Gå til innhold

Skriftestolen: Et sted for bekjennelser og anger.


Anbefalte innlegg

Etterlyste for en tid siden en "skriftestol"-tråd. En moderator som heter Dotten skrev da, at det bare var å starte en sånn tråd selv.
 

 

Tenker at det ikke trenger være bare for Kristne/religiøse syndsbekjennelser, men et sted der man kan bekjenne hva som helst man angrer på, innrømme noe dumt man har gjort og sånt. Hvis man vil :)

 

--------------------------------

Min første bekjennelse:

Noe jeg tenkte mye på i det siste, er rundt oljeprisen. Har noen aksjer og pengeplasseringer. Også noen oljeaksjer som har gått dårlig i senere tid, pga av lav oljepris.

 

Så tok jeg meg selv i å håpe litt, at det skal bli mer tull og konflikter nedi der, sånn at oljeprisen går opp igjen. Og at Iran ikke kommer til å gå med på noen atomavtale. For da vil det bli det virkelig lav pris skjønner jeg.

Sånne tanker anser jeg uakseptabelt å ha. Og det er uakseptabelt, ønsker derfor å vedkjenne min brøde, og be om unnskyldning for at jeg får sånne tanker.
Tenk å sitte her på berget og håpe det blir konflikter andre steder, sånn at du får mer avkastning på pengene. Ja, det er grusomt men sånne tanker har jeg fått. Dette må jeg prøve finne krefter til å bli av med. Det kan ikke tolereres å ha sånne tanker. Ber om å få kraft til å bli kvitt de. 
 

Endret av Delvis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg var 17 år kastet jeg hunden vår gjentatte ganger ned en skråning slik at den måtte kravle gjennom snøen opp igjen. Jeg sa til meg selv at dette var for å gi hunden ekstra mosjon. I ettertid har det plaget meg at jeg har kommet til den erkjennelse at det var det å ha makt over et annet levende vesen som jeg utnyttet. Det var et element av ondskap over dette som jeg ikke klarte å innrømme overfor meg selv før mange år senere. 

 

Jeg har sikkert gjort mye verre ting i andres øyne, men det er dette som har plaget meg mest, selv om det bare skjedde en eneste gang, og seansen varte bare et par minutter. En kan altså være ond uten å være klar over dette selv, da egen ondskap er skjult med et lag  av selv-favoriserende unnskyldninger. 

 

Jeg tror det er en god ting å erkjenne overfor seg selv at en kan være ond. Uten denne innrømmelsen blir det vanskelig å konfrontere egen ondskap og holde den i sjakk. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ny bekjennelse:

Jeg har dårlig samvittighet for kommentarer jeg skrev til brukeren RWS. Det var i en tråd der han skrev han hadde hatt Jehovas vitner på besøk, og klart å få dette vitnet til å tvile.

Jeg skrev at jeg ikke trodde på han, og helst regnet med han prøvde skryte dette på seg som ateist. Og siden han ofte krevde bevis fra andre.
Den gang skrev jeg nok litt for lumpent til han, og har dårlig samvittighet. Har også lurt på om det var derfor han ble borte etterpå, for jeg har ikke sett han her etterpå. Før det var han veldig aktiv og synlig her.

Omforladelse RWS. Jeg hadde ikke grunn til å tvile på det du skrev på den måten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På ungdom skolen hadde vi en muslim i klassen som påstod at han ble syk av å spise svin. Etter mye diskusjon frem og tilbake så ville jeg motbevise det.. det ente med at jeg la en liten skinke bit mellom brødet og gulosten de gangene han gikk fra nisten sin før lunchen.

 

Etter 5-6 eksperimenter med samme resultat fortalte jeg han hva jeg hadde gjort og at han fortsatt ikke var blitt syk. Så han behøvde ikke engste seg over at han ville bli dårlig av svinekjøttet.

Det endte med at han sprang gråtende så fort han kunne på do for å kaste opp det han hadde i magen og et personlig hat mot meg som varte skoletiden ut. 

