Gå til innhold

Hvilken spill synes dere er 10/10?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er sjelden jeg fullfører spill, og om jeg en sjelden gang gjør det, vil spillet som regel fortsatt bare få 9/10. Skal det ha full pott må jeg ikke bare fullfør det med glede, men også ønske mer. Det gjør at listen over spill som får 9/10 er ganske kort, og listen over spill som får 10/10 er nesten fraværende. Men det igjen gjør at de spillene som havner der er klassikere jeg tenker på i årevis og aldri glemmer. Listen blir da noe som:

 

- Great Giana Sisters (Commodore 64)

Spillet fyller 30 år om to år, og musikken holder seg svært bra selv den dag i dag (se linken.) For de spesielt interesserte var spillet på mange måter bare Super Mario Bros med jenter i hovedrollen, og ble derfor saksøkt og trukket fra markedet (kort sagt er hovedpersonen Giana, men søsteren heter Mari...a. Hm...) :p. Men pga piratkopiering ble spillet spregt rimelig kjapt og fikk en enorm fanskare, noe som resulterte i en oppfølger på Nintendo DS for noen år siden, samt makkverket Giana Sisters: Twisted Dreams. Spillet til DS var en rimelig bra oppfølger som gjorde mye nytt, men også var tro mot originalen. Twisted Dreams har absolutt ingenting med Giana Sisters å gjøre, bare så det er sagt. De brukte bare navnet for å tjene noen raske kroner på å utnytte navnet. Du kan like gjerne

ta et førstepersons skytespill og kalle det Super Mario Bros 4.

 

Musikken var i en klasse for seg, og selv den dag i dag har jeg theme-song fra DS-versjonen på Spotify. Sykt bra.

 

 

- Tomb Raider (reboot)

Et perfekte eksempel på at en reboot kan virke svært bra. Det er mye skyting her, ja, men det var det i TR: Legends også. Derimot slipper vi å hoppe fra et hustak til et annet på motorsykkel, iført minimal, sexy kjole. :p Men historien er svært bra, gameplayet nesten perfekt (til tross for mye action), karakterene er lette å like, og det er nok utforsking for de som er interessert i sånt til å vare en god stund. Har fullført det to ganger (på PC og PS4), og gleder meg som en unge til neste. Har også lest tegneserien basert på spillet fra starten, og kommer til å fortsette med det. At skribenten først var Gail Simone, og senere Rhianna Pratchet, sier jo sitt.

 

- Doom 1 - 3

Elsket de to første Doom-spillene, og brukte mange, mange timer på å lage brett, teste mods og så videre. Doom var nok det aller første spillet jeg prøvde som faktisk støttet egne brett og mods. Doom 3 tok ting til nye høyder, og selv om det var alt for langt (hvorfor i svarte måtte vi tilbake til Mars, bare for å dra tilbake til Helvete igjen?) satt jeg med et stort glis da rulleteksten og den rå musikken begynte, og fullførte senere på nytt igjen. Litt mange jump-scares og litt vel mørkt (men en mod ordnet det), men ellers svært bra.

 

- Comanche: Maximum Overkill

Gammelt helikopter-simulator. Elsket å slippe løs noen Hellfire-raketter og vite at de traff målet, men kanskje spesielt var det morsomt å fyre av raketter som fulgte målet jeg siktet på. Dermed ble det å sikte på noe, fyre av noen raketter og så forsøke å holde siktet i ro, mens alt mulig av fiender skjøt på meg. Ikke så lett som det høres ut. :) Men bra musikk, bra grafikk (for den tiden), bra kontroller (som brukte en hel drøss knapper på tastaturet pluss joystick) og store eksplosjoner gjorde susen i barndommen.

 

- Blood

Gammelt FPS. Selve spillet i seg selv var bare middels, men vi kunne bruke en deodorant og lighter som flammekaster, sparke fotball med hodene til fiendene, og generelt sett ha det svært morsomt mange år før vold i spill ble det vi kjenner i dag. Husker også at jeg sto på et tak og skulle sloss mot en svær gargoyle, men tullingen gjemte seg for meg. Følte meg rimelig badass da. :p

 

- Duke Nukem 3D.

