Gå til innhold

ANMELDELSE: Project CARS


Anbefalte innlegg

Vet ikke helt hva jeg skal skrive, men kan vel si jeg er mildt sagt skuffet.

 

Dette var spillet som skulle komme inn og gi konkurranse til iRacing, men det har blitt for mye fokus på singleplayer nok en gang. Grafikken er vakker, men som Assetto Corsa er multiplayer ett mareritt. Jeg er ute etter å kjøre online, og dessverre er det kun iRacing som kan gi meg det jeg er ute etter. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

En simulator trenger absolutt ikke være vanskelig, eller "glatt" for å være realistisk. For det er alt annet enn realistisk!

 

Ellers så er FFB litt... uhm, til tider, og i enkelte viktige områder, ikke-eksisterende på en del ratt, det må jobbes mye med å få en god FFB, som ofte må byttes om mellom biler, og ingen støtte for 3 skjermer.

Det er en veldig god base, men det er også utrolig mye bugs og småplukk som er, for meg, ganske ufattelig at ikke 80k medlemmer av WMD har klart å luket ut. Spørsmålet er vel hvorvidt SMS bygger videre på denne basen, eller hopper fint videre til pCARS 2 som de allerede planlegger forum for.

 

Anyway, en veldig god utfordrer for GT og Forza. Også får man tro de selger nok kopier til at investorene i det minste får tilbake pengene sine, og kanskje litt til.

 

FFB-problemene er omtrent like i pCars og Assetto Corsa for min del (mye risting i rattet når man skal kjøre rett frem).

Men jeg har ingen problemer med 3 skjermer. Selv menysystemet støtter jo 3 skjermer i pCars. Opplever også god framerate selv på 3 skjermer (noe man virkelig ikke får i rFactor2).

 

Nå har jeg faktisk ikke prøvd spillet i særlig mange timer etter release (mest early access), men jeg synes kjørefølelsen generelt sett er fin og forutsigbar.

 

For noen uker siden kjørte jeg GT3-biler på Monza i pCars, Assetto Corsa, iRacing og RaceRoom Racing Experience. Prøvde å sammenlikne litt mellom spillene (med default setup). Av de 3 er AC det spillet som er mest lettkjørt med veldig stabile biler. Rundetidene man oppnår er ganske så like (litt under 1:50). I pCars og iRacing må man være langt mer forsiktig når man kjører over kerbs etc.

Har også testet AC og pCars med GT3-biler på Nordsløyfa. Der må man virkelig være forsiktig mange steder i pCars, mens AC er veldig tilgivende over bakketopper og kerbs.

 

Uansett synes jeg alle disse spillene er morsomme å kjøre, men de har noen forskjeller.

 

Både pCars og AC mangler en del når det gjelder multiplayer. Det er nok det største ankepunktet.

 

Når det gjelder patching og nytt innhold så er det vanskelig å si hva som skjer med pCars. Det at de allerede har pCars2 planlagt kan nok gjøre at vi må vente lenge på en del funksjonalitet.

Nordsløyfa I AC er laser scanned. I PCars er den ikke det. Det er nok årsaken til forskjellene,så kan man jo diskutere i evigheten hva som er best.

 

Som en track artist sa (vet ikke hvem):

 

Laser scanning klarer ikke formidle hvor ekstrem opp- og nedoverbakkene på nordschleife føles når du kjører det IRL vs sim.

 

Jeg vet ikke hva jeg foretrekker, men jeg vet hva som er mest morro. :-)

 

Må si det er litt frustrerende hvor mange bedrevitere som kan fortelle hvilket spill som har mest riktig ffb. Det ER fakta at AC har lagt til en del effekter som ikke finnes i virkelige biler og baner, men som likevel kanskje lar deg kjøre med bedre følelse for hvordan bilen oppfører seg. PCars har ikke dette.

 

Som med laser scanning, er det fordeler og ulemper med begge deler. Med mindre du har flere timer bak rattet i en racingbil, på en racingbane, kan du ikke vite hva som er riktig og hva som er galt.

 

Jeg kan i det minste innrømme dette, og jeg råkoser meg med PCars.

Endret av Valfy
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva skal til for å gi score 10 om ikke "årtusenet heftigste" kvalifiserer?

Jeg synes det mangler litt på en 10-er. Da burde det for eksempel hatt mer omfattende flesrpillermuligheter. Det har vært ganske få spill av denne typen siden før årtusenskiftet, når man hadde titler som TOCA 2 og Sports Car GT. Karaktersystemet vårt kan du lese mer om her: http://www.gamer.no/artikler/slik-vurderer-gamer-no-spill/151188 Endret av Aasgaard
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...