Gå til innhold

Hvilken elektrisk gitar skal man velge?


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg lurer på å kjøpe ny elektrisk gitar. Har for tiden en gammel Fender Squire som ikke holder helt mål når man rører rundt i metal-sjangeren (selvfølgelig). Siden jeg har en interesse av å prøve meg på litt metal, ala Metallica, som Ride the Lightning, er jeg da på utkikk etter ny gitar. Jeg kunne også tenkt meg å prøve litt Slipknot og mao litt røffere ting.

 

Siden begge gitaristene i Metallica bruker ESP var det første tanke jeg hadde, men utvalget av ESP i norske gitarbutikker er litt ymse. Finnes det noen virkelig gode alternativer, og burde jeg i hele tatt vurdere ESP? Jeg kan ikke mye om merker og modeller.

 

Er på utkikk etter noe i prisklassen 4,000 - 9,000 kr, men kan gå utenom angitt pris om nødvendig. Jeg vil helst ha en overall god gitar som holder stand.

 

Er det noen med peiling der ute som kan styre meg i riktig retning, både når det gjelder merke og modell?

 

Forøvrig bruker jeg Rocksmith mye, og har faktisk for øyeblikket ingen ordentlig forsterker. Bruker PCen som mellomledd og bruker 5.1 høyttalere.

 

Takk på forhånd for råd :)

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du vil nok ha en gitar med humbucker-pickup'er, som er det som er mest brukt i metal. Squiren din har nok mest sannsynlig single coil-pickup'er, noe som gir en litt tynnere lyd, som egner seg bedre til andre musikksjangre.

 

Metallica bruker mye ESP ja, men det må sies at sound'en deres er mye mer kompleks enn bare selve gitarene. Du er allikevel mye lengre på vei med en humbucker-gitar, enn med en single-coil. Så vidt jeg vet er det mest brukte oppsettet til Kirk Hammett EMG-81 i både neck og bridge, mens James Hetfield ofte kjører en litt "mildere" variant med EMG-81 i bridge og EMG-60 i neck.

 

LTD EC1000 som anbefalt over, har standardoppsettet med pickup'er likt James Hetfield (altså 81 og 60). Jeg kan også anbefale denne gitaren til ditt bruk.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte Cube selv til hjemmebruk, etter at mange anbefalte den. Ble imidlertid ikke heeelt fornøyd, men så er jeg ganske kresen og (kan vel bare takke meg selv når jeg ikke brukte mer kronasjer :hrm:).

 

Mener at visst du skal opp så høyt som 4-9k, så kan du godt legge litt ekstra ned i forsterker også. Du vil ikke angre på å kjøpe en full- eller semi-rørforsterker som Vox VT20 e.l. tror jeg. Er ikke mye dyrere.

Lenke til kommentar

Av små forsterkere så kan jeg varmt anbefale Roland Microcube. Liten, billig og best mtp lyd i sitt segment.

Når det kommer til gitar så mener jeg dette er smakssak uten sidestykke. Vit at Metallica bruker helt andre gitarer enn ESP i studio - de bruker de på scenen fordi de er sponset. (merk, de bruker sikkert ESP i studio og, men det er garantert ikke de eneste de bruker :) )
På Ride the Lightning brukte Kirk, såvidt jeg kan se på Google, en Jackson RR og en Fernandes Stratocaster :)

Likevel vil nok kanskje en humbucker-gitar være litt mer i din gate. Det er mye moro å velge i her, og om du liker lyden, looken og spillbarhet på en LTD, så er det garantert ikke feil vei å gå. Jackson er og lignende greier.

Ellers ville jeg definitivt sett på Fender Mexico. Dette er imo de gitarene som gir mest for penga i denne prisklassen, samtidig som en Strat nok er det mest allsidige der ute. Det er og veldig gode muligheter for å bytte pickups og denslags om du ønsker å endre noe.

Men alt av svar du får her blir synsing - gitaren du skal ha er den som passer deg best, så kom deg i butikk og prøv deg fram! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...