Gå til innhold

Bygge destilleringsapparat av glass


cptCory

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg fant rester av gammel morro på låven her en dag, se bilder. Jeg skulle gjerne tenkt meg å få satt sammen dette til et destileringsapparat.

Desverre er jeg temmelig grønn på standarder og termer innen laboratorier så jeg håper noen kan hjelpe meg.

 

Først må det identifiseres type kopling som trengs til denne flaska. Hva som er kompatibelt av deler en får tak i dag, navn på standardstørresler osv. Bare spør om noe er utydelig, er ikke alltid man får fram budskapet man ønsker, hehe.

 

Tar også veldig gjerne imot tips til hvor en kan få tak i brukt lab utstyr i denne skalaen til en overkommelig pris.  :)

 

Så langt har jeg kommer frem til at det er en 10.000 mL round bottom boiling flask. Stort mer vet jeg ikke enda. Hjelp hjelp  :D

 

PS: Sorry for at den ikke ble renset før bildene ble tatt.  :(

post-21209-0-10777300-1429736450_thumb.jpg

post-21209-0-27849400-1429736454_thumb.jpg

post-21209-0-23229100-1429736458_thumb.jpg

post-21209-0-38044700-1429736462_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lovligheten rundt kan jeg ikke referere til, men kjemisk institutt på UiB destillerer vann til bruk på lab, og jeg kan ikke helt se hvorfor det skulle vært ulovlig med destilleringsapparater i seg selv.

 

Å destillere alkohol er vel ulovlig grunnet sprengningsfare og ymse andre grunner (avgifter, fuselalkoholer, samfunnsproblemer m.m.), men destillering av vann medfører ikke noe av dette.

 

Mvh

-Deluze

Lenke til kommentar

Problemet er at vi bor i Norge, og at et destillasjonsapparat for vann kan brukes til alkohol. Da må det forbys vettu! :p

 

Det kan se ut til at apparat vil bli konfiskert med mindre du kan dokumentere at det skal brukes til lovlige ting. Noe UiB garantert kan.

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1989-06-02-27/KAPITTEL_9#KAPITTEL_9

 

§ 8-5.Forbud mot apparater for tilvirking av brennevin m.v.

Uten tillatelse av departementet er det forbudt å ha i besittelse, innføre eller omsette apparater, herunder deler og utstyr, som er bestemt for eller som finnes tjenlige for tilvirking eller omdestillering av sprit eller brennevin.

 

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Brukt labutstyr skal du uansett se langt etter i landet her, selv i mer vanlige størrelser. Selv nytt er ikke det enkleste å få kjøpt med mindre du kjøper fra utlandet. Det skal tydeligvis ikke være mulig å ha kjemi som hobby lengre.

Problemet med stort labutstyr er at det gjerne også brukes til tilvirkning av nakotika (gjerne metamfetamin), så flere stater i USA f.eks. kommer du på en fin liste om du får tak i en sånn rund flaske som du har.

Lenke til kommentar

Joda, man kan lage mye arti med kjemisett og ett utvalg kjemikalier. Men, selv om fyrstikker kan brukes til å tenne på et hus så bruker jeg de kun til å fyre i ovnen.

 

Jeg tar sikte på å få satt sammen en "vapour management" kolonne med fraksjonell destillering (av vann og vannløsninger) i samme skala som flasken, hvis det lar seg gjøre. Jeg ønsker minst mulig hjemmelaga greier, derfor jeg er på utkikk etter gode kilder til kompatible deler i glass. Min indre geek synes labglass er stilig.

 

Har vel funnet en eller to norske selgere, de har jo verdens kjipeste priser og bare sånn miniatyr ungdomsskole utstyr. Må sikkert handle via bedrift også, akkurat det er ikke noe stort problem, men så var det prisene...

 

Det blir vel mest sannsynlig å kontakte kinamannen, men da er det viktig å være sikker på nøyaktig hva det er jeg skal ha. 

 

Oppdaterer når jeg har kommet lenger. I mellomtiden tar jeg imot all hjelp med stor takknemlighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...