Gå til innhold

Mass Effect - Andromeda: Nyheter og diskusjonstråd


Anbefalte innlegg

Av det har jeg forstått så reiser menneskene fra vår galakse til Andomedra galaksen for å bygge seg opp på nytt. Da sikkert pga Reaperene. Så vi er et helt nytt sted hvor vi er nykommere, nok en gang som i ME1. Virker som det blir fokus på og bygge opp din egen base, samle et team og takle utfordringene du møter i den nye galaksen. Personlig så tipper jeg at det blir en litt mer personlig historie og ikke så mye fokus på å redde galaksen, noe jeg liker. 

Om dette stemmer kommer jeg garantert til å gi det en sjangse!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det smarteste for Bioware og gjøre med Mass Effect er og ignorere det meste som skjedde i den originale trilogien. Det ble for mye rot med lore, og annet til at Melkeveien er aktuell og fortsette med. Så tror ikke vi kan importere saves eller noe slikt, som er helt riktig. Men Mass Effect har mye bra lore i form av raser, teknologi og annet som ikke burde gå ubrukt, derfor jeg er glad for et nytt spill. Så utrolig mye potensiale. 

 

Står også i den offisielle annonseringen fra Bioware "While we aren’t ready to go into too many details just yet, as you saw in the trailer and can tell by the name, this game is very much a new adventure, taking place far away from and long after the events of the original trilogy." så det foregår lenge etter Reaperene invaderer. Det har fått folk til og begynne med teoriene allerede.

 

Litt informasjon om den virkelige Andromeda galaksen https://en.wikipedia.org/wiki/Andromeda_Galaxy

Endret av Akrabra
Lenke til kommentar

"Lenge etter" kan være svært relativt. Snakker vi ti år her? Femti? Tre hundre? Jeg vil tippe det foregår mange år etter den originale trilogien, så ting har roet seg ned, og livet er normalt igjen. Men samtidig er det ikke så lenge at folk har dødd av alderdom, så mange av de gamle kan fortsatt dukke opp igjen - inkludert Shepard og Joker, men bare som cameos. Tror neppe vi vil få gamle companions tlibake.

 

Tror heller ikke noe av det vi gjorde vil få betydning i Andromeda, men hvem vet? Hva skjedde f.eks med de insektene vi slapp løs i det første spillet? De kan ha flyttet til en ny galakse og tatt over. Kanskje noen Reapers fortsatt er i live? Men tipper vi snakker ny trilogi uansett, så da må det nok nødvendigvis bli noe stort på gang. Og ja, dessverre betyr det redde verden igjen.

 

Det jeg frykter mest er dog det jævla War Table fra Dragon Age: Inquisition. Sånt møl har ingenting å gjøre i et konsollspill. PvP var allerede Pay 2 Win i DA:I, så jeg ser ikke bort ifra at vi kan betale ekte penger for å fullføre missions raskere i et war table i ME:A . Det funker jo i mobilspill...

Lenke til kommentar

Ja, det vil nok ta lang tid. Men samtidig vil det være ganske sprøtt å lage et nytt spill uten å ha noen som helst kobling til resten av serien. En tanke er jo neste generasjon, med barna til Leilana, Wrex og alle de der (selv Shepard). Men det er jo også mulig vi får en ganske gammel karakter tilbake. F.eks en 80 år gammel Shepard, eller noe sånt.

Lenke til kommentar

Men Protheans har vel ikke vært i Andromeda. Så de quick travel pointsa er jo ikke der. Det kan jo selvfølgelig være at Protheans eller en annen rase har vært der og har lagd tilsvarende ting. Kanskje vi finner en settlement med Protheans? 

 

Jeg håper ikke de kutter ut Krogans og rasene, for de likte jeg veldig i ME1-3. Men er det en ny galakse så BØR de jo egentlig gjøre det...

Lenke til kommentar

Er vel repearene som bygger Mass Relays, sånn at de vet hvordan vi bygger oss utover, mer oversiktlig for dem og rense galaksen. Men nei det er nok ikke Mass Relays i Andromeda, men det kan finnes annen teknologi, blir spennende og se. Noen tror det er Wyrmhole som vil bli brukt til og reise med.

 

Det er en Krogan i traileren, men du ser han såvidt. Stor sannsynlighet for at de som reiser til Andromeda er et samarbeid mellom flere raser, så vi får nok se de fleste rasene igjen som squadmates.

