Gå til innhold

Oppsigelse. Hvordan gå fram?


Anbefalte innlegg

Hei.
Dette er et litt serriøst tema, så jeg håper på serriøse svar. Jeg skal si opp jobben min fordi jeg skal inn på folkehøyskole. Jeg har snakket med sjefen min om dette, og han sier at jeg skal skrive en oppsigelse på mail til han. 

det jeg lurer på er om hvordan jeg skriver en oppsigelse? Jeg har en mnd. oppsigelsestid, så den skal helst inn ila. helga.

Jeg øsnker å ha med begrunning om hvorfor jeg slutter (da jeg egentlig allerede har fortalt han om det) og gjerne et kort avsnitt om at jeg ønsker jobb igjen når jeg evt. kommer hjem igjen. Nå vet jeg ikke hva jeg skal etter fhs.

Vet dette ble langt, men håper noen kan gi meg råd og tips til gode oppsigelser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-tDbelX

Kan du ikke bare si noe tilsvarende dette

 

"Jeg , <sett inn navn her>, sier med dette opp min stilling i <firma>.

Jeg velger å si opp min stilling for å studere videre, men vil gjerne komme tilbake hit etter jeg har gjort meg ferdig med utdanning, hvis det er mulighet for det.

 

Med vennlig hilsen,

 

<Navn>"

 

 

Kort og greit. Kanskje fylle ut litt mer om hvorfor du vil jobbe der senere, men noe tilsvarende dette tror jeg blir bra.

Lenke til kommentar

Det gjelder ingen formkrav innholdskrav eller begrunnelseskrav for arbeidstakers oppsigelse (ut over at du gir tydelig uttrykk for at du sier opp), så her gjelder det bare å kommunisere klart med det formål å ha et godt forhold til jobben senere. Et kjapt utkast:

 

"Til [sjef]

 

Jeg sier med dette opp min stilling i [bedriftens navn]. Som jeg tidligere har nevnt skal jeg begynne på folkehøgskole til høsten, og flytter dermed til [stedet folkehøgskolen er]. Dette lar seg naturligvis ikke kombinere med en deltidsjobb i [bedriftens navn], og jeg må derfor med tungt hjerte slutte her. Etter arbeidsavtalen har jeg en måneds oppsigelsestid, slik at oppsigelsen løper ut 30. juli 2015. Dersom det er ønskelig kan jeg imidlertid jobbe fram til [dato i august], men etter denne datoen vil jeg ikke være tilgjengelig.

 

Jeg takker for en fin tid og ønsker dere lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen

 

[ditt navn] "

 

Det er ganske formelt, men siden jeg ikke kjenner ditt forhold til sjefen tenkte jeg det var bedre å holde seg korrekt. Du vil heller være for stiv enn for uformell. Punktet om at du kan jobbe noe lengre enn juli måned kan du droppe dersom du ønsker å slutte ved utløpet av juli.

Endret av Herr Brun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...