 

Jeg ville bare bevise at ikke dette var giftig for han, men angrer fortsatt på måten jeg gjorde det på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

To bekjennelser:

At da jeg i dag kom ut av en butikk, kom en gammel dame og viste meg et papir og sa "skal vi inngå en traktat du og jeg", og på andre siden så jeg da at det var et bilde av .. han du vet, Sønnen på Korset.
Kom i skade for å ta på meg en ateistkappe jeg egentlig ikke besitter, der ute på gaten. Og sa ting om at ; alle religiøse sier det, hvem skal vi tro på, du kan ikke bevise, du kan få millioner om du kan bevise ..blablabla.
jeg kan ikke skjønne at jeg skulle si noe så borti hampen, men det var nok en frister bak i nakken på meg som fikk meg til å synde. ikke at jeg mener det nøvendigvis er feil, og jeg er hedning - men ikke ateist. Det er viktig å skille på, for meg iallefall. Jeg har jo egentlig en slags Gudsfrykt og mener å ha forståelse for noe av det Åndelige. Men men, det var en løgner som drev meg der, jeg vet bedre enn som så. Dette skal jeg beklage neste gang hvis det er mulig. 

 

Den andre bekjennelsen er nesten for grotesk til å nevne fullt ut her her. Får bare bruke forbokstavene: K i s f å h a b & s f m s f u s T r, f å s b f g f d u d u m f. M d v a d f d b d d d k. bekjennelsen gjelder jo bare for og en eventuell  O S K o G.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Jeg bekjenner å ha tenkt onde tanker om Hadia Tajik, både før og etter utspillet om kongehuset.

Jeg beklager at jeg kom i skade for å bruke nedsettende diskriminerende onde ord i dette innlegget:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1267766&p=23177248

Mange reagerte på det, med rette. Det var ondt og simpelt av meg. Tanker som leder meg til slik ondt syn på mennesker vil jeg gjerne bli kvitt. og håper denne bekjennelsen vil bidra til å hjelpe meg til det.

Når jeg har fått dette på avstand og i tillegg så denne artikkelen:http://www.dagbladet.no/2016/04/08/kultur/hadia_tajik/politikk/arbeiderpartiet/sosiale_medier/43798318/

Innser jeg hvor liten jeg har vært som har hatt så simpelt syn på hun mennesket. Jeg skal fortsette å gjøre det jeg kan for å unngå slike tanker, og for å unngå å falle ned på et så lavt nivå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

På butikken var jeg ferdig og gikk mot kassen. Ville skynde meg litt fordi et nabopar var i butikken og nærmet seg ferdig. Ville ikke at de skulle se øllene og noe annet jeg hadde kjøpt.

Da jeg nærmet meg kassene var en kvinne i siget samme vei med "den" svære korga (jeg hadde bare en sånn håndkurv).
Prøvde å akse litt i håp om å komme opp på siden og kanskje foran. Men tok meg i det, fordi det ville virke dumt. Men dummere skulle det bli.
Hun gikk inn mot den ene bemannende kassen som var ledig foran(hvor mange ganger har jeg ikke kommet i akkurat sånn klemme, begynner nesten å lure).
Tenkte gå mer i detaljer her om hva som skjedde, men best la være. Kan hende hun leser her og kjenner meg igjen. Men jeg syns jeg må bekjenne dette.
Var litt stresset av annet ved situasjonen. Og når hun plutselig snudde seg og så jeg kunne gå først, kom det bardust. Følgen var at bena ikke ville helt, mens resten ikke visste helt. Det ble et skritt fram og et tilbake, før presset gjorde at jeg gikk fram.
Da var det allerede for sent å takke, som jeg altså glemte med en gang. Og jeg ble delvis satt ut og halvt presset av situasjonen. Det var mitt problem, men ikke andres.
Det måtte gå sin gang, og da var det bare å la det gå kvikkest mulig gjennom.
Hun kom tilsyne litt etter, men så ikke på meg.

Benytter denne muligheten til å generere en  tanke-unnskyldning og ber om tilgivelse til kvinnen og situasjonen for det som skjedde. Det ble ikke noe alvorlig tror jeg, som gikk utover noen. Håper hun glemmer det. 

