Gå til innhold

Her er de nye Galaxy-flaggskipene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fornøyn med min Note3 Hadde tenkt å handle Note5, men nå må eg nok bare sikkre meg en Note4 før dei blir utsolgt...

Ja eller se til andre leverandører for en løsning som du og jeg ønsker.... Samsung er da slettes ikke fasit på gode android telefoner.... noe denne lanseringen nettop har bevist
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

Hva er porten på bildet ved siden av microusb porten? Ser nesten ut som en fullsize USB port på Note 5?

 

Det er eksternt batteri, ikke en telefon. Holder du musa over bildeviseren spretter bildeteksten opp

Lenke til kommentar

Har selv Note 4 som jeg kjøpte i april. Var usikker på om jeg ville kjøpe da eller vente på Note 5, men ser nå at jeg sannsynligvis gjorde et godt valg ved å kjøpe Note 4.

 

Liker absolutt ikke telefoner som har blank plastikk eller glass på baksiden slik som Note 5 har. Blir for glatt å holde i samtidig som fingermerker/riper blir synlig. Utrolig mange ganger jeg har mistet tidligere telefoner ut av lommen fordi den sklir ut når jeg sitter pga glatt bakside. Note 4 har ikke det problemet.

 

Det at den ikke har minnekort ser jeg på som et stort minus selv om det ikke nødvendigvis er dealbreaker for min del. Ja, den får bedre ytelse ved å kutte ut minnekort og kun benytte det innebygde minnet, men jeg vil heller betale mindre for en telefon med mindre minne og ha mulighet for å sette inn mer via et minnekort. Jeg har ikke behov for 64gb+ raskt minne i telefonen. Fungerer utmerket med 32gb innebygget minne kombinert med litt tregere minnekort for meg slik jeg har på Note 4 nå.

 

Ikke uskiftbart batteri heller? Det er hvertfall en dealbreaker for meg. Og den prisen...

 

Veldig skuffende lansering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har note 4 nå, men synes den er så treg og dårlig batteri at jeg la inn cynogenmod 12.1 etter det så er den kjappere men man mister jo note funksjonene. Er for dumt når man kjøper "topp modellen" også er den så treg. Blir lenge til jeg kjøper meg samsung igjen... Har hatt s2, s3 og note 4. Eneste jeg var fornøyd med var s2. Er så lei av android nå, så går tilbake til windows eller ios snart.

 

Min Note 4 er ikke treg. Rask og responsiv. Aldri noe tull med den. Super mobil!!

Lenke til kommentar

Telefonene fremstår jo absolutt som flotte telefoner, men det er jo et par ting som skurrer;

 

 

#1: Hvorfor så mange modeller? Først Galaxy S6 og S6 Edge (med den prislappen disse fikk så hadde S6 Edge til S6 pris gitt mest mening spør du meg, virker unødvendig med to kliss like modeller til forskjellige priser bare på grunn av litt bue på skjermen. Her mener jeg Samsung enten får satse på buet skjerm på toppmodellen, eller la være.) og nå har vi altså Note 5 og Galaxy S6 Edge+.

 

Så istedenfor en Galaxy S6+ itillegg til Galaxy S6 Edge+ så har de laget noe de navngir som Galaxy Note 5, men som egentlig fremstår som nøyaktig det samme som en Galaxy S6+ ville ha vært + S-Pen? Når de først insisterer på at de skal ha så mange forskjellige modeller som er så forsvinnende like, hvorfor ingen Galaxy S6+? Hvorfor må de som ønsker større skjerm tvinges over på buet skjerm om Samsung selv mente at dette ikke var riktig å gjøre med de mindre utgavene?

 

 

#2: Ingen Galaxy Note 5 til Norge? Det er faktisk ikke bare snakk om Norge / Norden men hele Europa? Virker jo som en veldig merkelig markedstrategi? De har jo hatt produksjonutfordringer med S6 Edge på grunn av buet skjerm, også er det Note 5 uten buet skjerm som ikke blir tilgjengelig i store deler av verden mens S6 Edge+ blir tilgjengelig overalt?

 

Virker vel mer som at Samsung har tatt en markedsvurdering og funnet ut at S-Pen ikke er så fryktelig populært som de skal ha det til å være, og at de vil fortsette å pushe særegenhet via den buede skjermen på fronten og derfor satse på Galaxy S6 Edge+ i de fleste markedet fremfor Galaxy Note 5. Dette blir jo ren synsing fra min side naturligvis, men er jo ikke så fryktelig mye annet som gir mening.

