Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Trenger hjelp på en norsk-oppgave


Anbefalte innlegg

Hei alle sammen,

 

Vi har prøvemuntlig snart, og da har jeg fått tema: ENDRING.

Jeg skal knytte dette temaet opp til litterære perioder, samt tekster fra forskjellige perioder. Jeg skal snakke om dette temaet i 10 minutter, og da skal jeg trekke inn de tekstene og periodene og forklare dem utifra temaet, som er ENDRING.

 

Har dere noen gode tips på tekster/perioder hvor temaet mitt kan samsvare? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan jo skrive om det åpenbare: hvordan litteraturen i Norge endret seg fra f.eks. realismen til modernismen/postmodernismen/andre perioder. Du forklarer likheter og forskjeller mellom de periodene du velger å sammenlikne. Vet at norsklærere har sansen for Ibsen, så hvis du f.eks. kan trekke inn "Et dukkehjem" eller "Peer Gynt" fra realismen, vil nok det falle i smak hos sensor(så fremt det du sier er bra da). Postmodernismen er jo dagens litteratur, så der kan du jo finne et verk du ønsker å snakke om(hvis du velger å snakke om denne perioden). Personlig ville jeg nok gått for Ibsen og realismen og en annen periode. 

 

Tips: finn en spennende problemstilling som løfter oppgaven litt, slik at det ikke bare blir en helt vanlig analyse. Kommer ikke på en problemstilling nå i farten, men i og med at oppgaven er ganske åpen, kan du vinkle den ved å bruke en problemstilling som du presenterer på begynnelsen. Du skal gjøre mest mulig inntrykk på kort tid. Tro meg, 10 minutter går fort når temaet er såpass omfattende :) Lykke til.  

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...