Duke var badass så det holdt, grafikken rimelig rå fiendene meget bra, og våpnene svært kreative. Men i tillegg var det svært avansert teknisk sett, der man faktisk kunne sprenge hull i gulvet og hoppe ned i etasjen under. Eller vise en film på et kinolerret, sprenge hull i lerretet og se filmen speilvendt bak lerret. Det var stort i de dager. :)

 

- Mortal Kombat 2

På mange måter regner jeg Mortal Kombat 1 som en test. De hadde lavt budsjett, og prøvde å lage "ekte" folk i stedet for tegneserie-folk som i Street Fighter osv. Resultatet ble bra, men begrenset. Omtrent som i Street Fighter. I MK2 viste de at det fungerte, så de dro den helt ut og hadde mange flere folk, flere arenaer, flere fatalities og alt mulig annet. Resultatet ble episk. MK3 var også rimelig bra, men allerede der begynte de å dra ting for langt. Skjønt det kan kanskje lide av den typiske forbannelsen å etterfulgte en ekte klassiker. Hadde MK3 kommet før MK2 hadde jeg nok likt det mye bedre. Er Dark Knight Rises faktisk så mye dårligere enn Dark Knight? Eller kan det ganske enkelt lide av å etterfølge Dark Knight, og ikke være i stand til å overgå den? Hvem vet? :)

 

- The Real Ghostbusters (Commodore 64)

Spill basert på Ghostbusters blir sjelden bra (" Conglatulations!!! You have completed a great game. And prooved the justice of our culture. Now go and rest our heroes!") :p Men Real Ghostbusters på Commodore 64 var noe så sjelden som et svært bra spill basert på nettopp Ghostbusters. I stedet for å bare surre rundt og ikke ane helt hva man skulle gjøre, fikk jeg spille et bra skytespill der jeg brukte protongevær, fanget spøkelsene i fellene, og stort sett bare hadde det moro. Dette var på 80-tallet, og selv den dag i dag har jeg spillet (på kassett!) i samlingen. Det sier vel sitt.

 

 

- Ant Attack (ZX Spectrum)

Vi avslutter med en eldgammel klassiker. Konseptet var helt enkelt: En gutt og jente befinner seg i en ørkenby oversvømt av store maur. Den ene blir kidnappet av maurene, så den andre må redde ham/henne. Alt man har til forsvar er noen håndgranater, og det er mange, mange maur. Resultatet er at man hele tiden må passe seg for maurene og bare bruke granatene i nødstilfelle, mens man prøver å redde den andre personen. Det som gjør Ant Attack så bra er at det var det aller første spilelt i "3D" (sett på skrå ovenfra), og gameplayet var enkelt, men effektivt. Vi hadde tre taster for å kaste granatene, avhengig av hvor langt man ville kaste dem. Mener byen ble generert automatisk (men kan ta feil her, er tross alt over 30 år siden), men den andre personen var aldri på samme sted. Dermed var det ikke bare å løpe rett bort til ham/henne, men man måtte lete hver eneste gang. Coveret på sin side skremte vannet av meg da jeg var barn, :p

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

10/10 er en skeldenhet og kommer ikke på noen som fortjene det men nærmest kommer

 

GTAV og resten av GTA spillene scorer høyt

The walking dead season 1 og 2

Tomb Raider(både de gamle jeg spilte på 90 tallet og det nyeste)

Ghost Recon(det gamleste fra begynnelsen av 2000 tallet)

 

Sikker flere som kan nærme seg 10/10 men disse jeg kom på i farten.

Lenke til kommentar

Det avgjørende for meg for at et spill skal få 10 er opplevelsen :

 

Secret of Mana : Et av de beste Nintendo spillene , Zelda kommer selvsagt med men som 9/10 for meg.

Metal Gear Solid på Playstation.

Baldurs gate 1 & 2

Fallout 1 & 2 , Tactics var bra men ikke i nærheten pga historiefortellinger osv...

Witcher 1 og 2.

Dark Souls (Demons Souls = 8 / Dark Souls 2 = 8 ).

Pillars of Eternity : 10

Eye of the Beholder 1 & 2 

Dungeon Master 1 

Legend of Grimrock II

 

Edit : Har sikkert glemt noen...

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Noen flere fra meg.

