Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Flytte på postkassestativ, uten å ta det opp med naboer.


selma

Anbefalte innlegg

Hei

 

Første gangen jeg er her og har en problemstilling som jeg gjerne vil ha råd om.

Usikker på om jeg skriver tråden under rett forum, så beklage rom jeg ikke gjør det.

 

I fjor kjøpte jeg og mannen et nytt hus i et godt etablert område. Naboene rundt her har bodd her i over 13 år ig vi er forsåvidt nye. Her hvor huset vårt står nå, var det kun trær og masse skog.

Rett ved vår innkjørsel så står det en veldig stygg postkasse stativ. Den skjermer vårt hus og står i veien, pluss at vi vil ha den bort. Det stopper biler hos oss til alle døgnets tider hvor folk sjekker posten sin, og veldig ofte har vi opplevd at de stopper i vår innkjørsel hvis det er bilkø hvor alle sjekker posten.

 

Vi har tatt kontakt med kommunen og en mann har vært her og tatt bilde av den, og drøfte det da de skulle ha møte. Har ikke hørt noe som helst enda.

Sendte Mail til velforeningen hvor jeg fikk til svar at det har verken kommunen eller foreningen noe med. Og at vi må diskutere med naboer om å flytte den og hvor.

 

Vet ikke hva vi skal gjøre, men har ikke så lyst å gå til en og annhver nabo og diskutere dette.

Hva kan vi gjøre? Er det virkelig ingen som kan hjelpe oss?

Jeg tenker også hvis vi en dag skal selge huset, det stativet vil få vekk mulige boligkjøpere.

 

Kan dere vær så snill komme med råd til oss?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjeld plassering av postkasser så er det vell posten sjølv som administrerer dette? Etter som eg forstår så har verken grunneigar, vellforeining eller kommunen noke dei skulle ha sagt i denne samanhengen.

 

Frå postlova:

 

 

§ 14.Postkasse på fremmed grunn

Postkasse for mottak av post kan settes opp på fremmed grunn når Posten Norge AS finner det nødvendig av hensyn til en effektiv postomdeling og det ikke volder særlig skade eller ulempe.

 

Så det er vell posten sjølv som dikterer kvar dei vil at postkassene skal stå? Dei er sikkert åpne til forslag om alternativ plassering dersom dette medfører mindre ulempe for dere (og ikkje berre flytter ulempen til neste nabo) så lenge posten har lett tilgang til postkassene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spørsmål til trådstarter. Har du hatt noe kontakt med naboene angående problemstillingen? Finnes det en alternativ plassering av stativet som ikke medfører ulempe for andre beboere i området?

Jeg har ikke snakket med noen av naboene om dette. Som sagt tok det opp med velforeningen og kommunen.

Mannen i kommunen har sagt til meg at de har drøftet dette på møtet, vi er ikke de eneste som har klaget på dette, de må bare finne ut hvor den skal flyttes så den ikke går i vei for snøbrøytingen.

 

Men fra velforeningen fikk jeg beskjed om å ta det opp med naboene og drøfte hvor vi kan flytte den.

Når vi har funnet plass, så må vi spørre kommunen først om det er i orden, fordi området det stativet står på er kommunens.

Men for det så tviler jeg at de vil gjøre noe med det.

Lenke til kommentar

Det er Posten som har rett til å anvise hvor postkasser mv. skal stå. Dette antok departementet at det ikke var behov for å si noe om i postloven, jfr. Ot.prp.nr. 64 (1995-1996) s. 21. Postloven § 14 etablerer Postens rett til å gripe inn i tredjemanns eiendomsforhold, og det krevde lovhjemmel.

 

Siden det er Posten som bestemmer dette er det nok enklere å ta det opp med dem enn å gå veien om velforening og kommune.

Lenke til kommentar

Hvis jeg husker riktig fra min tid som avisbud, så har Posten en rekke krav om plassering av postkasser og postkassestativ.

Blant annet så skal det være en maksimal lengde postbudet må gå for egen maskin fra bilen for å levere reklamen. Den laveste postkassen, når plassert ved veg, skal ikke være så lav at postbudet må ut av bilen for å nå ned til lokket.

 

Postkassestativ skal være plassert en plass der det ikke er farlig for budet å plassere bilen og gå ut av den for å levere post.

 

Dette stod i et skriv fra Posten vi delte ut når aviskundene klagde på at de måtte gå 10-20 meter for å hente avisa.

Endret av Dragen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis jeg husker riktig fra min tid som avisbud, så har Posten en rekke krav om plassering av postkasser og postkassestativ.

Naboen min fekk klage frå postmannen på at det var for dårleg måka ved postkassa (han fekk snø på beina). Neste dag var det kjempefint måka, og på den meter lange vegen inn til postkassa låg det ein raud løpar!

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...