Gå til innhold

Er hest ekstrem sport?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 8 år senere...

Ridning er selvsagt ein ekstremsport!! 

Når du spiller golf har du liksom kontroll over ballen og den biter deg ikkje, og det har ikkje den som rir på hesten.

Hesten kan bli redd av kva som helst!

Du skal liksom ri på eit dyr som er hundre ganger så tungt som deg!!

 

Ja eg rir, så eg veit kva eg sier, har dutte av ein hest eit par ganger, og dei fleste gangen var eg veldig nimme døden, og den ene gangen brakk eg foten :)) Men eg rir fortsatt. Så tenk litt, når du spiller "golf" kan jo ikkje ballen bite deg, sparke deg eller bare gallopera vekk frå deg! Nei, den kan ikkje gjer det av seg selv, og det kan hesten! Så ridning er ein ekstremsport!

 

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest Slettet+513

Hest har iallefall ganske høy risiko for skader, noe jeg tror kommer av en manglende forståelse av hesten og hvilken fare man selv faktisk er i. Jeg har hatt hest i min barndom/ungdom og har aldri blitt alvorlig skadet, men jeg har heller ikke drevet med "sport" men mest turer. Jeg pleier også å gå av før hesten blir så stressa at den tenker på å kvitte seg med meg eller løpe ut, og jeg har aldri ridd ut på usikre hester når jeg selv har hatt kontrollen over det. 

Men det jeg har sett andre steder som er litt sjokkerende er at folk tar gjerne sjanser når det gjelder sikkerhet, og det virker ikke som de vet det selv. Jeg var med en bekjent som var en del yngre enn meg en gang, og lånte en hest og red ut sammen med henne. Hesten hennes trippet seg gjennom hele rideturen, og hun virket ikke spesielt affisert av det, det var bare sånn den var...? For meg ville det vært en farlig hest, jeg ville rett og slett ikke turt det. Hesten var ikke en tidligere traver, så det var ikke bare at den hadde hastverk heller. En hest som er så stresset har selvsagt lavere terskel for å ta ut eller gjøre noe annet som medfører risiko.
En annen gang så leide jeg en hest på en stall som jeg fant ut i løpet av rideturen at var også en veldig stresset hest. Det var ikke noe moro, og vi red gjennom trafikk også. Et dårlig valg av meg men jeg trodde de visste hva de ga meg.

Jeg har også forstått at det råder en oppfatning i ridemiljøene om at man skal overvinne angsten om man er redd for å ri en hest. Dette er helt feil, da man samtidig kan komme til å undertrykke en naturlig følelse av fare, og en følelse av stress og frykt fra hesten som man plukker opp og responderer på. Hesten i sin tur oppfatter rytterens angst, og dette kan bli til en "loop" av angst der hest og rytter trigger hverandre og til slutt sitter man på en trykk-koker av en hest, og det skal svært lite til før en katastrofe skjer. I tillegg bruker man gjerne skarpe bitt og hjelpetøyler for å få kontroll på en "vanskelig" hest, og dette gjør jo ingenting noe bedre. 
Kanskje mye av dette kommer av at rideinstruktører ikke har tid til å la ryttere jobbe gjennom angsten og syns det er greiest å bare få dem opp på hesten igjen. Det er iallefall feil, og det forårsaker mye ulykker.
Andre ting er at man stoler mye på utstyr og "kontroll", istedenfor å bygge et forhold med hesten der man har gjensidig tillit. Og man presser gjerne hester inn i situasjoner som de er veldig ukomfortable med, om og om igjen, istedenfor å jobbe systematisk med dem for at de skal bli trygge i de situasjonene. Frykten bygger seg opp og til slutt renner det over for dem.

Der jeg vokste opp hadde de årlig travløp på isen på et vann som frøs om vinteren, og gang på gang så startet de en hest som løp ut...årlig kunne man altså se denne hesten med tom sulky på vei hjem til stallen. Man kan jammen lure på hva folk tenker med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...