Gå til innhold

To internettilkoblinger, to ssid'er, ett internt nettverk med delte resurser


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har et problem jeg håper dere kan hjelp meg med:

 

På grunn av avstand til telefonsentral får jeg maksimalt 4 mbit/s på ADSL-linja mi. Da opphastigheten er crap funker ikke denne til hjemmekontor, så jeg har en 4g router med 100gb begrensning fra Netcom til slik bruk.

 

Både adsl-router og 4g-router er plassert slik at de ikke kan flyttes, nede i en murkjeller i hvert sitt hjørne av huset og signalene fra hver av disse dekker ikke hele huset.

 

Hjemme hos oss har vi en eller to squeezeboxer påslått 24/7 som streamer musikk. I tillegg ønsker jeg å koble opp en filserver, en plex media server, samt flere netflix/viaplay streamebokser. Squeezeboksene spiser grådig av 100gb kvoten, så de ønsker jeg tilkoblet "adsl nettverket".

 

Jeg ønsker å ha to ssid'er, en for hver internettilkobling, men likevel dele de interne serverne på begge nettverkene. Jeg ønsker også å kunne koble komponenter til nettverket via kabel.

 

Hvordan skal jeg få til dette? For å mulig gjøre dét enda vanskeligere må serverne plasseres midt mellom de to routerne, men det er mulig å trekke kabel til midten fra begge sidene. Jeg har sett for meg en løsning hvor jeg plasserer to nye routere/AP i nærheten av serverne, som hver er koblet til sin respektive internettilkobling, men jeg vet ikke hvordan jeg skal løse dette med delte resurser.

 

Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm ofte (som for eksempel i din situasjon) burde man ikke være avhengig av nettverk.
Det blir for mye flaskehalser og mye feil som kan oppstå. Ville det ikke vært lettere med
for en ekstern harddisk? Eller en USB-minnepinne? Utrolig kjapt og lett å bruke også.
Hva skal du bruke dette til? Backup/lagring/media?

Om du vil gå for den mer "vanskelige" løsningen, så tror jeg det meste står i router/modem
guiden/manualen. Alt fra oppsett til bruk. Dette står nok også på produsenten sin hjemmeside
eller på YouTube etc.
 

Endret av Eplepaien
Lenke til kommentar

Asus som jeg har rt-ac66u har dette der du har muligheten å bonde 2 internett tilkoblinger der den ene er da USB tilkobling.

Benytter ikke dette selv men ser jo att det er mulig, har fiber så derfor ikke aktuelt.

 

Når du bonder de to linjene så har du ikke behov for to SSID`s og blir også litt vanskelig å få til uten å skille de helt fra hverandre som du skriver.

Når du bonder har det ingenting å si om ene linjen går ned da det eneste du merker er att hastigheten blir tregere (ADSL).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg ønsker å ha to ssid'er, en for hver internettilkobling, men likevel dele de interne serverne på begge nettverkene. Jeg ønsker også å kunne koble komponenter til nettverket via kabel.

 

Nei.

Du kobler begge modemene fra ISP opp til en brannvegg (router). Denne kan så dele ut et WLAN via et AP (SSID) eller kabel (LAN) via en switch. Brannveggen bestemmer hvilke(n) enhet(er) og/eller type trafikk på de ulike nettene som benytter hvilket WAN interface. Det er liksom slikt en router er laget for å gjøre, fordele trafikk mellom ulike nett.

 

Hjemme har jeg 3 ulike internettkoblinger (WAN's), 4 ulike lokalnett og 3 faste VPN kolinger konfigurert i en pfSense boks. Lett som en plett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...