Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Når burde jeg bestille flybillett til studie?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Skal studere for første gang i en ny by, kjenner ingen, men ser veldig frem til å stifte nye bekjentskap! Fadderuken begynner 10. august, og i den anledning lurer jeg på når jeg burde begynne å flytte på meg? Jeg tenker å bestille flybillett den 8. august, men jeg vet at venner av meg allerede har begynt å flytte på seg.

 

8. august er vel en ganske OK dato? ;)



Anonymous poster hash: 260f2...d70
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med at du mener at du skal bestille flybillett til 8. august? 8. er litt sent, du bør helst ha litt lenger tid til å rydde på plass nye ting, bli kjent med den nye byen (som treningstilbud, butikker og kollektivtilbud) og eventuelle nye romkamerater. Når fadderuken begynner, er det ikke så god tid til alle sånne praktiske ting.

Lenke til kommentar

Jeg flyttet to dager før fadderuka da jeg skulle studere. Det gikk fint, men i ettertid tenkte jeg at det hadde vært bedre å ha noen dager til å rydde ut av pappeskene, bli kjent med bofellene mine, skaffe busskort, bli kjent i byen og mitt nærområde, se på treningssenteret og slappe av etter noen uker med sommerjobb. Ting skjedde jo i en rivende fart da jeg kun hadde én dag, en søndag, før jeg møtte på skolen og deltok på fadderuka.

Endret av Zarac
Lenke til kommentar

Ein avgjerande faktor er vell kor mykje av det praktiske du har ordna på forhånd, eventuelt ikkje treng å ordne med.

 

Dersom du flytter direkte inn på ferdig møblert hybel så er mykje av det praktiske ordna på forhånd. Dersom du flytter inn i tom leiligheit der du må male veggane og kjøpe inn kvitevarer så treng du mykje meir tid på å komme deg i orden før skulestart.

Tilsvarande så er det forskjell på om du har hybel der du berre krysser gata for å komme deg på skulen, kontra ein hybel der du må sette deg inn i kollektivtilbudet for å komme deg til skulen/sentrum.

 

Ellers så meinar eg at det ikkje er tvingande nødvendig å gjere deg spesielt kjent i byen før fadderveka. Vanligvis er opplegget laga slik at du får det meste av praktisk informasjon, samt omvisning både på skulen og i byen under fadderveka.

Det er sjølvsagt greit å ha sjekka forholda og nærmiljøet på forhånd, særlig dersom du har ordna deg bolig på privatmarkedet. Dersom du har bolig gjennom studentsamskipnaden så vil du vanligvis bli opplyst om slike praktiske ting som kvar nærmaste dagligvarebutikk ligger, kvar nærmaste busstopp er, osv.

 

Å berre ha ein dag før alt starter kan nok være litt knapt, særlig når denne dagen er ein søndag. Men det er ikkje noke problem så lenge du ikkje har mange ting som du må ordne opp i.

 

Til tross for dette så vil eg anbefale at du sattsar på å reise torsdag den 6 (eller fredag den 7). Då har du ein heil kvardag der alt er åpent til å få ordna med praktiske ting. Det meste er sjølvsagt også åpent på laurdagen, men då stort sett kun butikkar.

Lenke til kommentar

Jeg flyttet til ny by lørdag 1.Aug. Måtte to turer på lokale matbutikken for å kjøpe mat, zalo, tørkehåndkle, dopapir osv osv osv. Utrolig mye du tar for gitt hjemme som plutselig ikke står klart i ny hybel! Jo mer tid du har til akklimatisering jo bedre. Mange nye inntrykk og følelser som dukker opp når du går ut av døra hjemme. Så kan du være komfortabel i ditt eget skinn når du skal ut å bli kjent med dine nye studiekamerater. 

Lenke til kommentar

Jeg dro fire dager før skolestart, men hadde med foreldre og fikk ordnet innflytting, utpakking og ikke minst mathandling (og husk vaskemidler og basisvarer) på en helg. Så hadde jeg et par dager på å gå meg vill i nabolaget og kjøre buss på måfå for å lære meg byen. Synes å huske det var akkurat passe. Lenger enn det, og jeg hadde kjedet meg; kortere, og det hadde blitt stress. 

 

Edit: for de som måtte lure, så startet jeg på skolen på en tirsdag.

Endret av makingFaces
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...