Gå til innhold

Robot og kunstig intelligens: Overtar samfunnet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er fortsatt ganske skeptisk angående kunstig intelligens, men jeg har også blitt overrasket før over framskritt. De fleste AI-prosjektene i dag bruker 10-40 år gamle algoritmer, men på "cloud computers", som gir mye mer CPU, RAM, HDD plass osv. Algoritmene's suksess skifter nesten kvalitativt når man får milliarder av objekter i training set'et via big data, istedenfor å kjøre over veldig små data set. De er veldig gode til å gjenkjenne objekter osv, men de mangler "output" aspektet til mennesker. Vi mennesker interagerer med omgivelsene våre med armer og bein og kan kombinere symboler på kreative måter, som er en mye vanskeligere oppgave for deep learning algoritmer. Men, de som holder på med AI er kjent med de fleste problemene, og dermed kan man si at det er en mulighet for at noen kommer opp med kreative løsninger, og det er derfor vanskelig å si hvor langt teknologien kan gå. Det finnes folk som tror det er en stor sjanse for at en "superintelligence" kan oppstå, som kan være millioner av ganger mer intelligente enn mennesker, og at dette kan i teorien utrydde menneskeheten og evnt alt liv på kloden; hele kloden selv. Bok: "Superintelligence" av Nick Bostrom.

 

Angående arbeid så vil jeg si at hvis det meste automatiseres i de neste tiårene, så kan vi ikke ha en økonomi og kapitalisme som den er i dag. Mesteparten har ikke utdannelse eller erfaring nok til å tjene nok penger for eksempel på kreative jobber, og da vil det ikke være nok flyt i pengene til at firmaene tjener penger ved at forbrukere kjøper produkter og services fra dem. Man kan også ende opp med et skrekkscenario hvor store firmaer eier nesten alt land og alle ressursjer, og kan isolere seg fra milliarder av fattige til en mye verre grad enn nå, men jeg tviler på at noe slikt vil skje siden mange av de som er rike som f eks vill gates og tech grunderne, er ganske empatiske og vil hjelpe. 

 

Jeg har også lurt på alternativt at på grunn av internett og hyppig kommunikasjon, kanskje mennesker blir mer og mer smarte og dermed over tid, vil vi være klare og informerte om store forandringer i samfunnet. 

 

Jeg tviler sterkt på at vi kan opprettholde produksjonsnivået og den globale industrien i evig tid, men internett og big data er avhengig av denne global industrien for å opprettholdes, ihvertfall nå, så jeg lurer på hvordan det vil gå de neste 50-100 årene. 

 

Så det er både fysiske og sosiale aspekter av dette som er vanskelig å forutsi

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...