 

 

#3: Går bort ifra utskiftbart batteri og støtte for Micro-SD.. Dette har jo hele tiden vært nokså kontroversielt, spesielt for Samsung som har markedsført utskiftbart batteri og Micro-SD endel, spesielt med Galaxy S5 så hadde de vel endel "Samsung vs Apple" reklamer som gjorde et stort nummer ut av dette. Kort tid etter så har de droppet begge deler selv, hva skjedde?

 

Nå er jeg en som aldri har kjøpt et ekstra eller et nytt batteri til en mobiltelefon, noengang. Men jeg forstår jo at det blir oppfattet negativt når et selskap som har frontet denne muligheten plutselig velger å stryke det, SPESIELT når de kombinerer det med å innføre et mindre batteri i de nye modellene. Hadde de i det minste kombinert det med langt større og bedre batteri så hadde det jo vært noe annet. Vet de argumenterer med bedre og raskere trådløst ladning, hurtigladning osv og alt dette er naturligvis positive ting men vil jo neppe erstatte det behovet enkelte har følt et ekstra batteri osv.. Må heller ikke glemme at både hurtigladning og trådløs ladning er avhengig av at du faktisk har hurtiglader eller trådløslader over alt når du først trenger det, om du først er på tur en helg og skal låne en lader så er det jo ikke gitt at det er en hurtiglader osv..

 

 

Micro-SD er jo noe som kanskje irriterer folk enda mer. Dette er jo noe som alltid er kjekt å ha. Jeg selv går alltid får mer internlagring da det ofte er raskere og skaper mye mindre hodebry sammenlignet med ekstern lagring, men igjen så møter jo Samsung et stort problem av at de har tilbudt Micro-SD i alle år og ofte gjort et lite nummer ut av det. Da virker det jo litt halvveis når de plutselig velger å gå bort ifra det. Og spesielt med Galaxy S6 Edge+ og Note 5 hvor de IKKE leverer modeller med 128GB så er det jo temmelig håpløst for de som liker å ha rikelig med lagringskapasitet. Det fremstår som en utrolig merkelig vurdering av Samsung å faktisk sløyfe den største modellen, spesielt av Note 5 som skal være deres mest profesjonelle arbeidsverktøy av en mobiltelefon.

 

 

#4: Samsung Galaxy Note har ALLTID tilbudt "det lille ekstra" som Samsung har å by på.. Det har alltid vært bedre SoC (CPU+GPU), forbedret kamera, bedre skjermpanel osv.. på de nye Note-modellene sammenlignet med Galaxy S-serien. Det er ikke nødvendigvis sånn at absolutt alt forbedres hver gang, men du vil stortsett alltid se en del forbedringer. Denne gangen så ser vi altså ingen forbedringer overhode. Eneste som skiller Note 5 fra Galaxy S6 er den større skjermen og S-Pen. Alt annet er jo i utgangspunktet identisk, og Galaxy S6 Edge+ er jo mer eller mindre identisk med Note 5 igjen bare du bytter buet skjerm med S-Pen.

 

 

#5: Alt av ekstra finesser med Note er fjernet. De  har fjernet IR, de har krympet batteriet og det hele.

Lenke til kommentar

Det er vel ganske forventet at vi ikke kom til å få noen HW forbedringer i Note serien i år. De lanserte den tidlig, og HW messig er jo G6 en utrolig god telefon som utkonkurrerer alt med grei margin.

 

Så akkurat den delen er ikke veldig skuffende, men det er resten. Note ble aldri lagt som en mainstream mobil, den ble lagt for et  nisjemarked. Det de gjør nå virker som et forsøk på å dra den inn i mainstream. Det tror jeg ikke er smart i det hele tatt, de vil bare miste mye kunder og ikke få mange nye.

Lenke til kommentar

Tja, skuffende og helt uforståelig av Samsung. Etter denne lanseringen har iallefall jeg begynt å se andre steder for etterfølgeren til min Note 3. Noen tips? Har ikke hastverk, da jeg stort sett er fornøyd med min Note 3, meeen forandring fryder. Nexus kanskje? Bør ikke være større enn Note serien.

 

Galaxy S6 er virkelig en fantastisk telefon som du bør vurdere. Den koster ned mot 5100,- nå. Ellers er LG G4 også en veldig god kandidat, spesielt mtp. utskiftbart batteri og SD-støtte.

