Gå til innhold

Nå mobiliserer Spotify mot Apple Music


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mulig jeg er naiv, men selv håper jeg begge løsninger kan leve godt side-om-side? Dette trenger vel ikke nødvendigvis være noe "end-all, be-all" scenario? Selv kommer jeg til å benytte den tjenesten jeg føler gir meg den beste løsningen, enkelt og greit.

 

For meg så er det flere aspekter som er viktig, først og fremst så trenger man en god applikasjon på de plattformene jeg kommer til å benytte (Apple TV, iOS, Mac OS X, Windows og kanskje nettleser), deretter så er jo lydkvaliteten naturligvis viktig, og ikke minst stabilitet og hastighet på tjenesten. En ting som irriterer meg med Wimp/Tidal er denne forsinkelsen det er når jeg bytter sanger.. Først trodde jeg det var på grunn av HiFi og 1411 kbps som gjorde at over 4G så ble det litt delay på grunn av oppkobling og buffering, men det samme skjer jo om jeg så skrur ned til laveste kvalitet... Når jeg er ute på joggetur så blir det ofte mye impulsiv musikk, så det blir mye shuffling, hopping frem og tilbake og da er det veldig irriterende når du får en forsinkelse på alt fra 3-5 sekunder når du forsøker å hoppe raskt mellom sanger osv..

 

En god applikasjon må også ha et fint og gjennomført UX-design som er konsist mellom alle plattformer og som er enkelt, raskt og effektivt å bruke og samtidig ser bra ut. Her må jeg igjen gi en liten kaktus til Wimp/Tidal med dette forferdelige hjulet de har valgt å ha for spoling i sanger. Det ser stygt ut, det er ikke spesielt intuitivt å bruke, ja i de hele tatt... Og jeg syntes Wimp/Tidal har den vanskeligste klienten når det kommer til å søke frem og finne de sangene, topplistene og spillelistene jeg faktisk er ute etter.. Sammenlignet med de to andre jeg har prøvd, Google Play Music og Spotify.

 

 

Per i dag benytter jeg Spotify, for selv om jeg syntes UX-designet bare graver seg selv dypere og dypere for hver oppdatering så er det fremdeles den løsningen jeg syntes har den mest responssive programvaren og tjenesten, samtidig som jeg faktisk klare å relativt raskt og effektiv søke meg frem til det jeg faktisk ønsker og musikkutvalget er relativt solid og lydkvaliteten er god.

 

 

Kommer naturligvis til å prøve Apple Music når det kommer, og Apple har jo alle premisser for å lykkes med sitt store musikkbibliotek som etter det jeg forstår blir det største av samtlige aktører på markedet per i dag. Samtidig så har jo Apple et godt grunnlag for god lydkvalitet ettersom de benytter sitt eksisterende AAC+ bibliotek fra iTunes som er kjent for å være tatt fra veldig bra master/kildemateriale. Spørsmålet er jo hvordan programvaren blir i praksis, og hvor responsiv og god tjenesten i seg selv blir.

 

Apple har jo dog vært veldig smarte når de tilbyr 3-måneder gratis prøveversjon, det er jo en solid prøveperiode og vil nok friste mange til å pause sitt abonnement mot Spotify, Wimp/Tidal osv i denne perioden og så lenge Apple leverer en god programvare og løsning så er jo sjansen relativt stor for at de ikke går tilbake etter prøvetiden er ute.

Lenke til kommentar

 

Jeg håper virkelig Spotify tar rotta på Apple her. Apple har åpenbart brutt noen konkurranselover, med hjelp av deres store inflytelse i markedet.

Håper apple music kan leve ved siden sv spotify. Greit med konkurranse.

Selvfølgelig, men millioner av brukere på Spotify mister sin gratistilgang på grunn av Apple.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg håper virkelig Spotify tar rotta på Apple her. Apple har åpenbart brutt noen konkurranselover, med hjelp av deres store inflytelse i markedet.

Håper apple music kan leve ved siden sv spotify. Greit med konkurranse.

Selvfølgelig, men millioner av brukere på Spotify mister sin gratistilgang på grunn av Apple.

Få se pressemeldingen hvor spotify forteller om dette. For min del gjør det ingenting, har gladelig betalt 99kr per måned siden spotify kom.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...