Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Bør utroskap bli ulovlig?


Anbefalte innlegg

De som blir bedratt blir ofte psykisk skadet og har mange problemer i fremtiden pågrunn av at partneren var utro og løy. Om begge har en avtale at det bare er de to, og den ene partneren bryter denne avtalen uten å informere den som blir lurt, bør denne personen bli straffet for dette? Bør slike brudd bli ulovlig og forbudt?

 

Hva syntes dere? Bør utroskap bli ulovlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det bare er et forhold er det på ingen måter en "avtale". Dere har bare begge valgt å være sammen og være intime med hverandre - det er et valg, ikke en kontrakt av noe slag.

Så du mener at om du er i et forhold, så er det egentlig greit å være intime med andre også, så lenge den andre partneren ikke får vite om det? 

EDIT; Spørsmålet var hvorvidt utroskap burde bli ulovlig. Og da tenker jeg på i ekteskap.

Endret av biscotti
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Grunnen for utroskap kan jo være så mangt, bevis må fremlegges, den som faktisk er utro kan jo til og med være offeret i ett elendig ekteskap og misshandling..

 

Så NEI. utroskap bør ikke være ulovelig i noen form for byrokratisk fjasete rett.. Vi lever ikke i land som straffer personlige kriser..

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Skal Kripos åpne ny etterforsknings enhet spesialisert med tanke på utroskap om en av partene nekter for å ha gjort det? Skattepengene mine skal ikke gå til høyteknologiske sæd DNA detektorer, men kan sikkert bli en hjertesak for Krf det her!

Endret av RobbyV
Lenke til kommentar

EDIT; Spørsmålet var hvorvidt utroskap burde bli ulovlig. Og da tenker jeg på i ekteskap.

 

Hvorvidt det bør bli straffbart er forsåvidt en interessant problemstilling uten at jeg personlig kan si at jeg støtter det. Jeg tror problemet er at psykisk "vold" er vanskelig å bevise, og enda vanskeligere å straffeutmåle. Et blåmerke, et kutt, en brukket arm er lett å oppdage og som regel lett å bevise. Trakasering, utroskap, trusler, er ofte vanskelig å bevise, og enda vanskeligere å straffeutmåle ut fra omfang og omstendigheter.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet er eg enig i at alle avtalebrudd bør føre til ein form for reaksjon. Men dette fordrer at det er inngått ein avtale om troskap etter vanlig avtalelov.

Per i dag er ekteskap og liknande forhold kun ei sosial forpliktelse og ikkje ei juridisk forpliktelse, så då bør også reaksjonane være av sosial karakter.

 

Problemet er bevissituasjonen, særlig når det gjeld psykisk påvirkning. Og her skal ein ikkje gløyme at den psykiske påvirkninga av å sitte fast i eit ekteskap der det ikkje er sosialt akseptabelt å be om skilsmisse vil kunne være minst like stor. Av og til vil eit lite sidesprang være det som skal til for at to personar skal holde ut med kvarandre. Her er folk forskjellige.

 

 

 

Ein anna ting er at dette med samanhengen mellom utroskap og fleirekteskap (polygami).

Det er litt merkelig at dersom du er gift så skal det være fullt lovlig å være illojal mot ektefellen din, medan dersom dere er tre samtykkande voksne som synest det er greit å dele ein partner gjennom at begge er gift med den same personen så er det plutselig strengt forbudt. Å ha kone og elskerinne er liksom heilt greit, men å ha to koner det er fyfy.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På dette området tror jeg sosiale normer passer bedre som løsning enn lovfestet forbud. Men utroskap er visst sosialt akseptabelt nå for tiden? Virker nesten så i utroskapstrådene her på forumet ihvertfall.

Om folk mener at det er uakseptabelt å skape lover og regler anngående utroskap så tror du det er god norm i å anta at folk er utro?

 

Men om man skulle iverksette en slik lov, hvordan skal man såkalt bevise utroskapet.. Det vil jo slenge seg rett i listen på de mest latterligste lovene i verden...

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Å plutselig begynne å kriminalisere utroskap tror jeg ikke samfunnet aksepterer. Bare på pengesiden så vil det bli utrolig ressurskrevende, noe som ikke akkurat styrker folks rettsfølelse med alt mulig annet politi og påtalemyndighet heller kan bruke tid og penger på. Dersom målet er å sanksjonere de som begår utroskap i noen grad, er det kanskje en bedre løsning å heller se på reaksjonene en skilsmisse fører med seg, f.eks. når det gjelder fordeling av goder. Men det er kanskje en sånn ordning allerede? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...