Gå til innhold

GAMER STORY: Slik beskytter du deg mot DDOS-angrep


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fordi trafikken må komme frem til routeren før den kan bli avvist eller sluppet gjennom. Det er rett foran routeren din flaskehalsen blir værende under et ddos-angrep. Alt innenfor routeren går vanligvis knirkefritt (mer båndbredde på et lokalt nett), men det hjelper ikke når serveren du prøver å være tilkoblet befinner seg utenfor. Den eneste måten å overvinne et ddos-forsøk er å ha mer båndbredde enn angriperen, men når angriperen kan benytte seg av botnet bestående av tusenvis av maskiner blir det temmelig vrient

Endret av Vegard#
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvor stor nytteverdi nøyaktig Telenor får ut av denne saken er jeg litt usikker på, men uansett så synes jeg akkurat denne "artikkelen" gjorde noe reklamer sjeldent gjør. Den informerte om noe jeg er sikker på at flere kan ta nytte av, den var ikke påtrengende og det luktet ikke reklame fra avsender. Oppdragsgiver ble ikke nevnt mange gangene, og det gjør at innholdet ble mye mer lett fordøyelig.

 

Kort sagt: tommel opp! :)

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Så blir flaksehalsen båndbredda til ruteren, eller blir det antal adresser man kan behandle?

Videre: blir problemeet fra ruteren din til ISP del 1, eller fra ISP del 1 til ISP, eller fra ISP til verdensnettet?

 

Flaskehalsen blir båndbredda tilgjengelig på ditt abbonement. Vanlige husholdninger sitter på et sted mellom 2 og 50 megabit, så dersom du bombarderes med en datastrøm som overstiger dette må nødvendigvis noe av trafikken ikke komme frem

 

Hva mener du med ISP del 1?

Endret av Vegard#
Lenke til kommentar

Hvorfor vil ikke f.eks at ruteren din bruker hviteliste ved overbelastning, ikke være en løsning?

 

Ett heftig DDoS angrep vil overbelaste routeren i oppgaven å hviteliste / svarteliste de som DDoSer deg.

Spesielt om du sitter på en vanlig hjemmerouter til eksempel, går gutta boys inn for det med botnets så kan de velte deg over ende raskt.

 

Lenke til kommentar

Vi ble herset med ufattelig mye i oppstarten av Smite. Vi var 2-3 norske som gikk glipp av et par finaler i 10.000 dollar turneringer pga ddos angrep. Under mange av angrepene ringte vi ofte opp nettleverandørene og spurte om de kunne hjelpe til, 8/10 ganger visste ikke supporten hva ddos angrep var. De resterende gangene ba de oss om å politianmelde.. Akkurat som om politiet har ressurser eller tid til å hjelpe gamere av alle ting..

 

Uansett, etter flere måneder med problemer fikk vi kommet i kontakt med leaguepedia ceo matt gunnin. Det meste han lærte oss står forsåvidt i guiden hans. Veldig informativ. http://lol.gamepedia.com/DDoS_Prevention_Guide

 

Siden all kommunikasjon mellom spillere, turneringsarrangører og spillutviklerne gikk gjennom skype, var dette hovedproblemet for de fleste. Alle hadde proxier osv, men dette funker dårlig. Hvis du er god i et spill, det beste tipset jeg kan gi er å aldri installere skype. Hvis du MÅ bruke det, gjør det gjennom 3g internett på telefonen.

 

Det beste du kan gjøre mot ddos er å ikke "miste" ipadressen din. Vær forsiktig når du klikker på linker, trykk kun på linker fra de du stoler på. Etter vi ble paranoid som fy, sluttet ddos angrepene å treffe oss. Når du først blir truffet av ddos angrep så tar de en range av ip adresser. Hjelper lite å restarte ruteren, men det er vel verdt et forsøk. Men ja.. Når du først blir truffet er det fint lite du kan gjøre. Prevansjon er alt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...