Gå til innhold

voksne,skytespill og barn


Anbefalte innlegg

Av utallige seriøse undersøkelser rundt dette så er det ingenting som tilsier at normale barn eller voksne for den sak skyld blir voldelige av spill med vold.

 

Her er det mye fordommer,uvitenhet og naivitet ute å går blant foreldre. Men jeg skjønner at det er slik. Dem som ikke har et langt forhold til spill eller som leser seg opp eller diskuterer dette med andre som har erfaring og kunnskap vil være i en gråsone hvor dem vil gjøre sitt beste for å skjerme sitt barn for verden så lenge som mulig.

 

Min egen erfaring ved å observere et barn spille voldelige spill er at barn bryr seg ikke om volden. Dem ser ikke dette på samme måte som voksne som kobler det til virkeligheten og grusomhetene som skjer der. Når sinne og frustrasjon vises så er det ikke pga volden i spillet. Men det er å ikke mestre det en prøver på i spillet. Det er konkurranse instinktet som kobler inn.

 

Akkurat som å se både barn å voksne spille eller se på fotball....

Ett flott eksempel på slik uvitenhet er Glenn Beck, som på ramme alvor mener at Watch Dogs lærer barn å hacke.....

 

Forstå det den som kan

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut som om de sier nei på feil måte. "Nei, det er bare tullinger på programmet" er noe annet enn "nei, du er for ung".

 

 

 

på 1980 tallet så var det en del senator damer som ville ha vekk visse banne ord på musikk plater.
frank zappa gikk ut å sa at "det er bare ord" og "det er meningen dere legger i ordene som betyr noe".
Neger. Noen velger å tolke det som nigger, enda det ikke betyr det. :hrm:
Lenke til kommentar

Da jeg vokste opp (sytti tallet) fantes det ingen skytespill, så da jeg ble eksponert for ei som ble skutt i benet (av broren sin) på en nyttårs fest jeg var på da jeg var rundt femten fikk jeg nesten like stort sjokk som hun som ble skutt, for jeg hadde ingenting å sammenligne det jeg så med noe jeg hadde opplevd før. I dag er det anderledes. Ragdoll effektene på "folk" du skyter, blodet og måten de faller på er så livaktig at jeg antageligvis ikke ville fått sjokk i det hele tatt om den hendelsen hadde sjedd i dag og jeg var femten år...  (Det gikk bra med jenta som ble skutt den gangen... Broren hennes var i heimvernet og skulle skyte ut av kjeller vinduet med en AG3 (av en eller annen grunn...) som hadde helmantel kule så kula gikk tvers i mellom tykk leggen hennes og ut på den andre siden uten å gjøre stor skade eller treffe ben... I dag har hun to stjerneformede arr på hver side av leggen og det er alt... )

 

Men blir "vant" til det på en måte i dag som jeg i min ungdom var totalt skjermet fra. Er faktisk ikke for ingenting at våpen stasjoner og lignende blir kontrollert med play station lignende kontrollere eller joystick, nettopp for at soldaten øyeblikkelig kan bruke enheten og vet nøyaktig, selv uten opplæring, hvordan dette virker.

 

Ingenting kan vel egentlig forberede deg helt på å se et annet menneske dø,men langt på vei kan man forberedes på det i dag med enkelte av dagens spill.... Var for noen år siden førstemann til ulykkes stedet der en mann hadde, av årsaker vi aldri fikk vite, dyttet en alliminiums stige opp i kjøreledningen til NSB og han fikk dermed 16000 volt mellom kroppen. Skoene hans lå noen meter vekk og det røk av dem da jeg kom ut og holdt fyren opp i armene mine og ba min kolleger ringe 113 og hente noen salt tabletter. Jeg var merkverdig kald og rolig og visste på en prikk hva jeg skulle gjøre, men fyren fikk bare sagt et eller annet jeg ikke fikk tak i før han døde i armene mine og jeg husker hvor lite dette gikk inn på meg. Ikke at jeg er spesielt lite empatisk eller noe, men dette fikk jeg faktisk ikke gjort noe fra eller til med uansett hva jeg gjorde og da klarer jeg heller ikke å ta skylden for at fyren døde på noen måte. Jeg gjorde det vi hadde trent på å gjøre, men 16 000 volt mellom en alliminiums stige var rett og slett for mye for fyren, som ikke rakk å kjenne noen fra blodet hans ble kokt og dermed sluttet å frakte oksigen til det ble mørkt for ham. Jeg tror ikke jeg hadde vært så kald og rolig om jeg ikke hadde "trent" litt på å se døde "mennesker" i spill som COD og battlefront og lignende. Jeg husker hvor sjokkert jeg var den første gangen jeg så ragdoll effekten og hvor naturtro den effekten var i et spill, (ble skikkelig kvalm de første gangene husker jeg...) men slikt venner man seg til etter en stund...

