Gå til innhold

LESERINNLEGG: Hva er forskjellen på et bra og et dårlig spill?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vil si det også kommer an på hvilket konsoll den er på, og da selvfølgelig hvilke forventninger en har i sanntid. Et mobile game har helt andre forventninger enn et PS4-spill. Til gjengjeld er det også andre krav. På håndholdt er det gjerne muligheten til å "alltid kunne sette på pause" eller bare spille et øyeblikk (mye av og på), mens på de stasjonære kan en mer tillate seg en kompleks og dyp historie hvor en ikke stadig må minne på hvem de forskjellige karakterene er. ;-)

Lenke til kommentar

Meget bra skrevet. MGS4 er også en av mine egne favoritter, samme med Alan Wake og Max Payne 3 også.

Lengden på ett spill for meg avhenger av hva slags spill det er snakk om. Hvis det er ett åpen verden type spill så syns jeg Red Dead Redemption og GTA5 er passelig lange.

For actionspill så har du Dead Space 2 ( 12 timer ) som ble lengre enn hva mange egentlig likte, men selv syns jeg det var perfekt lengde siden det er da passelig langt selv på NG+ med oppgraderte våpen.

 

Likevel kunne jeg godt tenkt meg flere spill spill som var rundt 15-16 timer slik som The Last of Us om de holdt noe av samme kaliber.
---------------------------

Har selv ingen problem med cutscenes i spill, men synes absolutt at alle spill burde gi muligheten til å skippe dem slik at de ikke blir kjedelige når man spiller spillene på nytt igjen.

I tillegg ønsker jeg også å se flere fps spill ala Half Life hvor du aldri forlater synet til figuren og selv når andre står å prater til deg så har du full kontroll å gå rundt å se etter items eller easter eggs.

Endret av Boss-Znakemaster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Selv om du gir en sjimpanse en pen dress så er den fortsatt bare en sjimpanse i en pen dress.

 

 

De er smartere enn du tror. Husk at mennesker er aper.

http://www.liveleak.com/view?i=043_1359157950

 

 

Fiksa den der for deg.

 

Når det kommer til topic så er det å definere et bra/dårlig spill ganske subjektivt. Det er jo noen objektive faktorer (dårlige spillmekanikker og bugs/glitches f.eks.) men hvis det går på grafikk/stil og sjanger og lignende så kommer det an på hvem man spør.

Lenke til kommentar

Det er ikke så komplisert som man skal ha det til, til syvende og sist koker det hele ned til "Irritasjonsmomenter vs Gledesmomenter (Eller gledes øyeblikk.)"

Har spillet for mye av nr 1, så havner det i "dårlig spill" klassen rimelig fort da det koster for mye å spille i form av irritasjon kontra gleden.

Får  du denne formelen til å slå ut positivt eller med profitt som Excel gutta i markedsavdelingen elsker, så er spillet ganske sikkert helt ok å spille.

Lenke til kommentar

Som et addendum: Ofte er et godt eller dårlig spill vanskelig å definere rent objektivt.

 

Til eksempel, jeg elsker Mass Effect 2, 3ern derimot liker jeg ikke spesielt godt.

 

Men hvorfor? 3ern har bedre grafikk, bedre taktisk gameplay enn forløpern, men likevel foretrekker jeg klart 2ern, som jeg har runda hundre ganger nå.

 

Jeg mener, det gir jo ikke mening, hvorfor har jeg en så klar preferanse når spillene er så like at du nesten kan kalle 3ern for en utvidelse av 2ern?

 

Det er jo ikke sånn at jeg er lei mass effect i seg selv heller, i så fall burde jeg vært like lei av toern som 3ern.

Lenke til kommentar

Hva er et bra spill for meg?

 

Det er et spørsmål som ved første øyekast kan se ut som et veldig enkelt spørsmål. Men det er egentlig veldig komplisert og er forskjellig ifra person til person. Og svaret forandrer seg fra spill til spill...så det er ingen enkel fasit for hva som er en bra spill. 

 

En kan ikke si at X og X er hva som gjør et spill bra for en person. For som nevnt så forandrer parameterne for hva som gjør at et spill bra for akkurat deg ifra spill til spill. 

Endret av LarZen
Lenke til kommentar

Jeg tenker spill ofte deler seg inn i flere kategorier. Den ene er spill som skal fortelle en historie og la deg utforske en verden. Disse spillene har en definert begynnelse og slutt. De er gjerne ikke altfor lange eller altfor korte, og vanskelighetsgraden er ikke altfor stor.

Så har du spill som først og fremst går ut på ferdigheter. Det kan være racing spill, strategispill, plattformspill. Der er det først og fremst dine egne skills som setter begrensninger på hvor god man er.

Så er det sandbox spill som har blitt populære i det siste. Spill der man starter på bar bakke, og får servert en åpen verden med masse muligheter. Spillopplevelsen er uforutsigbar og lite definert. Spill som dette er minecraft, ARK og day-Z.

Du har også byggespill ala sim city, MMORPG-er, strategispill ala civilization serien som hver for seg danner egne sjangre.

Synes det er veldig vanskelig å si hva som er universielt gode spill fordi hver kategori har sine egne forutsetninger og forventninger. Det nytter ikke å finne en "ultimat" formel for hva som gjør et spill bra. Du vil ikke akkurat klage på at Journey er for lite ufordrende eller har kjipt gameplay uten muligheter for utfoldelse. Det er ikke poenget med spillet, og det bør man vite når man kjøper det.

 

 

For å svare på konklusjonen synes jeg ikke at handlingen i CS:GO hindrer det fra å være et bra spill. Eller at gameplayet i Dear Esther gjør det til en dårligere opplevelse. Disse spillene må dømmes for hva de er, et multiplayer FPS så og si uten meningsfull handling og en interaktiv opplevelse så og si uten gameplay. 

 

Til syvende og sist oppleves spill veldig subjektivt og hva som regnes som bra eller ikke har ikke alltid så mye å si på egen opplevelse.

Endret av PgUp
Lenke til kommentar

Hva er et "bra" spill ja. I disse tider hvor folk flest spiller clash of clans e.l og agar.io så kan man virkelig begynne å lure.

 

Selv har jeg brukt siste tiden på Heroes 3. Så ja, for meg trumfer gameplay alt. Helt til det ikke blir utfordrende nok, da legges det ganske enkelt bort.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...