Gå til innhold

Twisted Pear Audio Buffalo DAC


Anbefalte innlegg

  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Den siste tiden har DAC i hovedsystemet fungert som den skal. Jeg har ikke hatt noe behov for å endre noe som helst med den. Den spiller bra nok til hverdags (spiller veldig bra, men ikke ekstremtweaket).

 

Fokus i det siste har vært på DAC-HPA "portabel" edition.

 

post-22149-0-12345500-1492947843_thumb.jpg

 

Den har stått på i lengre tid for å sjekke stabilitet med Legato 3.1 

 

Har vært dønn stabilt når det hele har stått med lokket av, men blir varmere enn jeg er komfortabel med. Jeg bytter linjetrinn og HPA til Ivy3 og Ventus-EZ som var planen i utgangspunktet. Disse blir ikke så varme.

 

Lydmessig kan jeg heller ikke påstå at Legato 3.1 lyder bedre enn ivy3 + ventuz-ez. Ikke på alt, på acoustic musikk ja, da er legato overlegen. Men IVY3 + Ventuz-EZ er imo en såpass mye bedre allrounder at det blir det naturlige valget for meg i denne DAC`en. Merk nå at jeg snakker om en kombinasjon av komponenter her, Legato 3.1 med Placid HDBP spiller vesentlig bedre. Ivy3 er nok ikke like avhengig av perfekt power supply og kan dermed spille svært så godt med LCBPS.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

https://goo.gl/photos/JuzQNXLARRtbWRgQ7

 

Da ble linjetrinnet byttet ut til fordel for IVY3 + Ventus-EZ. Men før vi prakker alt inni boksen og lodder de siste kablene, er det nok en god ide å teste at alt fungerer med ekstern HPA med sin egen volumkontroll ;)

 

Temp sensoren er ikke montert (mangler sensor for denne DAC og ville ikke ta den fra DAC i hovedsystemet).

 

Ventus-EZ er ikke montert da jeg vet at de fungerer og det er særdeles trangt i kassen (knotete å montere og demontere). Så derfor test med ekstern HPA før de settes inn.

 

 

post-22149-0-80138800-1494968167_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Så hva er neste trinn?

 

SBC integresjon.

 

Jeg har lenge benyttet arduino med kode basert på HIFIduino (GLT @duiaudio / tpa forum) sin kode. Koden hans ble videreutviklet av meg og Corpius (diyaudio & tpa forum). Corpius har desverre forsvunnet fra community. Dette har vært ett stort savn for mange.

 

I senere tid har jeg benyttet mer og mer RPI og andre SBC`s som kilde og har prøvd å flytte koden fra arduino og over til linux. Dette har vist seg å være svært komplisert da library for i2c kontroll av ESS9018 er mer eller mindre dødfødt pga manglende støtte fra ESS og produsenter som baserer løsningene sine på ESS chipper. I2C kontroll av hardware i dac er ett must for å hente ut maks fra ESS chippene. Arduino koden med tilhørende library`s er for meg for omfattende til å skrive om.

 

Så hva gjør jeg?

 

Vel, SBC har GPIO. Arduino har GPIO. SBC kan benytte ir sender, arduino kan motta ir signaler. Ok, da blir det bakveien da... lol

 

SBC vil da sende signaler til Ardiono via IR for volum opp og ned. Arduino og SBC kobles sammen med i2c (optisk isolert) og SBC blir lagt til som en I2C slave for sjekke hva volum er på ess dac`en (som da fremdeles er styrt fra arduino koden). En fordel med dette er at eksisterende kode og tilpassing med kontroll fra apple aluminium remote og IR learn funksjonen etc som er implementert og fungerer som selvstendig system uavhengig av kilde vil forbli som det er. I praksis blir det kun integrert en nettverks-strømmer som er basert på åpen kildekode og diy hardware (Odroid C2 + I2S isolator hat fra iancanada @ diyaudio). Power til denne vil bli fra LCDPS halvdelen som atm benyttes til arduino controlleren. Odroid C2 med isolator hatten vil trekke ca 500mA - 1A og det er power supply i stand til å takle. Noen av dere er kanskje observant nok til å se at det er plass til Odroid C2 stacket over powersupply`ene. Jeg må nok lage en varmeplate og feste Odroid C2 i lokket med varmeplaten mellom CPU etc på Odroid og lokket (som da blir HS for denne).

 

Arduino`en må også endres fra UNO formfaktor til noe som er endel mindre. Adafruit`s Metro Mini ser ut til å være ett godt alternativ for en fysisk liten arduino kompatibel løsning som fremdeles er "UNO kompatibel" (mtp kode etc).

post-22149-0-28443600-1495013296_thumb.jpg

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...