 

Og det tror jeg ikke unger har så veldig godt av å se... Tror noen faktisk kan bli for tilvendt til det punktet at de ikke helt ser det gale i å prøve dette i det virkelige liv... Så hjemme hos meg gjelder alders grensene på spill... Ikke så mye på spill der fx orker og andre fantsi figurer blir slaktet, men på spill der "mennesker" kan bli skutt er jeg ganske nazi på alders grensen. Plus at jeg ikke helt ser det store i hack'n'slach spill selv da... :)

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Jeg er av den oppfatning at alt man får med seg lagres i minnet, og i løpet av livet vet man intet om hva som kan skje og hva som i så fall kan dukke opp av tillærte vaner og uvaner. 

 

Hva med "pule spill" hvor barna sitter å lager seg "cumshots" hele dagen lang .. det er vel noe mor og far virkelig ser frem til .. 

 

Litt porno og vold på alle kanaler, etterpå inn på gutterommet og leke med konseptene

Lenke til kommentar

Er det bare jeg som synes det er litt komisk at det ofte er samme aldersgrense på å drepe folk i et tv-spill, som det er på å reise til et fremmed land for å drepe for staten?

 

Barn blir heller ikke voldelige av å begynne på kampsport.

Kjente en del folk som i høyeste grad ble langt mer voldelige av nettopp kampsport... De kunne plutselig banke opp folk liksom... Ellers er det jo slik da at de aller fleste kampsporter går aktivt inn for å lære sine tilhengere at vold IKKE er greit, og godt er det...

 

Syntes at disse alders grensene som kommer på spill i dag er langt bedre enn de som kom da aldersgrenser ble påbudt.. Da var jo alders grensene helt sinnsvake... virket som de som satte disse grensene den gangen var livredde for å sette grensene for lavt, og satte de derfor meget høyt... Er en rekke spill fra den tiden jeg overhodet ikke er enig i grensene for...

Lenke til kommentar

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

Er vel fordi vi, som art, fremdeles er veldig voldelige og brutale... Lenger er vi ikke kommet liksom... :)

 

Personlig er jeg mye mer glad i skikkelig mindbending strategi enn skytespill... Eller en god simulator for dn del...

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det er kjedelig med fred og fordragelighet. Intet media har oppslag ala;

 

President Putin Og President Obama meldes å ha tatt ett helt fredelig innpust og utpust, følg med videre!

 

Vi liker å gyse litt, se og høre noe som får oss litt skremt,  gir oss følelsen av å være i live ..

 

Det å være i helt fredelig tilstand gir ingen frysninger på ryggen, så derfor går vi for mer sjokkartede opplevelser, enten film, voldspill, kampsport, ekstremsport, eller kanskje en liten sinna debatt på diskusjon.no

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Media elsker ikke bare å gasse seg i yterlighetene, men også i ting som overhodet ikke er sant her jeg lært meg etter et langt liv... Har faktisk blitt intervuet to ganger av pressen og ingen av gangene kjente jeg igjen historien som journalisten drømte opp, antagelig i den tro at hans fantasier solgte bedre... Den første gangen var jeg dum nok til å ringe jounalisten i den tro at han kanskje hadde gjort en feil, men da fikk jeg huden full av at jeg ikke kan journalistikk... Men jeg kan litt om hva som er sant og ikke, men det brøy ikke denne journalisten seg noe om... Den andre gangen var journalistens fantasier som forventet, så jeg gliste bare godt og lot det være med det.... og sluttet å abonnere på jugablekka den samme dagen..

 

Etter det stoler jeg ikke på media for fem flate øre... De juger så det renner av dem for å selge en avis til og er i ferd med, eller de har kanskje gjennomført det, å undergrave hele yrket sitt, et yrke som i utgangs punktet skulle være å opplyse folk om hva som faktisk var sant... og her har de feilet enormt i deres iver etter å være den fjerde (jugende) statsmakt... og sole seg i glansen av avis salget... Ikke rart folk driter i å kjøpe papir utgavene, de er jo fulle av løgn jo...

Lenke til kommentar

 

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

Vis du leser boken "den såkalte ondskap" av Konrad Lorenz, så forstår du hvorfor.

 

 

Takk for tipset, men jeg finner den ikke. Noen ide om hva den heter på Tysk elller Engelsk? Eller hvor man kan lese om den boken, eventuelt kjøpe den i Norge?

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

 

 

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

 

Vis du leser boken "den såkalte ondskap" av Konrad Lorenz, så forstår du hvorfor.

