Gå til innhold

Nå skal kinoene begynne å vise filmer med laser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt tynn artikkel, som ikke går i dybden av tidligere og nyere laserteknologier.

 

År 2008:

 

 

Laser-based DLPs

The first commercially-available laser-based DLP HDTV was the Mitsubishi L65-A90 LaserVue in 2008, which also eliminated the use of a color wheel. Three separate color lasers illuminate the digital micromirror device (DMD) in these projection TVs, producing a richer, more vibrant color palette than other methods. See the laser video display article for more information.

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Light_Processing#Laser-based_DLPs

 

 

At kinoen skal begynne, ja. Det har likevel vært lekt med laser i prosjektorer for ganske mange år siden. Hva med å skrive om artiklene litt, basert på egen research?

 

 

Er dette "Christie"-greiene det samme som artikkelen skriver om? Prototypet i 2013:

 

 

https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=christie%20laser%20projector

Endret av G
Lenke til kommentar

Så IMAX er laser film? :p Jaja. Jeg var på den Imax på aker brygge sjæl. Pent bilde og god lyd uten at jeg har vært på noen annen IMAX.

 

Men her er det vel en ny visning fra IMAX - Ikke at det er IMAX som dere tenker, tenker jeg da etter å ha lest. :p

Lenke til kommentar

Er dette teknologi som kan finne vei til hjemmemarkedet, eller er det lite praktisk iforhold til dagens projektorer som kanskje er gode nok?
Er ikke entusiast, genuint nyssgjerrig, siden artikkelen snakker kun om teknologi og hvor mye bedre den er enn eldre teknologi. For alt jeg vet, kan det kreve en upraktisk stor maskin som ikke egner seg for private.

Lenke til kommentar

Norge hadde IMAX-kino for lenge siden, men såvidt jeg kan huske så stengte den pga. for lite interesse

 

Den på Aker Brygge var Imax 360, det det her prates om er en mer tilsvarende vanlig kino. Så Guardians of the Galacxy på Imax i LA, og det var vel et hakk bedre enn på de beste Norske kinoene. Største forskjellen er vel at de bruker buet lerret (tilsvarende nye kurvede lcd tv'er), men ikke dome som på Aker Brygge.

Lenke til kommentar

Sist jeg var på IMAX kinoen på Aker brygge så var da ikke dette noen dome. Et svært lerret var det dog. Husker opplevelsen som ganske svær. Husker det var en demo av anlegget i forkant av filmen der de viste høyttaler plassering og mengde, snakka om hvor kraftig lampa i prosjektoren var, det imponerende arealet på lerretet osv.

 

Kan være jeg husker helt ravgalt nå, men var det ikke en stund en simulator der også der alle ble plassert på en hydraulisk plattform foran et godt kurvet lerret? Mener å huske bl.a. å kjøre tur i et prehistorisk landskap og en ganske kul berg og dalbanetur.

 

Veldig veldig lenge siden så det kan være jeg blander fullstendig sammen her hehe.

Lenke til kommentar

Så IMAX er laser film? :p Jaja. Jeg var på den Imax på aker brygge sjæl. Pent bilde og god lyd uten at jeg har vært på noen annen IMAX.

 

Men her er det vel en ny visning fra IMAX - Ikke at det er IMAX som dere tenker, tenker jeg da etter å ha lest. :p

 

 

Ja, forstod det slik at lasertilnærmingen er en nyhet for IMAX, jeg også.

 

 

Hva vil refleksjonen gjøre med øynene våre på sikt?

 

Alle vet vel at det ikke er heldig å se mot dotten fra en laserpenn... (?)

 

 

 

Det kommer jo ikke laserlys i øynene dine fra prosjektoren, med mindre du snur deg, reiser deg opp muligens og stirrer mot den.

 

 

 

Var på IMAX kino på aker brygge som liten. Beste 3d-opplevelsen jeg har hatt. Mulig inntrykket ikke hadde vært det samme i dag, men mener det var langt bedre enn hva du får på vanlig kino i dag.

 

 

Jeg håper de tilbyr filmer som ikke er 3D også. Til nå synes jeg det har vært vel mye 3D i IMAX saler jeg har besøkt. Lite greit å tre 3D-briller over briller. Og kontaktlinser har jeg ikke vendt meg til. Samt at jeg så sånn artefakter i lyset med linsene (halo-effekt).

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...