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

1. Bekjenner at jeg tenkte ta ut penger før Nyttår, med tanke på å spare litt formueskatt.
(Viser til fondstråden i økonomi kategorien)

Det var tankeløs villefarelse med hva som er rett og galt, som jeg nå har innsett. Tok ikke ut kontanter denne gang.

 

2. Bekjenner at jeg er aktivt medlem på flere lukkede trackere, der det deles musikk og film.
I tillegg til at jeg noen ganger laster ned fra steder som Pirate bay o.l.
Dette må jeg  også bekjenne vil bli svært vanskelig slutte med, og at jeg stadig tar meg i å se etter unnskyldninger for å rettferdiggjøre det også.
Er ikke sikker hvor galt man skal se på det, men må vedkjenne at det innerst inne oppleves galt.



 

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Bekjenner at innlegget jeg skrev om homofile ble dårlig. 
 

Det er jeg veldig lei meg for nå. Har mine problemer og laster i forhold til dette, men nå burde jeg
lært at man ikke skal omtale noen på negativ måte.
 

Dette er vanskelig for meg, men det er ikke en unnsyldning. Har jobbet med saken før, men nå glapp det
altså igjen.
Selv om det ikke var ment negativt, ble det sånn. Det forstår jeg, og ber omforlatelse til homofile og alle.

Lenke til kommentar

Bekjenner at jeg er blitt så negativ til Johaug. Bare fordi hun er sånn som hun er.
(Griningen i tv da dopingsaken ble offentliggjort, og skrikene etter målpasseringer..spesielt)

Burde ikke skrevet det jeg gjorde i irritasjonstråden og beklager det. Selv om det var mine tanker, kunne jeg holdt munn.
Hun har ikke gjort meg noe, så jeg burde ikke si noenting. Der ble jeg liten, men gjort er gjort.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Bekjenner at jeg har gitt mindre til Frelsesarmeen enn jeg burde, og gav mest for å tømme mobilen før jeg skal bestille nytt abo.

Bekjenner også at jeg har brukt mest penger på meg selv, og nesten ikke tenkt på fattige.

Det er på en måte greit å være i den velstående del av verden, men det er en ynkelig bleik opplevelse også. 
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Bekjenner at det gikk en helt grusom feil vond tanke gjennom meg i går, da jeg var og handlet.

For å slippe å trykke på kortterminalen, betalte jeg kontant. Men fikk igjen 20 kr som jeg måtte ta i mot.
Da jeg kom utenfor døra, satt det en av disse tiggerne der. 
Den syke idéen som dukket opp var ca sånn: 'La meg bare gi den 20 kr mynten til tiggeren kjapt, så slipper jeg dra den med videre, i tilfelle det er coronasmitte på den'. - :ninja: idiot! :thumbdown: - Tenke at da slipper jeg ta den med inn i bilen, og tørke av den med våtservietter som jeg alltid har liggende der.
Bare 5 sekund etter at jeg hadde gitt den, gikk det opp for meg hva jeg hadde tenkt, men da var det for sent.
Helt horribelt dårlig. Skal ikke skylde på at en uvant situasjon gjorde at jeg tenkte så sykt uvettigt i øyeblikket, det var helt uakseptabelt
råtten tanke uansett. Har bedt igjen og igjen om at tiggeren ikke blir smittet av mynten, og håper inderlig tiggeren er der etter at dette er over også.

 

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Først: Tiggeren overlevde heldigvis og sitter på samme sted enda.

Bekjennelsen denne gang, er at jeg sprakk og så en kamp i fotball "VM". Kan også bekjenne at jeg har smugtittet litt på andre kamper også.
Men vil nå love her at det ikke skal skje igjen. Har bestemt meg for å boikotte det hele, og nå skal det holdes.

Ber om tilgivelse for det som skjedde . (uten å vite helt egentlig hva eller hvem  jeg ber til, hvis ikke det er nevnt før )

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • TSP avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...