Gå til innhold

Vil jobbe i Klima, Energi og Miljø, men vet ikke hvor(dan)


ThatOneGuy

Anbefalte innlegg

Jeg er en student som har hatt noen år fri etter VGS for å finne motivasjon og utdanningsretning for vidre i livet. Jeg kunne tenkt meg å jobba med klima, energi og miljø siden klimaendringene er den viktigste problemet verden har og er noe av interesse for meg. Tingen er at jeg vet ikke hva jeg burde utdanne meg som. Jeg har sett på fysikker og ingeniør, siden begge kan jobbe innenfor dette feltet. Jeg har ca 4 i snitt og har generell studiekompetanse, så om jeg skal noe realfagsrettet må jeg ta opp fag, som jeg er villig til.

Noen som har noen ideer til hva som er eller kan være lurt å utdanne seg som?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det mest nærliggende er å velge en relevant ingeniørretning. Men det er også behov for andre funksjoner i bransjen hvis du har andre interesser enn realfag. De ulike aktørene trenger økonomer, ledere, analytikere, HR-ansvarlige og andre ansatte som ikke direkte jobber med å utvikle teknologien.

 

Selv jobber jeg med markedsrådgivning. En stor del av jobben min hittil har vært et prosjekt innen olje- og gassbransjen. Nærmere bestemt sonderer jeg bransjen i Norge, vurderer potensielle kunder og konkurrenter samt gjør litt andre mindre ting relatert til dette for en gruppe utenlandske teknologibedrifter som ønsker å etablere seg i markedet. Jeg jobber nesten utelukkende på PC-en og klimaeffekter og produksjonsprosesser er ikke sentralt i arbeidet mitt. Men jeg lærer veldig mye om hvem aktørene er, hva de gjør og hvordan markedet utvikler seg. Og det er jo interessant.

 

Bakgrunnen min er bachelor i økonomi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...