Lenke til kommentar

 

Har note 4 nå, men synes den er så treg og dårlig batteri at jeg la inn cynogenmod 12.1 etter det så er den kjappere men man mister jo note funksjonene. Er for dumt når man kjøper "topp modellen" også er den så treg. Blir lenge til jeg kjøper meg samsung igjen... Har hatt s2, s3 og note 4. Eneste jeg var fornøyd med var s2. Er så lei av android nå, så går tilbake til windows eller ios snart.

Min Note 4 er ikke treg. Rask og responsiv. Aldri noe tull med den. Super mobil!!

 

 

Vet ikke hvor lenge du har hatt den (for den blir tregere med tiden) eller hvilken standard du har på hastighet. Men, alle jeg har snakket med med samme mobil opplever den som treg (til å være en telefon i toppsjiktet). 

Lenke til kommentar

Jeg og har en Note 3 jeg vil oppgradere fra (med knust skjerm), men vurderer å rett og slett gå for en Note 4. Nexus 6 har dårligere kamera, og jeg liker softwaren man får med Note-serien. Dessuten synes jeg LCD-skjermer er enormt mye dårligere enn de mest nylige AMOLED-skjermene. Samsung ødela planen min helt, damnit!

Lenke til kommentar

Jeg og har en Note 3 jeg vil oppgradere fra (med knust skjerm), men vurderer å rett og slett gå for en Note 4. Nexus 6 har dårligere kamera, og jeg liker softwaren man får med Note-serien. Dessuten synes jeg LCD-skjermer er enormt mye dårligere enn de mest nylige AMOLED-skjermene. Samsung ødela planen min helt, damnit!

 

Galaxy Note 5 kommer til å bli en fantastisk telefon. Grunnen til at folk er misfornøyde her, er forventninger om noe utrolig som alle tidligere Note modeller har vært. Nå er det bare en større versjon av S6 med S Pen. Før så var det en del mer enn det.

 

De har fjernet enkelte ting fra 4en derimot, så hvis de er avhengig av det så er det jo ikke optimalt. Uten at det er noen produkter som faktisk er. Hvis du kjøper Note serien, for dens spesielle funksjonalitet er det jo fortsatt ingen andre som tilbyr det samme. Jeg ser ingen grunn til å gå for Note 4 med mindre du ABSOLUTT må ha med deg massevis av filer i minnekort, eller er helt avhengig av en IR sender f. eks. Fordi Note 5 vil være klart bedre på veldig mange områder.

 

Note 5 er jo 7.6 mm mot 8.5mm i Note 4, tross at vekten er nesten lik. Fingersenseor er jo av den gode typen i S6, ikke den du må stryke over i Note 4.

 

Ellers har Nexus 6 AMOLED skjerm, bare ikke like god.

Endret av TKongen
Lenke til kommentar

 

 

Jeg og har en Note 3 jeg vil oppgradere fra (med knust skjerm), men vurderer å rett og slett gå for en Note 4. Nexus 6 har dårligere kamera, og jeg liker softwaren man får med Note-serien. Dessuten synes jeg LCD-skjermer er enormt mye dårligere enn de mest nylige AMOLED-skjermene. Samsung ødela planen min helt, damnit!

Galaxy Note 5 kommer til å bli en fantastisk telefon.

Ja det tipper jeg også. Skuffelsen går vel mest ut på at den ikke blir å få kjøpt i Norge....
Lenke til kommentar

Om dere hadde fulgt med på samobile står det der at den kommer men ikke i 2015 de driver og lager en med mine kort og med to simkort . Nå regner jeg med de på samobile er til og stole på nei norge er ikke først ut men den kommer i 2016 men da med plas til sd card ha litt is i magen

Endret av laffatuse
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Om dere hadde fulgt med på samobile står det der at den kommer men ikke i 2015 de driver og lager en med mine kort og med to simkort . Nå regner jeg med de på samobile er til og stole på nei norge er ikke først ut men den kommer i 2016 men da med plas til sd card ha litt is i magen

Kan du linke til denne infoen? Finner ingenting om noen annen variant av Note 5 som skal komme i 2016. Tror faktisk Samsung prøver å tvinge oss over til galaxy 6+. Vel ikke denne karen iallefall. Blir nok en modell fra en annen leverandør ved neste korsvei....
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...