Gå til innhold

[Løst] Snø på canon skjerm, hva er galt?


Anbefalte innlegg

Har et par år gammelt Canon EOS 1100d som helt plutselig begynte å "klikke". 

Det er helt fint når det går på, men når jeg trykker ned utløserknappen blir skjermen fylt med "snø" slik som TVer uten signal har. Det skifter også farger fra grønt, rødt osv.. i tillegg kan jeg ikke slå av kameraet med knappen, må ta ut batteriet.

 

Noen som vet hva som er galt, evt. hva det vil koste å fikse?

 

Skal kjøpe nytt kamera, er det verdt å fikse for å selge?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merkelig, skjer dette når kameraet står i full auto også ?

 

Du kan begynne med og se om alle knapper/brytere er løse og ikke sitter fast, så kan du sette kamera tilbake til fabrikk-innstillingene, det finner du i menyene. Fungerer ikke det kan du prøve å la kameraet være uten strøm et par døgn så minne blir slettet, er ikke sikker på om 1100D har et minnebatteri, men det finner du eventuell i samme rom som originalbatteriet.

 

Er kameraet fortsatt dysfunksjonell så er det å finne kvitteringen og reklamere på feilen, husk at flere butikker har all informasjon som er nødvendig hvis du ikke finner kvitteringen.

Lenke til kommentar

Siden kameraet er under 5 år gammelt så kan du ha rett på reklamasjon. Dvs. kan det tenkes at feilen skyldes brukerfeil? Har du fått en regndråpe eller flere på kameraet? Kan det ha skumpet borti noe? Etc. Hvis du har behandlet kameraet pent så kan det være en iboende feil som ikke du kan lastes for. Da har du mest sannsynlig rett på reklamasjon hvis det er kjøpt i Norge. Sett deg inn i hvordan reklamasjon fungerer (ikke forveksl det med garanti eller forsikring) og gå til butikken og krev reklamasjon (ikke garanti eller forsikringsoppgjør). Ikke la deg lure når personalet sier at garantien ikke gjelder lengre. Korriger de og fortell dette er en reklamasjonssak, ikke garantisak.

 

Det er ikke lønnsomt for butikken heller å reparere det, så du vil få et nytt samme kamera eller nyere/bedre modell som erstatning. De kan i utgangspunktet ikke kreve deg for mellomlegg. Blir du for eksempel tilbudt en ny 1200D som erstatning kan de forsøke å selge deg et dyrere kamera mot mellomlegg tilsvarende prisforskjellen på 1200D (som du i dette eksemplet skal ha gratis som erstatning) og det andre kameraet.

 

Butikken vil mest sannsynlig forsøke å unngå reklamasjonen selv om du har krav på en, så still forberedt og ikke gi deg på deres første forsøk på å lure seg unna dine rettmessige krav.

 

NB. Jeg kjenner ikke ditt kamera, skaden og situasjonen godt nok til å vite om om du har rett på reklamasjon, du må sjekke ut forbrukerkjøpsloven og eventuelle guider på nett selv. Jeg bare vet at hvis du har krav på det så vil de forsøke å hindre deg fra å få ditt rettmessige krav.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...