Gå til innhold

Pondus er blitt heilt elendig, på tide at Øverli gjev seg?


Anbefalte innlegg

Først juleheftet:

-Særs få striper, aldri sett eit julehefte med færre striper av hovudserien. Kva har eigentleg gjestestriper i eit julehefte å gjera?

-Altfor mykje "runking" til at stripa fyller 20 år (burde ha gjeve seg for minst ti år sidan) mas om at "Øverli er så fantastisk, så morsom, blabla"

 

Så bok nr 14

-Litt over 170 sider, på nokså tjukt papir slik at der skal verka meir

-Kvar ca. 14. side er blank, rein juks for at boka skal verka tjukkare enn den er

-Svært mange kvardagsstriper som normalt skulle vore 1 av 3 på ei side er i staden blåst opp til å vera på ei heilside slik som søndagssttripene.

-Gjenbruk av historier, den nøyaktig same stripa vart brukt i bok 14 (side 11) som i bok 13 (side 26)

-Gjenbruk av vitsar, Øverli lager striper om igjen

-Sjølvdigging: i føreordet står det at "Frode Øverli [..] slår knokkelknusende knockout på alle andre humorister i kongeriket. Ikke bare med antall, men også med kvalitet"

-Kva for ein kvalitet?! Det er det siste og viktigste punktet. Før kunne ein le av mykje og mangt, men no er det knapt gode striper overhodet.

 

Hadde Øverli hatt litt integritet hadde han gjort som Watterson og slutta å teikna stripa si etter ti år for å unngå kvalitetsfall, men dessverre. Tidenes melkeku, men her i huset er det slutt på å støtta dette sjølvdiggande makkverk-opplegget.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ingen tvil om at serien har tapt seg. Er også ganske tydelig at produksjonen av striper er redusert siden størrelsen på hver strip er blåst opp, fra 3-4 pr side til nå en pr side i det vanlig bladet. Jeg kjøper nå bladet primært for bi-seriene, men selv de har fort begynt å gå på tomgang.

 

Som i de aller fleste tilfeller så gjelder det å stemme med lommeboka, så lenge det selger så vil det nok bli produsert striper (av ymse kvalitet).

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Pondus' julehefte var en skuffelse, ja. Ingen lengre historie, bare noen få striper. Serien i seg selv har jo tapt seg over lang tid, og nå fungerer den på et jevnt over mindre bra nivå. Noen striper fungerer, men langt fra alle. Han har jo selv sagt at hver stripe ikke lengre er rene gags, men det fungerer jo ikke så godt. 

 

Bøkene har jeg aldri kjøpt, så aner ikke noe om kvaliteten på de..

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Bøkene har jeg aldri kjøpt, så aner ikke noe om kvaliteten på de..

 

Jeg har nr 1 og 2, essensiell toalett materiale, ikke for å tørke papir men faan så gode de første bøkene er, alltid noen ruter som får meg til å le høyt som jeg ikke tolket på samme måte fra et ansikts uttrykk, en setning eller selve spøken. Bøker du kan lese om og om igjen.

 

Angående Bill Waterson så er problemet at Øverli ikke fulgte han med at han forandret dynamikken uten at det var nødvendig og allerede da begynte serien å bli dårlig. For eksempel:

 

* Pondus skiftet jobb fra Buss sjåfør til bartender. Var helt unødvendig ettersom vi allerede hadde sexy blonde dama.

* Jokke gikk fra arbeidsløs naver til fast jobb, mistet vi den dynamikkene uten å få noe tilbake. Kunne alltid ha jobbet motvillig vikar hos farens musikk sjappe/antiq shop for å hente inn de spøkene og ha med Zlatan.

* Jokke gikk til fast forhold, helt unødvendig. Mistet vi morsomste delen med serien som var jokke og buruglene.

- Ivar tar over serien som jokke når det kommer til buruglene, men istedenfor rejection og regret så blir det bare med rejection.

- De gjør opp for dette ved å trekke inn hestehale romantikern som pløyer buruglene, men har ikke samme dynamikk ettersom de faktisk vil ha han i motsetning til jokke som arbeidet hardt for å få noe og så angre seg.

 

Er det jeg kommer på i farten som. Det er litt som Simpsons og South Park, ser du at det er bra kvalitet på animasjonene så vet du at spøkene er drit.

 

Resirkulerende spøker er greie så lenge de er subplot i selve stripen. For eksempel Jokke pløyer burugler med alltid en ny vri på spøken selv om den essensielt er det samme.

Lenke til kommentar

Var nokon i familien som fekk bok 15 til jul, og bladde gjennom den ein kveld. Hadde særs låge forventingar, men vart likevel skuffa. Var vel endå dårlegare enn 14. Drog på smilebandet 1-2 gongar, ellers var det ingenting bra. Hugsar jubileumsboka til Watterson, kor han henviser til ei stripe han meinte var for dårleg, og som han var flau over, men deadline er deadline, og det kan skje at ein lyt levera frå seg materiale ein ikkje er nøgd med. For Frode Øverli sin del burde han ha skamma seg nesten kvar dag det siste tiåret. Når gjev han seg?

