Gå til innhold

RYKTE: Galaxy S7-serien: Vanntette batterikonger med minnekortstøtte


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"...ettersom færre piksler på en like stor bildebrikke gir mer lyssterk optikk...". Eh, nei. Det gir mer lys til hver enkelt pixel, men det påvirker ikke optikken/linsa.

 

Hehe det var litt komisk ja :D

 

Det riktige å si ville være "ettersom færre sensler på en like stor bildebrikke gir mer lys til hver enkelt sensel".

 

Men det er heller ikke helt riktig.

Sensorteknologi er langt viktigere enn hvor mange sensler lyset skal fordeles på.

 

Dagens topptelefoner har sensorer med bedre lysfølsomhet enn mange gamle speilreflekskameraer med 3-4 ganger større sensor. Sensorteknologi er dermed langt viktigere enn hvor mange sensler man har. Lyser som slippes inn på sensoroverflaten er likt uansett, og lystapet som følge av avstanden mellom hver sensel er ganske minimal. Og når man bruker teknologier som pikselbinning for å kalkulere støy og bruke mediannivå for farger og luminans kan man ofte trekke langt mer ut av lyset man har tilgjengelig enn om man bare har større sensler :)

Lenke til kommentar
Ellers er den kanskje største overraskelsen – dersom ryktene skulle vise seg å stemme – at hovedkameraet vil bli «nedgradert» fra 16 til 12 megapiksler. Dette trenger ikke å være så negativt som det høres ut som, ettersom færre piksler på en like stor bildebrikke gir mer lyssterk optikk og dermed bedre bilder. Dette er for øvrig ikke første gang et rykte nevner lavere oppløsning, noe som gir idéen noe mer troverdighet.

Herregud som jeg savner fotokompetansen til den gamle akam-gjengen. Dere viser nok en gang at dere ikke har peiling på dette og etter så mange tabbeepisoder er "ups, har ikke fått mårrakaffen ennå"-kvota for lengst brukt opp. Dette har dere null interesse av å lære heller.

 

Konkret, det jeg reagerer på er at påstanden om at reduksjon av pikslene på sensoren, skal gjøre magiske inngrep i glassene i optikken. Nei, det gjør ikke det. Færre piksler gjør ikke optikken mer lyssterk. Færre piksler gir større "bøtter" eller elektronbrønner i hver piksel, noe som igjen gir bedre signal-støyforhold, SNR, per piksel. Det vil med andre ord øke "avstanden" mellom lyst og mørkt på intensitetsskalaen sensoren fanger i én eksponering. Kall det gjerne "mer HDR" om dere skal være folkelig. Det som gjør optikken mer lyssterk er i hovedsak blendertallet. Det er et slags mål på hvor stort hullet som slipper inn lys er. Desto mer lys, jo mer lyssterkt. (* Ja, det kan utdypes i lange baner med transmisjonstall, bildesirkel, sensorstørrelse etc, men det blir vel bare "teoretisk babbel" som folk ofte skriver her når de ikke gidder å lese eller skjønne, men jeg nevner det i hvert fall så kverulantene ikke skal "ta" meg på å ikke være teknisk nok.)

 

Videre handler Samsungs nye sensorteknologi kalt Britecell, (i motsetning til nåværende Isocell), om mindre piksler og å fjerne det grønne fargefilteret. Målet deres er å bygge fysisk mindre kameramoduler med samme pikseltall og da velger de å krympe sensorstørrelsen for å få det til. Reduserer de antall piksler samtidig som de går fra Isocell til Britecell så krymper de altså sensoren to ganger. Hvis disse ryktene stemmer kan vi forvente at toppmodellen slankes på bekostning av bildekvaliteten. Det er lov å håpe at ryktet bommer. Jeg håper de endelig starter med doble kameramoduler på baksiden, der det ene tar fargebilder (gjerne RWBW) med høy oppløsning og det andre tar sort/hvitt med lav oppløsning og mye større piksler, samt at bildene redigeres sammen så resultatet blir en blanding av det beste fra to verdener, uten at telefonene blir nevneverdig tykkere.

 

 

 

Samsung-BRITECELL-1-840x472.jpg

Samsung-BRITECELL-2-840x472.jpg

 

Beklager rant-en men dere kan trygt slette subdomenet foto og selge/gi bort domenet akam til noen som er interessert i å bruke det.

Endret av Simen1
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Vis det stemmer at de går fra 16 til 12mp så tror jeg ikke det er et så stort problem. Mener og lest at Samsung skal vise at mp er alt når det kommer til kvalitet. Dette har Apple gjort i lang tid og. De oppgradetre i år men likevel kamera på iPhone 6 er utrolig bra til og være bare 8mp. Men jaja vi får se ingenting er bekreftet

Lenke til kommentar

Kraftigere prosessor og litt større batteri kommer ikke til å gjøre store batteriforskjellen. I standby, ja mye bedre tid. I youtube, surfing og gaming kommer det nok til å ligge rundt det samme, kanskje 1-2 timer mer.

 

Kraftigere prosessor betyr ikke nødvendigvis mindre batteritid da samsung sier exynos 8890 skal være 10% bedre på batteritid enn exynos 7420

Source:

http://www.anandtech.com/show/9781/samsung-announces-exynos-8890-with-cat1213-modem-and-custom-cpu

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og USB 3.0..

S5 var på mange måter den perfekte mobilen, med tanke på at den har/hadde:
OLED

Utskiftbart batteri
Stort batteri 2800mAh

Trådløs ladning

IR utgang

Vanntett IP-67

microSD kort

Høy piksel tetthet - 432 ppi

Ant+

Apt-X

og fingertrykkavleser-GPS/GLONASS/BDS-NFC-MHL-120fps video-m.m.

 

Spesielt rart med tanke på at mobilen er fra 2014...

 

Skulle ønske Samsung viste dette, og laget S7 som en oppdatert S5 (uten å fjerne features)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...