Gå til innhold

Erfaringer med RPGmakerXP og Pokemon Essentials


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg lurer på om det er noen andre her på forumet som har erfaring med RPGMaker XP og også kanskje pokemon essentials.

For de uinvidde så er RPGMaker XP et program i RPGMaker serien, nyeste program er RPGmaker VX Ace, mens XP er den som egner seg til min bruk. Litt mer kan leses her: http://www.gamer.no/artikler/feature-rpg-maker/190321

Pokemon essentials er på en måte en starterpakke til RPG Maker XP (kun XP, har du annen versjon må du finne noe annet lignende evt) og inneholder grunnlegende ting du trenger for å produsere deg et Pokemonspill, av gode gamle sorten. Dette inkluderer sprites til alle pokemon (649 eller hva det er nå), animasjoner, basic scripts, grafikk osv som trengs for å lage spillet og er noe man kan bygge videre på for å lage sitt eget pokemonspill. Alt av scripts er kodet i ruby.

Introen over, så sitter jeg og lager et slikt spill litt for morros skyld og litt for å lære meg litt koding, brukt av photoshop osv. Lager spillet med de originale 151 Pokemon og lager det på norsk, da jeg har småbarn i hus som ikke her helt i lesealder enda, men som sikkert mestrer å lese norsk når jeg er ferdig med spillet og jeg vil at de skal ha det gøy i det.
     På forhånd har jeg 0 erfaring med koding, absolutt ikke brukt photoshop og er så langt i fra et tegnetalent du kommer, men jeg synes det er gøy, har laget første par byene. Har laget spillet likt Pokemon blå, men lagt inn mye annet snacks i tillegg, som flere rivaler, lagt inn et team rocketangrep på Viridian slik som i tv serien (guttungen synes den er kjempegøy). Og laget en batcave hvor batman med sine flaggermus beskytter en sjelden skatt. Altså ikke veldig seriøst opplegg, men har prøvet og feilet og lært mye.
    Men nå føler jeg på en måte at jeg har møtt en liten vegg, hvor det jeg har lært av koding med å prøve og feile inne i programmet og det jeg trenger for å gjøre det jeg ønsker på mange måter er i en slags mismatch. Jeg har også noen småfeil jeg ikke har klart å luke ut i det jeg allerede har laget.

Tanken bak denne tråden var derfor at det kanskje var flere der ute som holdt på med dette og som hadde erfaringer, og kanskje også noen som synes dette hørtes gøy ut og får lyst til å prøve det. Så kan man dele litt erfaringer, stille spørsmål og lære av hverandre her inne. Jeg trenger som sagt hjelp med scripts hvis noen føler de er flinke til det. (gjerne på en sånn måte at jeg forstår det nok til å klare neste problem i samme kategori selv med litt prøving og feiling.)

Så bruker du RPG maker XP, eller synes dette hørtes spennende ut? Gi lyd fra deg, still noen spørsmål og fortell evt om hvilke prosjekter du holder på med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...