Gå til innhold

Gjest

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som en del av et lite prosjekt ved NTNU er vi en gruppe studenter som ønsker å undersøke hvordan mat kan skape bedre relasjoner mellom ulike generasjoner mennesker. Altså at for eksempel det å tilberede mat og å dele et måltid kan gjøre at yngre og eldre mennesker i større grad kan kan finne en felles platform å knytte bånd og utveksle idéer og kunnskap med hverandre.

 

Vi så derfor for oss et konsept hvor eldre og yngre melder seg på et organisert opplegg som involverer at de møtes og lager mat og spiser sammen en gang i uken/måneden en liten periode.

 

 

Dersom dette hadde vært et reelt konsept, er det noen her som faktisk hadde meldt seg på noe sånt?
 
Hva ville dere forventa av et slikt opplegg?
 
Hva kunne dere tenke deg å lære om, eller lære bort til noen andre?
 
Hvilke rammer måtte ha vært på plass for deg rundt et slikt opplegg?

 

 

Senere håper vi selvsagt å få laget et prototype av et slikt konsept og testet det ut. Vi tror mange eldre sitter med så veldig mye kunnskap om gamle mattradisjoner som yngre kan ha glede av, og at mange eldre vi har snakket om ønsker å lære om all den "nye" maten yngre lager. 

 

Vi er fortsatt helt i startfasen av prosjektet vårt og tenkte vi bare uformelt skulle hive denne idéen ut i verden og se hva interessant ulike mennesker har å si om idéen. Hva tror dere, er dette noe dere eller noen dere kjenner (for eksempel eldre slektninger) hadde syntes var interessant?  :)

 

 

post-392663-0-77965900-1445965484_thumb.png

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er veldig avhengig av korleis opplegget blir organisert.

Det er ein ting å ha eit opplegg der utvalgte eldre som er flinke på bestemte matrettar held eit "kurs" der ei gruppe sammarbeider om å lage ein matrett og dermed også lærer den kusten.

I staden for eldre som lærer vekk gamle kokekunstar kunne det nok vært like interessant at det av og til var f.eks. ein spanjol som viste sin matkultur.

 

Men om prosjektet er går meir på å sette saman heilt ulike personar som skal lage middag og ha det "hyggelig" i lag så trur eg det er litt mindre interessant for folk flest. Men det vil nok alltids være ei allsidig gruppe av einslige som kanskje ville meldt seg på noke slikt.

 

 

Ein må også tenke på at folk har litt ulike oppfattningar av kva som er god mathygiene, så å lage og ete mat saman med framande som kanskje har dårlige kjøkkenvanar frister ikkje alltid like mykje. Der er noke litt anna når maten er laga av nær familie eller vennar, eventuelt profesjonelle kokkar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...