Gå til innhold

wysiwyg-programmeringsprogram - finnes dette?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vil anbefale å starte med Python, denne tjenesten er god: https://www.codecademy.com/tracks/python

Python er et bra sted å begynne fordi det er lite seremoni (i mange andre språk er det mye symboler og syntaks å tenke på) og det er et stort miljø med eksempelkoder for nesten alt du kan tenke deg.

Det er også lett å utforske mange paradigmer i python, men ikke bry deg om det med det første. Følg en tutorial og se hva du synes :)

 

Til slutt vil jeg også anbefale å lage et lite prosjekt etter du har tatt en tutorial. Gjerne noe som gagner et annet interessefelt! 

 

EDIT: Så delen ang WYSIWYG og da er jeg enig med ahw_ under. Det letteste er å bruke Visual Studio og lage en liten mobilapp av noe slag. Finnes mange tutorials online for dette.
Lykke til!

Endret av Enthroner
Lenke til kommentar

Jeg begynte med Delphi 7, og IDE'et hadde så vidt jeg vet ikke noe som lot deg programmere visuelt. Det hadde derimot en GUI-editor, så jeg tror det er dét du mener.

Det finnes mange slike av forskjellig kvalitet og til forskjellige språk. Mange språk også...

Noe av det enkleste er å prøve Visual Studio Community 2015 (gratis) og lage en .NET-applikasjon eller mobilapplikasjon, enten med språket C# eller JavaScript.

 

Qt er et bibliotek for C++, og har sitt eget IDE med GUI-editor; programmet heter Qt Creator. GUI-editor'er er ganske bra; C++ derimot er ikke enkelt, men vil uansett anbefale deg å lære C++ senere. Du vil lære deg gode praksiser som overføres til andre språk.

Endret av ahw_
Lenke til kommentar

Bare så alle vet hva vi snakker om: VB er ikke det samme som VB.NET.

 

Personlig synes jeg at gammeldags VB er et godt verktøy som fungerer bra til f.eks. selvpining.

 

Det eneste jeg personlig har i mot VB.NET er syntaksen – den er bare ukompatibel med min tenkemåte.

Lenke til kommentar

Fult klar over at VB ikke er det samme som VB.net gikk litt fort i svingene da jeg skriver fra mobil samt at jeg allerede hadde nevnt at det var VB.net det var snakk om.

 

Det kan fort bli tuklete om man skriver større programmer med komplekse stykker men her tenker jeg hva jeg trengte når jeg var blank på koding - Enkle If løkker, hello world, enkelt oppsett for å lage greie brukergrensesnitt, eksperimentering med knapper, labels og tekstbokser, definisjon av string, integer, boolean, osv.

Endret av Enquad
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...