 

1. Mass Effect. Sykt, sykt bra spill. Synd det aldri fikk en "ekte" oppfølger. Vi får håpe Andromeda blir en bra "reboot". :)

 

2. Guild Wars 2. Har blitt helt hektet på dette spillet, og det kommer bare til å bli enda bedre i første expansion. Ved første øyekast gjør det lite "nytt", men etter noen timer ser man fort at det gjør vanvittig mange småting helt rett. Alle får XP og loot uansett om man er i gruppe eller ikke, så det lønner seg ofte å hjelpe andre. Man kan slenge crafting materials rett inn i banken fra inventoriet, og bruke det fra banken når man crafter. Banken er for hele kontoen, så hugger en karakter ned noen trær og slenger i banken, kan en annen karakter bruke trærne i crafting. Skillsystemet (spesielt etter at de endret det til Hero Points) lar oss bygge karakteren som vi selv vil. Vi vil neppe få en økt level cap med det første, men det trenger vi heller ikke. I stedet får vi spesialisere oss mer (en Ranger kan bli Druid i neste expansion osv). Vi får nye skills som hangglider, lære døde språk for å finne hemmelige områder osv i neste expansion. Kort sagt gjør det vanvittig mye rett, og veldig lite feil.

 

3. Star Wars: TIE Fighter. The Emperor is most definitely pleased. :)

Lenke til kommentar

Det var en del LAN-spill på 90-tallet jeg husker på med nostalgi:

 

Super Kart (år 1995)

 

Grafikken slår selvfølgelig ikke moderne spill. Men spillbarheten var bare herlig den gang.

 

 

 

Decent (år 1994)

 

Dette er vel det råeste LAN-spillet fra den tiden IMHO. Og det fortjener for tidsalderen 10/10. Flyvende Doom-aktig spill.

 

 

Det kom selvfølgelig ut et Decent 2 senere, som jeg ikke har spillet enda.

 

 

 

 

2000-tallet

 

Også bare digger jeg C&C Red Alert 2, selv om jeg ikke har spillet det på mange år nå.

 

https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=red+alert+2&tbm=vid

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nja, Red Alert 2 (og Generals) ble for enkelt, tror jeg spillte C&C 1 og Red Alert 1 altfor mye :p:D

 

Problemet jeg har med å gi 10/10 er at alle spill blir for repetative, klarer stort sett ikke runde spill mer enn 1-2 ganger før jeg er lei. Øker selvfølgelig vanskelighetsgraden. Så når jeg "må" gi et spill 10/10 så går det nok mer på valuta for pengene

 

Jeg synes forsåvidt Super Mario spillene er de som har gitt meg mest for pengene og er veldig artig å konkurrere i også. Ja, de er veldig mye av det samme, veldig like, så jeg har nok blitt "hjernevasket" fordi SM3 var mitt "første" spill :)

 

Tetris og Doctor Mario er også to klassikkere det ikke går å gi lav karakter, kjøpte begge til min Game Boy og de gav meg utrolig mye underholdning for pengene. Freecell og Minesweeper må også tas med i topplisten mener jeg :)

 

Veldig vanskelig å svare på spørsmålet om hvilke spill man synes er 10/10 TS, skikkelig nøtt det der :)

Lenke til kommentar

Nja, Red Alert 2 (og Generals) ble for enkelt, tror jeg spillte C&C 1 og Red Alert 1 altfor mye :p:D

 

Problemet jeg har med å gi 10/10 er at alle spill blir for repetative, klarer stort sett ikke runde spill mer enn 1-2 ganger før jeg er lei. Øker selvfølgelig vanskelighetsgraden. Så når jeg "må" gi et spill 10/10 så går det nok mer på valuta for pengene

 

Jeg synes forsåvidt Super Mario spillene er de som har gitt meg mest for pengene og er veldig artig å konkurrere i også. Ja, de er veldig mye av det samme, veldig like, så jeg har nok blitt "hjernevasket" fordi SM3 var mitt "første" spill :)

 

Tetris og Doctor Mario er også to klassikkere det ikke går å gi lav karakter, kjøpte begge til min Game Boy og de gav meg utrolig mye underholdning for pengene. Freecell og Minesweeper må også tas med i topplisten mener jeg :)

 

Veldig vanskelig å svare på spørsmålet om hvilke spill man synes er 10/10 TS, skikkelig nøtt det der :)

 

Jeg tenker i alle fall sånn at om jeg virkelig har likt spillet og ser at jeg stadig vekk oppdager nye ting når jeg spiller det på nytt så er det definitivt bra laget...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Gode spill Schreiber og enig med deg der!

Kings Quest 1 : Selvsagt originalen når den kom til Sierra...

Jeg har aldri vært typen som mener originalen alltid er best, men tar hvert spill med åpne øyne og armer. Alle King's Quest-spillene er gode (men har bare spilt opp til nr 6), men selv synes jeg nr 6 var det beste. Gameplayet var ikke så kronglete som de første, og grafikken var mye bedre. Det har litt å si i sånne spill. Men det som fenget mest var selve historien og områdene vi fikk utforske. Men jeg kan nok "bare" gi det 9/10.