Endret av Akrabra
Lenke til kommentar

Det er hundrevis av måter man kan komme seg til Andromeda på, og likevel ha en direkte kobling til ME1-3. En måte er jo så klart at de finner et mass relay der, men hvem har laget det? Proteans? Reapers? Noen andre? Bare fordi de kjente MRene er laget av proteans eller reapers, betyr det ikke at de er de eneste som kan lage dem. Alt de trenger gjøre er å finne en ny rase som er langt eldre enn både proteans og reapers, så har vi straks en måte å komme til Andromeda-galaksen og en interessant historie. Hva om en annen rase vi allerde kjenner utforsket galaksen for lenge siden, og lagde mass relays andre steder som i f.eks nettopp Andromeda? 

 

En annen måte er jo et wormhole, men de er som regel ustabile og går bare en vei. Men kanskje noen drar gjennom et sånn og lager et mass relay, så andre kan følge etter?

 

Eller kanskje man rett og slett har funnet en måte å reise på som ikke er avhengig av mass relays?

Lenke til kommentar

Jeg mener at det var kun Reapers som kunne lage Mass Relays. Jeg skrev feil tidligere her at det var Protheans. Men jeg mener å huske at ingen visste hvordan de fungerte, bare at de alltid hadde vært der?

Det er hva Sovereign sier til Shepard i Mass Effect 1 ihvertfall. Reaperene stammer jo fra The Leviathans, som var den rasen som faktisk bygde alt. De kan jo for all del allerede ha vært i Andromeda systemet og bygd et lignende system der. Eller som Schreiber sier ovenfor, en annen rase fra oldtiden. Mange muligheter uansett. Men Bioware må virkelig sette seg ned og få lore riktig nå, ble mye rot i Mass Effect 3. 

Lenke til kommentar

 

Jeg mener at det var kun Reapers som kunne lage Mass Relays. Jeg skrev feil tidligere her at det var Protheans. Men jeg mener å huske at ingen visste hvordan de fungerte, bare at de alltid hadde vært der?

Det er hva Sovereign sier til Shepard i Mass Effect 1 ihvertfall.

Her snakker vi troverdig kilde, folkens. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men er skapt av mennesker eller en annen alien rase? ;) Kan jo godt hende at det bor andre der ute :)

Alt er mulig, det kan være ting som allerede er bygd opp av mennesker som har ankommet der. Eller det er noe rasene vi møter i Andromeda har bygd. Jeg tror nok den siste, arkitekturen ser veldig unik ut. Det øverste bildet ser ut som Kløvdendal i verdensrommet. Liker det :)

Lenke til kommentar

 

Concept art fra ME:A. Ser ut som det finnes bygde ting i Andromeda galaksen ihvertfall.

Er mange bygde ting der, ja. Både bygdetullinger og bygdefester. :p

 

Ser absolutt bra ut det der, men concept art sier meg ikke så mye. Veldig mye concept art blir aldri brukt, og mye av det som brukes, er endret rimelig mye i den ferdige utgaven. Hva er det for øvrig bildene viser? Det øverste minner meg om et fossefall, men er nok romskip. Det andre kan være en by, men er det der en planet i bakgrunnen? Snakker vi da en ny Citadel-greie?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser absolutt bra ut det der, men concept art sier meg ikke så mye. Veldig mye concept art blir aldri brukt, og mye av det som brukes, er endret rimelig mye i den ferdige utgaven. Hva er det for øvrig bildene viser? Det øverste minner meg om et fossefall, men er nok romskip. Det andre kan være en by, men er det der en planet i bakgrunnen? Snakker vi da en ny Citadel-greie?

Det er sant, husker det var et par concept art fra Dragon Age Inquisition som ble vist rundt omkring som aldri dukket opp i spillet.

Ser mer ut som type romstasjoner som The Citadel ja. Spennende, men da begynner jeg jo og tenke på om de er bygd av The Reapers eller om de bare velger denne stilen for at folk skal kjenne igjen Mass Effect. Vet ikke helt.

Lenke til kommentar

Jeg fullførte verken ME2 eller 3, da jeg synes det ble for mye reboot, og for lite oppfølger til ME1. Men er det mulig det finnes et Citadel som kom på avveie? Eller et som er skjult? Eller rett og slett bare deaktivert, helt til noen... eller noe... aktiverer det igjen?

Tror ikke vi har noen informasjon på det fra før. Det vi vet er at Leviathans bygde det opprinnelige relay-nettverket og at Reapers har brukt/vedlikeholdt det siden.

 

Du har et poeng med reboot, forresten, selv om jeg ikke har tenkt over det før. Var drastisk skifte i tone, fargepallett og nedtoning av rpg-mechanics som inventory osv i spill 2 (1 var et rpg med skytevåpen, 2 var Gears of War med superkrefter og aktiv dialog. Ikke at jeg ikke likte det, men). I character creation osv er spill 3 litt nærmere 1 igjen, dog.

Endret av Roedthaarogfregner
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...