vil se ann om det er vits i å oppgradere fra 8700k jeg har nå. Driver kun med spilling :p Battlefield spiser jo CPU Power!

Forrige gang rakk jeg fram i køen på batch 1. Varene kom til hyllen på riktig dato før lansering.

Lenke til kommentar
G skrev (Akkurat nå):

Forrige gang rakk jeg fram i køen på batch 1. Varene kom til hyllen på riktig dato før lansering.

Tenkte mer på kår det er mulig å kjøpe uten lange køer. Selvsagt umulig å svare på i dette tilfellet da, men kan man forvente flere mnd. med venting ?

Lenke til kommentar
9 minutes ago, Mala said:

Tenkte mer på kår det er mulig å kjøpe uten lange køer. Selvsagt umulig å svare på i dette tilfellet da, men kan man forvente flere mnd. med venting ?

Tviler på at det blir flere mnd. venting med det sånn i utgangspunktet, men så er det veldig press på TSMC sin produksjon nå. Så det kan jo spille noe inn likevel.

Jeg håper ihvertfall at scalperne småbrenner seg litt på dette. Men, det kan hende de har en kortvarig glede med å videreselge, men da spørs det jo hvor mye prisøkning de kan forlange sant? Hvor våkne kundene er på det å ikke gi scalperne for godt betalt.

Også har man allerede en god Zen2-generasjon, så folk er muligens ikke fullt så sultne på Zen3. Er kun 1 år siden Zen2 kom, og folk har lagt litt penger i den. Men, det virker som en del entusiaster absolutt bare skal over på Zen3 fra å lytte i denne tråden, selv om de fint kan ha mye spillglede av forrige generasjon.

Husk også på at Xbox Series og PS5 er Zen2 (ikke Zen3 enda).

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg selv synes at det er bortkastet for meg å selge min 3700x (Zen2) så den blir værende innomhus. Tenker å kjøpe et mini-ATX kort å snekre meg en tilleggs-PC. 3700x er en veldig god CPU med lavt strømforbruk. Tror ikke at den automatisk faller veldig mye i pris på bruktmarkedet etter at Zen 3 5000-serien er lansert. Den vil helt sikkert falle noen tiere, men hvor mange hundrelapper man kan forvente å spare på den etterhvert blir spennende. 3600-utgavene fra Zen2 er jo også populære kraftplugger til en rimelig penge.

Er det ting jeg ville ha byttet så går det mer på grafikkort. Kanskje RAM, men absolutt ingen nødvendighet for min del å selge premium RAM for å kjøpe ny premium RAM eller rimeligere RAM. Litt trist at minnekontrolleren er lik på Zen3. Ellers ville man kanskje sett enda større bevegelse i markedet for brukt RAM?

Edit:

Hadde jeg selv ikke hatt egen Zen2-cpu, så hadde jeg tenkt med det jeg nå vet om tingene. At dersom du ikke behøver mange kjerner da gått for 5600 eller 5800, og om du har tid sett an om det kommer 5700 senere. Nå er 5900 en cpu som gir litt ekstra kjerner for pengene om du behøver det, og det er litt prat om at 5800 har bedre kommunikasjon mhp. CCX. Selv råsjanser jeg på 5900 har grei nok cache til å veie opp, men det er fordi jeg ønsker å eie Zen3 noen år og når jeg først hiver meg på, så ønsker jeg antall kjerner med på lasset. 5950 synes jeg simpelthen blir alt for dyrt.

Jeg har jo 8 kjerner i 3700x (Zen2), og får kun 4 ekstra i 5900 (Zen3)

Så kjøper du nytt, gå for Zen3 eller ligg lenge i bruktmarkedet inntil du ser en desperat selger som kvitter seg med Zen2-godsakene :laugh:

Jeg tror ikke på at nettbutikkene vil senke prisen på Zen2 så mye, annet en sporadiske lynkampanjer. Man vet heller ikke hvor lenge Intel kommer til å ligge med sprettet buk, om de tilheler og kommer med noe til slutt. Kan bli lenge og usikkert hva som måtte komme derfra. Men, de forsøker nok de også.

Har med vilje utelatt ekstrabokstavene i Zen3-modellene (5000-serien), fordi det har vært nødv. å nevne så mange ganger i tekst.

Edit2:

Det var faen meg på tide. Doblet antall AMD-aksjer selv i mitt innehav i går:

Quote

AMD (NASDAQ: AMD) Shares Soar as Goldman Sachs Adds the Chipmaker To Its Conviction List on the Back of “Multi-Year Share Gain and Margin Expansion Story”

Quote

 AMD shares from a ‘Neutral’ to a ‘Buy’ designation while also raising the stock price target from $84 to $96.

Oh that's nice. Men ligger fortsatt under 80 dollar, tro det eller ei. Merkelig tid vi er inne i.

Quote

Bear in mind that Lenovo’s recent earnings have lent credence to the expectations of a sustained boom in the PC market. To wit, Lenovo now expects growth in the PC industry’s Total Addressable Market (TAM) of 5 to 10 percent in 2021.

https://wccftech.com/amd-shares-soar-as-goldman-sachs-adds-the-chipmaker-to-its-conviction-list-on-the-back-of-multi-year-share-gain-and-margin-expansion-story/

Endret av G
Lenke til kommentar

@thomjak De har mange.. 

Sitat

Fra "Proshop Michael" på hardwareonline.dk om lansering av 5000-serien:

Jeg forventer vi har nok til at tage det første ryk af bestillinger, jeg forventer ikke det bliver revet væk ligesom RTX 3000 serien og sandsynligvis det samme på RX 6x00 serien. Vi har nogle hundrede på lager af hver med undtagelse af 5950X, det er dog en lidt niche CPU som vi umiddelbart "kun" vil have 62 stk. Derudover er det jo ikke en ny fabrik, men TSMC som har produceret for AMD i flere år nu, så det er ikke en ny node som NVIDIA / Samsung har gang i. Så set fra det synspunkt, så vil jeg mene, at AMD har bedre tilgængelighed end RTX 3000 serien har vist sig indtil videre.

 

Lenke til kommentar
-=HellBound=- skrev (29 minutter siden):

Skal ikke vi lage en ny egen tråd til 5000 serien da? Begynner bli lang/gammel og uoversiktlig når folk begynner ligge ut ting her fra i morgen av. Dette er som å ha en tråd til alle Lakene som er komt 😛 

Helt greit hvis dere vil så.. :)

Bare legg igjen en link til den tråden her da.

Endret av Jarmo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, ExcaliBuR said:

Tok meg friheten, etter en hyggelig forespørsel, til å lage en tråd dedikert for Zen 3.

 

Er det mulig at du kunne ha inkludert de mobile plattformene som har sånn helt spinnville modellnummerbetegnelser? De blir jo aktuelle etterhvert de også, kanskje i NUC's også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...