Gå til innhold

Trodde du maskinen din var rå? Glem det!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Grei maskin, men her er det vist mest snakk om litt modding på kassa, med vanlig vannkjøling.. 4 stk skjermkort for den ca x2 fortjenesten i faktisk grafikk kraft selv om det er 4 kort, hvis det ikke er snakk om at han også bruker 4 skjermer.

 

Han bruker vist også standard grafikk kort med vannkjøling, mitt Galax GeForce 980 kort er ca 1\6 bedre en ASUS sitt 980 kort... som av alle merker han har valgt til sin rigg..., så på en skjerm hvis han bruker bare 1 skjermkort, så slår jeg det, ikke for å snakke om overclocking...

 

Synes det er rart han ikke snuste på EVGA sitt engang.

 

ellers er cpu, minne, ditto samme eller irrelevant hvis han bruker det til spilling, ellers kan jeg jo heller bruke serveren min til å snakke om dual 8x cpu som er nesten bortkasta hvis jeg spiller dwarf fortress.

 

og somvanlig er ssden flaskehalsen i denne pcen, og den i artikkelen.

Lenke til kommentar

Hensikten med å ha minusgrader på CPU?

Har sikkert klart å holde en stabil temp med vann også

 

"Ingen" som har bruk for en sånn PC

CPUen driter i grunn i stabil temp.

 

Det er lav temp som er ønskelig. Dette senker den elektriske motstanden, som gjør CPUen mer effektiv, mindre spenning trengs for å oppnå tilsvarende strømstyrke (som via. Ohms lov vil tilsi lavere effekt). Men heller ikke dette er poenget, for fasekjøleren vil uansett gjøre prosessen mindre effektiv fra et strømperspektiv. Poenget er altså lav nok temperatur for at CPUen skal holde seg stabil på høyere frekvenser, som igjen kommer av den senkede motstanden.

 

Dette gir igjen følgelig bedre ytelse, som er resultatet man ønsker. Måtte det være for spill, benchmarks eller annet bruk.

Optimalt sett burde også skjermkortene kjøles ned til tilsvarende lav temp, men det ville gjort maskinen større og noe dyrere. Og ikke minst, mye vanskeligere å bygge. Dog, kjipt at maskinen blir utdatert, når Titan X kommer. Selvsagt, bare å vente på ny vannblokk og Titan X, og så har du fått en ny sak. Det er resten som tar tid å lage.

 

Det er disse "ingen" som kjøper slike maskiner, som er lei av å ha en maskin alle andre har, og ønsker noe bedre.

 

 

og somvanlig er ssden flaskehalsen i denne pcen, og den i artikkelen.

 

SSDen er flaskehalsen for spilling?

 

AtW

 

Det er jo uansett å bare skalere selv etter eget ønske, og tar 5 sec å legge inn i maskinen. Dette ofres så klart for å få prisen ned. Og de som kjører dyre SSD-løsninger, de klarer dette fint selv. Og hører man med DI, så monterer de nok også det etter eget ønske.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

 

 

håper ikke dette innlegget virker "desperat" - alt i innlegget hans var bare feil og atter feil.

Neh, det var i grunn på sin plass. ;)

 

Dog, uansett. Om man ikke umiddelbart klarer å identifisere at det er snakk om fasekjøling (tar opp halve PCen), så vet man høyst sannsynlig ikke hva man prater om i dette segmentet. Altså helt andre krav enn en server. Det er alltids noen som klager på "raskeste PC", når de sitter der med flere CPUer, enorme mengder RAM og kanskje også en enorm park med HDDer eller SSDer som har kostet dem både et hus og en arm.

 

Men faktum er at PCen uansett vil være tregere i mange oppgaver. Og nå er det tilfeldigvis et par typer ytelsegrupper man snakker om, bla. spill, ikke tallknusing.

 

På server-siden, med ekstreme muligheter for parallellitet, så blir det vanskelig å si hva som er raskeste PC, siden det skalerer nesten i det uendelige med MER utystyr. Og da blir det bare et definisjonspørsmål om hva som kalles PC, og hva som kalles supermaskiner som tar opp et bygg.

Endret av Andrull
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Optimalt sett burde også skjermkortene kjøles ned til tilsvarende lav temp, men det ville gjort maskinen større og noe dyrere. Og ikke minst, mye vanskeligere å bygge.

 

 

 

Bare av ren nysgjerrighet:

 

Finnes det fasekjøling for GPU/multi GPU som er og få kjøpt?

 

I så fall må det vel kanskje "fylles" etter montering?

 

"Tåler" eventuelt GPU vannblokker fasekjøling, tenkte da på tetninger/pakninger?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...