Lenke til kommentar

Er mulig at den planen er endret. For noen utgaver siden, hvor Jokke blir nabo med Pondus, så forteller de at stripen hvor de bygger inn "western bar dører" i gjerde skulle være siste stripe. Sånn ble det ikke. Da spørs det om BA intervjuet henviste til den eller en ny siste stripe.

Lenke til kommentar

Han sa i et intervju med BA for en tid tilbake at han skal slutte med Pondus i nær fremtid og at han allerede har tegnet avslutningstripen.

 

Han seier vel ikkje anna enn at det neppe vert 20 år til, kor det vert henvist til at han etter 10 år sa han ikkje trudde det vart 10 år til. Øverli er som eit avdanka pop-band.

Lenke til kommentar

Allikevel fortsetter jeg å abonnere på bladet... Det er jo andre ting der som fungerer, særlig har jeg blitt svak for Storefri. Kanskje fordi jeg er lærer selv om kjenner meg igjen i hvor håpløse elevene er (og hvor håpløse enkelte lærere kan være). Ellers har også bladet tapt seg i kvalitet. Selv artiklene i bladet er det ikke lengre samme svung over, Eon er ikke det samme lenger etter at Lauvik returnerte etter det korte fraværet (og jeg er i utgangspunktet storfan av Eon!!!), Radio Gaga klarer ikke å bli så veldig bra, Hjalmar treffer ikke meg, Lunch synes jeg også begynner å tape seg. Liker fortsatt Rocky, men da kjøper jeg heller Rocky-bladet som inneholder en del mer gøyalt stoff.

 

Jeg har stor respekt for Øverli. På sitt beste var han knallgod, og han kan finne på å produsere en og annen god stripe, men jevnt over fungerer det ikke så godt lenger. Rutetid kan fungere bedre. 

 

Han har også sagt at han skal gi seg når noen sier "OK Frode, nå er det nok"... kanskje noen burde si det til ham?

Endret av Tomeito
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Ja, Pondus har tapt seg. Lunch er nå min favoritt blant stripene i Dagbladet.

 

Det er også lenge siden Nemi var bra. Ofte simpelthen et illustrert sitat fra en forfatter. Får Lise betalt for dette?

Rocky er bare "wall of text", og ikke morsomt selv etter å ha lest alt sammen.

Jeg synes Rocky holder god kvalitet, samt at det tilbys noe 'mer' en bare setup og punchline, noe jeg synes Øverlie er helt talentløs til, legg merke til hvor konstruert det er når Frode skal bygge opp til vits, ingen som snakker sånn.

Var egentlig Pondus noen gang så bra?

Jeg tror det er litt sånn Mot i Brøstet-effekt, hvor alle satt og gapskrattet i sennepsgule sofaer, og nå sitter og skammer seg mens de lurer på hva som gikk av dem.

Husker forøvrig jeg mistet helt sexlysten da jeg leste gjennom en av de samlebøkene, melke stygge damer, det kan han i det minste.

Flaks at han er så vokal i homohetsing, ellers ville kanskje leserne fått bange anelser.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Har kjøpt Pondus trofast omtrent siden starten, og fortsatt synes jeg det er underholdende nok. Men jeg kjøper stort sett bladene for biseriene nå. Zelda dropper jeg glatt, men Radio GaGa, Hjalmar, Eon og Frikvarter (er det det den heter?) er svært bra. Det jeg synes er kjipest med Pondus er at det virker som Øverli forsto han gjorde en tabbe med å endre ting, så vi har fått Eddie, Hugo og Ivar som "ny Jokke", men da er det jo liten vits å ha Jokke selv med. Pondus gjør heller ikke stort ut av seg selv lengre, og de andre i familien hans er nesten ikke med engang. Serien har absolutt tapt seg stort. Tror nok det er mulig å få den gamle formen tilbake, men da må noe drastisk skje. Sånn det er nå hadde det vært like greit å flytte de beste biseriene over i et annet blad.

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke snakke for Schreiber, men mitt største ankepunkt mot Zelda er at mange av stripene bruker billige hersketeknikker i stedet for poeng.

En mann sier noe, en feminist (Zelda) motsier ham, og mannen fremstår i et negativt lys, gjerne som en hykler eller sjåvinist.

Mannen blir fremstilt som en typisk mann, fordi alle menn er sånn.

 

Jeg er for kunstnerisk frihet, men jeg synes ikke dette er spesielt bra. Håper ikke kunstneren står for alle Zeldas meninger, eller tror at alle menn er sånn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...