Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utleier bryter kontrakt under oppsigelse


Marinius

Anbefalte innlegg

Jeg hadde en dårlig følelse på utleieren fra dag en, noe som nå gjenspeiler seg når vi skal flytte ut.

Vi har ikke et depositum, da utleier nektet for å ha dette.

 

Vi har fått et problem med hvordan oppsigelsen er blitt håndtert.

 

Vi har en ''særskilt avtale'' i husleiekontrakten som sier:

'' oppsigelsestiden er 3mnd, men utleier forplikter seg til å søke nye leietakere med en gang oppsigelsen er mottatt. og leietaker fristilles fra denne husleiekontrakten med en gang nye leietakere kan flytte inn.''

 

Den 27. okt gav vi skriftlig beskjed om at vi var nødt til å flytte og at han var nødt til å legge den ut for leie igjen. Etter endel purringer, blir ikke leiligheten lagt ut før 23.nov. 

Vi har hele tiden gitt beskjed om at leiligheten skal være innflyttingsklar til 1/1-16

Nå etter et par visninger står fortsatt leiligheten uten noen som kan ta over når vi flytter, og eier krever nå at vi betaler full leie for januar. Jeg mener at ettersom har brukte 3 uker og 6 dager på å legge den ut for leie, så er han selvforskyldt i at den fortsatt ikke er leid ut.

 

Hva er riktig? Har vi vårt på det tørre om vi nekter å utbetale leie for januar?

Vi har ingen depositumkonto og jeg ser for meg at det kan gå til forliksrådet (?) om vi begge holder på vårt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig avtale. I utgangspunktet må dere betale ut oppsigelsestiden, altså januar.

 

Avtalen er merkelig fordi det ikke er beskrevet hvor hardt utleier må gå inn for å finne nye leietakere og fordi utleier ikke har noen incentiver til å gjøre den jobben bedre enn til et absolutt (og uklart) minimum. Det er heller ikke beskrevet konsekvenser for utleier dersom han ikke søker nye leietakere eller gjør det for dårlig.

 

Edit: Enig i at dere bør forsøke å møtes på halvveien, der dere betaler leie for halve januar. Avtalen bør gjøres så snart som mulig så utleier får incentiver til å sette letingen i et nytt gir.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Oppsigelsen gjelder fra 01.11. Dere skal derfor dekke husleie ut januar, uansett om dere bruker boligen eller ikke. Men, utleier har også en plikt til å begrense utgiftene deres (dette går begge veier) og skal derfor skaffe nye leieboere så langt det lar seg gjøre.

 

Jeg, på min side, mener at utleier setter oppsigelsestiden til og med 31.12 hvis han ikke har ønsker om videre utleie eller ikke gidder å stresse med nye leietagere.

Lenke til kommentar

Problemstillingen her er ikke hvorvidt det er kontraktsbrudd (det er det - er ingenting fastsatt om hvordan noe skal gjøres skal det gjøres etter "vanlig god standard", og vanlig god standard inkluderer offentlig annonsering i løpet av forholdsvis kort tid), problemet er at det ikke er fastsatt noen konkret sanksjon/konsekvens.

 

Hovedregelen om sanksjoner i kontraktsforhold er at den parten som lider tap skal stilles som om kontraktsbruddet ikke har skjedd. Det primære spørsmålet blir da: Har kontraktsbruddet fått noen konsekvens av betydning? Hvis det ikke hadde kommet inn nye leietakere 1.1. uansett vil kontraktsbruddet være irrelevant.

 

Jeg ville vurdert å deponere leiebeløpet for januar, se husleieloven § 3-8 for fremgangsmåte.

Lenke til kommentar

Fordi det antagelig er opplysninger her trådstarter/vi ikke kjenner til, som kan virke unnskyldende på en så ullen standard som "vanlig god". Deponering er en mindre offensiv handling enn å kreve erstatning for så å motregne leiebeløpet for januar i erstatningsbeløpet.

Så med andre ord; Jeg tok feil i svaret mitt til Ståle Nordlie om hvorfor det burde gjøres?

Endret av crii
Lenke til kommentar

Deponering er en mindre offensiv handling enn å kreve erstatning for så å motregne leiebeløpet for januar i erstatningsbeløpet.

Ok, det gir mening.

 

(Jeg tror det sjelden er verd bryet. Bruk av deponering i en situasjon som dette kan potensielt øke sannsynligheten for at tvisten havner i retten/HTU, fordi beløpet blir fastlåst til partene blir enige eller man får en dom. Hvis leier derimot bare holder tilbake den siste månedsleien kan leier "vinne" selv om utleier er uenig, ved at utleier ikke gidder å gå til en usikker sak over noen tusenlapper.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...