Gå til innhold

Det nye medielandskapet? Har NrK for stor makt?


Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9871234

Debattert i dagens dagsnytt 18, dagsrevyen og URIX.

 

http://tv.nrk.no/guide/23-03-2015

 

Se også:

 

Stortingsmelding om kommersiell allmennkringkaster og tilbud om forlengelse av TV2-avtalen

Regjeringen har besluttet å utvide mandatet for stortingsmeldingen slik at den også omfatter kommersiell allmennkringkasting. Samtidig tilbys TV 2 en forlengelse av avtalen om status som formidlingspliktig allmennkringkaster.

I regjeringsplattformen varslet regjeringen at det skal legges frem en stortingsmelding om NRK.

For å kunne vurdere kommersiell allmennkringkasting i sin fulle bredde, må det foretas en evaluering av ordingen med en avtale om status som formidlingspliktig allmennkringkasting. Ettersom dagens avtale med TV 2 løper ut 31. desember 2015, er det nødvendig å forlenge avtalen i påvente av Stortingets behandling. I dag har Kulturdepartementet sendt TV 2 et tilbud om å forlenge avtalen med ett år.

- Et bredere perspektiv vil styrke meldingen og øke muligheten til å kunne se de store spørsmålene i kringkastingspolitikken i sammenheng. Forlengelsen sikrer at vi i perioden mens vi jobber med stortingsmeldingen har en TV-kanal som tilbyr et bredt allmennkringkastingsinnhold av høy kvalitet og nyhetssendinger med base utenfor hovedstaden, sier kulturminister Thorhild Widvey.

 

 

 

http://www.aftenposten.no/kultur/Ny-rapport-NRK-pa-nett-er-ikke-en-trussel-for-andre-medier-7952308.html

 

http://www.mediebedriftene.no/Mediepolitikk/Rammebetingelser/tv2-med-i-stortingsmelding/

 

https://nrkbeta.no/2015/03/23/googlex-en-historie-om-de-store-problemene-i-verden-viljen-til-a-feile-og-en-flygende-vindmolle/

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Interessant tråd.

 

Nå viste vel rapporten at NRK ikke påvirker de andre nettavisene i veldig stor grad, men personlig er jeg opptatt av at NRK "tørr" å vise programmer som ikke nødvendigvis er konkurransedyktige kommersielt. Synes f.eks det er veldig synd at de legger ned Aktuelt til fordel for et "yngre konsept". Som ung seer føler jeg meg litt undervurdert. Ser heller ikke poenget med programmer som Stjernekamp og Anno, (?) om de prøver å konkurrere med Idol og Paradise Hotel mener jeg det er feil vei å gå for en statskanal.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Synes f.eks det er veldig synd at de legger ned Aktuelt til fordel for et "yngre konsept". Som ung seer føler jeg meg litt undervurdert. Ser heller ikke poenget med programmer som Stjernekamp og Anno, (?) om de prøver å konkurrere med Idol og Paradise Hotel mener jeg det er feil vei å gå for en statskanal.

 

Helt enig og Ole Torp er ikke en man så lett vipper av pinnen?

 

Får meg til å tenke

 

  1. Er der en skjult agenda eller instruks for å fjerne Ole Torp?
  2. Debatten er heller ikke like god som da Wold administrerte programmet.

Brukertilpasset innhold i http://www.washingtonpost.com/ av mannen som har kjøpt avisen og eier Amazon og krysning av reklame og innhold. Er det en glatt holkete sti som det påpekes av kommentatorene i URIX?

 

Lytt til dagens ÙRIX om de nye vyene http://tv.nrk.no/guide/23-03-2015

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

a)

Staten burde dele opp produksjon og distribusjon, disse to tingene bør vurderes (og driftes) hver for seg.

 

b)

Punkt a) angir implisitt at lisensen bør endres, det å "eie en tv-mottager" er rimelig forrige år-1000. Jeg tror ikke statsbudskjettet nødvendigvis er rett vei og gå, men dagens løsning er ihverfall blitt helt bak mål.

 

c)

Konkurransen fra de komersielle gir folket nok sirkus i dag. Det statlige alternativet (produksjonen) burde derfor fokusere mer på stoff som ikke er kommersielt gangbart, men allikevel kulturelt bærende. Personlig synes jeg "Anno" er greit nok, men f.eks. MGP er jeg langt mer usikker på.

Lenke til kommentar

Jeg ønsker også en statskanal, finansiert gjennom TV-Lisens, eller tvungen beskatning, dette for å ha en kanal som sender programmer med lave seertall. Altså ha et tilbud der man viser mindre populære programmer. Jeg ønsker også et NRK som formidler arbeiderpartiets politikk i større grad enn i dag, og som kan dekke midtøsten på en mest Israelfiendtlig måte. Det syntes jeg de gjør en god jobb med i dag, men kan bli bedre. Programmet Aktuelt, burde danne dagsorden. De burde til en hver tid sørge for å ha med AP, og stenge ute stemmer som taler mindretallets sak. Alltid fokusere på de store, da alle andre er irrelevante. Da får vi en nøytral statskanal. Og følgelig er det riktig å påtvinge det samme mindretallet som de stenger ute fra kanalens propaganda å betale dyre dommer. De skal betale akkurat like mye som andre, og de skal ikke kunne velge det bort. Dette er moralsk riktig fra et etisk perspektiv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

a)

Staten burde dele opp produksjon og distribusjon, disse to tingene bør vurderes (og driftes) hver for seg.

Distribusjon av TV-signaler (- hvis det er det du tenker på -) gjøres av Norges Televisjon (over det digitale bakkenettet) og ymse kabel- og satellitt-TV-leverandører.

 

Men du tenker kanskje på at det skal være et kontrollrom på Marienlyst der alle (uavhengige) innholdsprodusenter kan komme med materialet sitt og få det sendt "på TV"?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Distribusjon av TV-signaler (- hvis det er det du tenker på -) gjøres av Norges Televisjon (over det digitale bakkenettet) og ymse kabel- og satellitt-TV-leverandører.

Norges televisjon as (NTV) eies med like andeler av Norsk rikskringkasting AS (NRK), TV 2 Gruppen AS (TV 2) og Telenor Media Invest AS (Telenor).

 

Jeg vil ha NRK, eller medieproduksjonen, vekk fra distribusjonen. Altså ingen tydelige bånd mellom de som produserer og distribuerer (annet enn at begge er statlig eid).

 

Men du tenker kanskje på at det skal være et kontrollrom på Marienlyst der alle (uavhengige) innholdsprodusenter kan komme med materialet sitt og få det sendt "på TV"?

Gjerne det. Fremtiden er uansett at folk selv velger både hva, når og hvordan. Produksjonen bør derfor i hovedsak gjøres uten klare meninger om hvordan det senere skal distribueres.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...