Gå til innhold

Norge tar imot 10.000 flyktninger fra Syria.


Anbefalte innlegg

Kjære forumsbrukere

 

Etter at leder for ApU (Mani Hussaini), ønsket seg 5000 flyktninger til Norge, så har landsmøtet for Arbeidetpartiet valgt å ta dette tilfølge ved dobble antallet til 10.000 flyktninger.

 

- Sverige har tatt imot 60.000. Da har Norge en stor jobb å gjøre mener han.

 

NB! Da har partiene ved stortinget vedtatt at det skal tas imot 8000 syriske flyktninger.

 

Disse brukerne er de største bidragsyterne til denne diskusjonen.

 

Hva tenker dere om vedtaket? 

 

Edit: I denne tråden skal kun tiltaket om syriske flyktninger diskuteres, og all annen diskusjon om innvandring i Norge tas i denne tråden: Innvandring i Norge: Diskuter ditt syn.

Endret av God Jul
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Populistiske AP tror de kan sanke et par stemmer.

Det er vel egentlig det stikk motsatte. Jeg tror vel innvandringsmotstanden og skepsisen er ganske utbredt blant det Norske folk. Således synes jeg det er bra at AP tørr å fronte et så upopulært tema for å stå opp for mennesker i nød.

Lenke til kommentar

Nei, det er ikke nødvendigvis den beste metoden. Foruten direkte kostnader knyttet til å ta imot flyktninger, har man indirekte kostnader knyttet til kriminalitet, helsevesen, arbeidsledighet, større forskjeller som Ap misliker, virkninger på boligmarkedet og andre uønskede effekter. Man kan argumentere for at ressursene som brukes på å ta imot flyktninger ville gjort mer nytte hvis man brukte dem på å hjelpe folk der de er.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det slår meg alltid at å foreslå å hjelpe folk der de er faller på sin egen urimelighet når "der de er" er rammet av borgerkrig. 

 

Norge kan tilby noe nærområdene ikke kan, nemlig fred og trygghet.

 

Disse innvandrerne blir ikke bosatt i deres nabolag uansett.

 

De må gjerne havne i mitt nabolag, noen av dem. 

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7WVSGN

Sosialistene bruker asylsøkere og flyktninger som propaganda for deres egen politikk, det er ingen grunnlag for at Norge må ta inn 10.000 flyktninger fra krigsrammede Syria. Det er ødeleggende for Norges system som Støre snakker så fint om dersom 10.000 flyktninger blir en realitet, man kan ikke ta inn all verden med personer bare på grunn av krigen i deres hjemland, disse må ha et reelt grunnlag og bringe med seg identitetspapirer for at søknaden vurderes. Man må jo ikke glemme familiegjenforening som disse 10.000 menneskene vil søke om, dette vil bli en ekstra belastning da 10 000 fort kan økes til 15 000. 

Jeg er sterkt imot at Norge skal ta inn 10 000 flyktninger, 2000 eller 1000 ville være meget nok, vi har samtidig 109 asylmottak i Norge, det ville vært nok om vi hadde 34-45. Så må de jo også tenkte på hvor disse skal bo, hvor de skal få pengene fra og hvor de skal plasseres. De som allerede er sliter med å finne en kommune som ønsker disse, hvorfor skal vi da øke problemet ved å ta inn 10 000? Jeg skjenner jeg blir ganske så sur når støre sier at Høyre og FRP svekker den norske modellen, dette er jo så ironisk.

Lenke til kommentar

Da utelukker du at vi heller kunne bidratt til å ende borgerkrigen.

 

Erfaringsmessig: Ja. Vestlig innblanding i lokale konflikter har bare unntaksvis gjort ting bedre. Banker vi Saddam får vi IS istedet. Det betyr ikke at vi ikke skal bistå de kreftene som sloss for demokrati/frihet, om noen av dem i det hele tatt gjør det, eller de angrepne sivile. Men i Syria som andre steder havner vi gjerne mellom "a rock and a hard place".

 

Geir :)

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Dette er vel kanskje bare et forsøk på å helle bensin på Per Sandberg slik at han tenner på alle plugger og brenner opp den borgerlige alliansen

Hvis så skjer håper jeg alle sammen er bevisst sitt ansvar og tar med grillpølser

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...