Gå til innhold

Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som er mest genialt med Raspberry Pi er det store miljøet rundt det. Og bygge opp et miljø rundt ting er ikke lett!

Dette er et godt poeng. Men med både Ubuntu og Android har msn ihvertfall et godt utgangspunkt. Så gjenstår det å se hvor god implementasjonen blir.

 

Har handla inn en RPi2 i julegave til den eldste gutten som blir hans første maskin, hovedsakelig til Minecraft. Fungerer denne konkurrenten bedre bytter vi Pi'en ut. Hvis den ikke fungerer bedre blir det mitt leketøy.

Lenke til kommentar

PC-en skilter først og fremst med en ARM Cortex A-53 prosessor på 1,2 GHz, som altså er en 64-bits-prosessor og en god del kraftigere enn for eksempel Cortex A7-brikken som sitter i Raspberry Pi 2.

 

Det er verd å nevne at begge er firekjernet og at A53-arkitekturen yter vesentlig bedre enn A7-arkitekturen samtidig som den trekker mindre strøm.

 

Birger: Den naturlige sammenlignignen til Pine64 er Raspberry pi 2.

Pine har faktisk også et motstykke til Raspberry Pi Zero og den heter Pine A0 og koster også 5 dollar. Den skal ha firekjerners 64 bit CPU i motsetning til Zero sin singlekjerne 32 bit CPU og 4K støtte via HDMI 2.0. I likhet med Zero har den ingen nettverksport. A0 kom i lite opplag og er allerede solgt ut.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg stoler mer på Pine64-teamet direkte enn på en journalist som tilfeldigvis har skrevet om Pine64 og potensielt kan ha misforstått.

 

På Kickstarter skriver Pine64-teamet at bunnmodellen A64 til 15$ får 10/100 Mbit ethernet, mens den oppgraderte A64+ til 19$ får Gigabit ethernet.

 

https://www.kickstarter.com/projects/pine64/pine-a64-first-15-64-bit-single-board-super-comput

 

The upgraded unit has a gigabit ethernet port, ..
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...