 

Takk for tipset, men jeg finner den ikke. Noen ide om hva den heter på Tysk elller Engelsk? Eller hvor man kan lese om den boken, eventuelt kjøpe den i Norge?

Les den gratis:http://www.nb.no/nbsok/nb/7dd3f6445017805c17937c6b4f852455?index=1#0

Lenke til kommentar
zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:

 

t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:

 

zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

Vis du leser boken "den såkalte ondskap" av Konrad Lorenz, så forstår du hvorfor.

 

 

Takk for tipset, men jeg finner den ikke. Noen ide om hva den heter på Tysk elller Engelsk? Eller hvor man kan lese om den boken, eventuelt kjøpe den i Norge?

 

înformasjon om bokens innhold:

 

 

Den såkalte ondskap (1963) er en bok om aggresjon eller stridbarhet, om den kampdriften som er rettet mot artsfeller, som Konrad Lorenz selv formulerer det i forordet, enten denne driften fins hos dyr eller mennesker. Lorenz begynte først å observere akvariefiskers adferd under kamp, og senere fulgte inngående studier av andre dyrearters psykologi og adferd. De forskjellige dyreartene, også artene innbyrdes, kjemper mot hverandre hele tiden; om herredømme, om rugeplasser, om territorier, om mat, om revir, rivaler, rang, om å få beholde livet og bevare arten.

Lorenz er av den oppfatning at også menneskets adferd er underlagt de samme naturlovene, at aggresjon er et naturlig resultat av evolusjonen, og at det er oppstått feilfunksjoner i den menneskelige aggresjon.

fant følgende nett sider:

http://www.antikvariat.net/search.cgi?qs=sq&la=no&cu=nok&se_t=Den%20s%E5kalte%20ondskap&db=naf&se_a=Konrad%20Lorenz

 

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5626565

 

http://www.antikvariat.net/RUM41596.cgi

 

osv.

 

men forslaget fra kondana ovenfor er bedre vis du liker pdf og data bøker.

 

 

Endret av t_o_m_m_y
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er av den oppfatning at alt man får med seg lagres i minnet, og i løpet av livet vet man intet om hva som kan skje og hva som i så fall kan dukke opp av tillærte vaner og uvaner. 

 

Hva med "pule spill" hvor barna sitter å lager seg "cumshots" hele dagen lang .. det er vel noe mor og far virkelig ser frem til .. 

 

Litt porno og vold på alle kanaler, etterpå inn på gutterommet og leke med konseptene

men vi mennesker vil før eller senere møte virkeligheten av porno og vold og "pule spill"(som faktisk finnes),

og at man kan ikke isolere sine barn fra å føle på denne internett baserte påvirkning osv,

 

vet om kristne familier som beskytter sine barn fra "hedenske vaner" og "verdenen sin vaner"  fram til dem er 16-18 år gamle,

og deretter er barnet ute i den virkelige verden dog blir sjokket over hva man oppdager,

og aller mest føler en nær spenning og tiltrekning til det "forbudte".

 

det beste man kan gjøre for ungen er å opplære ungen i hvordan å håndtere virkeligheten på en sunn måte,

og håpe på at ungen har lært av vår undervisning til dem.

 

da mener jeg at et skytespill er i utgangspunktet ikke hva som gjør ungen voldelig,

det er mer selve hvordan dem håndterer sine følelser og virkelighets oppfatninger som gjør dem voldelige.

samme prinsipp med alt annet.

 

bare fordi jeg spiller skytespill og just har kjøpt meg Counter strike,

betyr ikke det at jeg skal kjøpe meg et våpen og leke CS på ekte,

fordi jeg vet hva som er sunn oppfatning av mitt "ekte liv med konsekvenser".

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Gonna call bullshit here.

 

Det er INGENTING som tilsier at dette er tilfelle. Men for all del, on du har noen anerkjente publikasjoner som kan bekrefte en slik absurd påstand må du gjerne dele den.

 

Jeg tror at de aller aller fleste forstår at det som skjer i spill er galt å gjøre i virkeligheten og at det ville få store konsekvenser om du gjorde det

 

 

Ærlig talt, jeg var ikke 12 år en gang første gang jeg spilte GTA, men jeg har sldri forsøkt å gjenskape det jeg gjorde i spillet.

 

Så med mindre man kan presentere empiriske beviser som faktisk bekrefter dette, kan man med stor sikkerhet avfeie denne myten som nonsens.

 

Det stilles forøvrig høye krav til bevis her. En youtube video fra en random tulling borte i USA er ikke tilstrekkelig

http://www.apa.org/news/press/releases/2015/08/violent-video-games.aspx

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 13:09, sa:

 

t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:t_o_m_m_y, den 22 Des 2015 - 11:38, sa:

 

zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:zeebra, den 22 Des 2015 - 02:13, sa:

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

Vis du leser boken "den såkalte ondskap" av Konrad Lorenz, så forstår du hvorfor.