 

Et annet spill som fortjener 10/10 er så klart Indiana Jones and the Fate of Atlantis. LucasArt var på den tiden inne i en gullalder av pek og klikk-spill, med spill som Day of the tentacle, Full Throttle og Sam & Max, for å nevne noen. De hadde også fra før et pek og klikk-spill basert på Indiana Jones and the Last Crusade (glimrende spill, for øvrig), men Fate of Atlantis hadde en helt ny historie. Det geniale var at Indy måtte samarbeide med en dame, og et stykke ut i spillet fikk vi velge om vi ville spille med Indy alene og bruke hjernen, spille som Indy og bruke knyttnevene, eller spille med begge to. Valget vi tok der forandret hele resten av spillet. Historien var den samme, men alt ble sentrert rundt selve valget. Ville man bruke knyttnevene ble det lite gåter å løse, men desto mer slossing. Valge vi å spille med begge to fikk vi gåter de måtte samarbeide for å løse, og så videre. Resultatet ble et av de beste pek og klikk-spillene noensinne, og et spill som så absolutt kan måle seg med de tre filmene. (quote PC Gamer: "There is still no fourth Indy-movie, but with a game like this, we don't need one." Så rett de fikk.) :p

 

For øvrig jobber noen fans med en uoffisiell remake, og det er mange rykter om en offisiell remake i stil med Monkey Island. Liker man Indy, men ikke slike spill, er det bare å lese tegneserien i stedet. Spillet er gammelt, men er på Steam og (høyst sannsynlig) på gog.com.) :)

 

(da får det vel bare være at vi brukte lang tid på å lete etter tre steinhjul med koder, lette etter et bestemt sted i ørkenen hvor de skulle legges, brukte lang tid på å finne ut hvordan de skulle stilles inn, og endelig åpnet en dør ned til Atlantis som ikke har vært åpnet på ti tusen år... og en nazist hoppet ut. WTF?) :p

 

EDIT: Etter mye diskusjon med meg selv er jeg nødt til å sette Assassin's Creed: Chronicles: China på listen. Er litt i tvil om den fortjener 10/10 eller "bare" 9.5/10, men la gå. Full pott blir det. Eneste som trekker litt ned der er at grafikken er litt for grå og brun, men det kan være gjort med vilje. Da blir det litt feil å trekke på det, synes jeg. Men uansett, det er så ubetydelig at det ikke gjør meg noe som helst. Sykt bra spill.

Endret av Schreiber
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

 

Synes mange her legger ut mange spill. 10/10 vil jeg si et spill man nesten ikke kan gå lei. Kan vedde på at godt over halvparten av de dere legger ut (av de som legger ut 10+ samtidig) går dere lei.

 

XCOM- enemy within.

Plague Inc.

Zombie GS.

Man blir lei alt. Spill jeg har skrevet f.eks., er der for enten orginalitet eller ren spilleglede. Også dømt ut i fra da de kom ut, ikke p.d.d.

DayZ er noe jeg aldri kommer til å røre igjen, men den opplevelsen jeg hadde da det var nytt kan nesten sammenlignes med den jeg fikk fra World of Warcraft Vanilla. 

 

Finnes spill man ikke går lei ;)

 

 

Og du nevner i fleng?

 

Syns det blir rart å sette at et 10/10-spill skal være "fullstendig perfekt", eller at det skal være spill man aldri går lei, eller tilsvarende. Selvsagt finnes det ikke ETT spill som er superior over alle andre for evig tid, men for min del så handler det om hva jeg føler når jeg spiller det, spesielt første gang man spiller gjennom et spill. 

 

Jeg syns Final Fantasy VII og Metal Gear Solid 1 begge er 10/10-spill. Ikke fordi noen av dem er fullstendig perfekte, ikke fordi jeg ikke kan gå lei av dem, men fordi de første gang jeg spilte dem, og også ved flere gjennomspillinger opp igjennom årene, ga meg en følelse og spillglede som svært få andre spill har gitt meg.

 

FIFA vil jeg gi 10/10, det har jeg aldri gått lei og jeg har spilt siden 2004, hvert eneste år..forhåndsbestilt fifa 16 nå. Jeg har aldri gått lei av GTA heller. Så det vil jeg også gi 10/10, samme med FarCry..så da har du noen. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...