 

 

Takk for tipset, men jeg finner den ikke. Noen ide om hva den heter på Tysk elller Engelsk? Eller hvor man kan lese om den boken, eventuelt kjøpe den i Norge?

 

înformasjon om bokens innhold:

 

 

Den såkalte ondskap (1963) er en bok om aggresjon eller stridbarhet, om den kampdriften som er rettet mot artsfeller, som Konrad Lorenz selv formulerer det i forordet, enten denne driften fins hos dyr eller mennesker. Lorenz begynte først å observere akvariefiskers adferd under kamp, og senere fulgte inngående studier av andre dyrearters psykologi og adferd. De forskjellige dyreartene, også artene innbyrdes, kjemper mot hverandre hele tiden; om herredømme, om rugeplasser, om territorier, om mat, om revir, rivaler, rang, om å få beholde livet og bevare arten.

Lorenz er av den oppfatning at også menneskets adferd er underlagt de samme naturlovene, at aggresjon er et naturlig resultat av evolusjonen, og at det er oppstått feilfunksjoner i den menneskelige aggresjon.

fant følgende nett sider:

http://www.antikvariat.net/search.cgi?qs=sq&la=no&cu=nok&se_t=Den%20s%E5kalte%20ondskap&db=naf&se_a=Konrad%20Lorenz

 

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5626565

 

http://www.antikvariat.net/RUM41596.cgi

 

osv.

 

men forslaget fra kondana ovenfor er bedre vis du liker pdf og data bøker.

 

 

 

 

 

Takk for det. Det er uansett åpenbart at Lorenz har rett. Mennesker er egentlig simple dyr. Men vi er nå intelligente (i forhold til andre dyr vi sammenlikner oss med) og har muligheten til og burde forholde oss på en intelligent måte som dikterer at vi ikke lenger trenger å følge primitive instinkter og drifter.

Lenke til kommentar

 

 

 

Et bedre spørsmål er hvorfor alle spill er full av vold og skyting. Er det det beste vi klarer? Virkelig?

Vis du leser boken "den såkalte ondskap" av Konrad Lorenz, så forstår du hvorfor.

 

Takk for tipset, men jeg finner den ikke. Noen ide om hva den heter på Tysk elller Engelsk? Eller hvor man kan lese om den boken, eventuelt kjøpe den i Norge?

Les den gratis:http://www.nb.no/nbsok/nb/7dd3f6445017805c17937c6b4f852455?index=1#0

 

 

 

Takk. Den er vel, eller iallefall burde være langt forbi copyright perioden.

 

Jeg anser den som endet når en person dør eller har beriket seg nok til å leve et fritt liv.

Lenke til kommentar
zeebra, den 23 Des 2015 - 01:45, sa:zeebra, den 23 Des 2015 - 01:45, sa:

 

vi mennesker er nok mer abstrakte intelligente,

men erfaring viser at for eksempel den seksuelle og begjærlige instinktive drift i et mennesket er langt sterkere enn noe som helst intellektuell bevissthet.

 

jeg kan bevise min påstand ovenfor med å henvise til boken "tenke, fort og langsom" av daniel kahneman,

(en tidligere kommentar ovenfor refererer til samme bok),

der da denne bok viser tydelig hvorfor du er langt mindre rasjonell enn du tror.

(advarsel: etter å ha lest boken så kan du ikke gå tilbake til uvitenhet mer).

 

og som konrad lorenz viser i sin bok så er våre instinkter like sterkt tilstede i oss som i andre dyr,

men at vi mennesker rasjonaliserer våre behov som om man var noe annet enn dyr.

 

bare fordi man har en utviklet hjerne betyr ikke at instinktene er svakere eller kan overstyres.

(kun de mest hengivne munker osv kan gjøre slikt).

 

ta for eksempel sex:

man sier "ikke oppfør deg som hundene i parken",

men vis 2 mennesker "elsker" sammen så er det plutselig vakkert.

 

 

 

 

Endret av t_o_m_m_y
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg må vel si at jeg følte magen nesten vrenge da jeg i GTA, brutalt og moderderisk drev å torturerte en person ved å vri på håndkontrolleren..  Noe jeg absolutt ikke ønsker at barn skal oppleve..  Men på en annen side spite jeg Phantasmogoria som 12åring og har sett det som er å se før jeg fylte 18 uten at jeg føler jeg tok varig skade av den grunn..

 

Man må tenke litt selv hva man lar barna få lov til å spille.. Personlig blir jeg mer frustrert og hissig etter 3 strake tap i kabal fremfor ett aktivt spill i BF4..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...